Uncategorized

archief voorstellingen tm jan 2023

De Kleine Walvis / Poppenkastvoorstelling

15:00 23-4-2017

Frank Peters

Een nieuwe poppenkastvoorstelling gebaseerd op het prentenboek van het jaar 2017 ‘De kleine Walvis” van Benji Davis.

Deze voorstelling is geschikt voor peuters en kleuters in de leeftijd van 2 tot en met 6 jaar. En voor iedereen die poppenkast leuk vindt. Deze voorstelling is anders dan dat je van Frank Peters gewend bent. Het is een ‘vertel’ voorstelling waar het publiek met genoegen naar zal kijken.

Voor de kleintjes staat een gratis glaasje ranja klaar!

3 euro p.p.

Stef Bos   / Huiskamerconcert

15:00 10-12-2017

Helaas is deze voorstelling al volledig volgeboekt

Edith Leerkes / Liedjes

15:00 25-6-2017

Gitariste Edith Leerkes maakte ‘Liedjes’, een cd met 14 titels, de meesten door haarzelf geschreven. Over vriendschap, keuzes, versleten en nieuwe liefdes, over moeder zijn en ouders missen. In tekst geflankeerd door dichteressen Judith Herzberg en Selma Meerbaum Eisinger, in muziek door jonge held en zoon Marnix Dorrestein.
Met het klassieke Amsterdams Gitaartrio speelde zij in concertzalen over de hele wereld, waaronder Carnegiehall in New York, de Ambassador in Los Angeles, de Casals Hall in Tokyo en het Concertgebouw in Amsterdam. Een gastoptreden in een galavoorstelling van Herman van Veen werd het begin van een samenwerking die er toe leidde dat zij overstapte van klassieke concertzalen naar het theater. Twintig jaar spelen zij nu samen.
In al die jaren is Edith meer en meer gaan zingen en door Herman aangemoedigd begon zij ook haar eigen muziek en teksten te schrijven. De instrumentale plaat ‘Etude Feminine’ was de eerste uitkomst, de liefde voor taal en het geluk van zingen leidde tot dit spiksplinternieuwe album ‘Liedjes’.

12,50

Giocoso o.l.v. Rita Scheffers  /  Koormuziek.

Farewell Concert

Giocoso goes to Riga: Farewell Concert

Het is de vooravond van vertrek, de meiden van Giocoso maken zich op voor een unieke reis. Na een lange periode van voorbereidingen zijn zij samen met hun dirigente Rita Scheffers, klaar voor deelname aan the European Choir Games in Riga, Letland.
Omdat natuurlijk niet iedereen naar Riga kan komen om het repertoire te beluisteren, brengen zij Riga gewoon naar u! De dames willen graag alle stukken laten horen waarmee zij Weert, Limburg en Nederland gaan vertegenwoordigen in Letland.

Het programma is uiteenlopend binnen de licht klassieke muziek, van kamermuziek tot religieuze stukken. De meiden van Giocoso zijn daarnaast niet bang om in andere talen te zingen. Naast Latijn bestaat het repertoire voor Riga namelijk ook uit Arabische, Franse en Russische stukken. Maak het zelf mee en start deze bijzondere reis samen met Giocoso op vrijdag 14 juli in Theaterboerderij Boeket!

Giocoso o.l.v. Rita Scheffers

7,50

Tejatergroep de weerse prei  / Reprise van “Urgentie”

20:30 29-9-2017

Na twee uitverkochte voorstellingen in theater De Huiskamer treedt tejatergroep De Weerse Prei  op in Theaterboerderij Boeket, Rosselsweg 3, Nederweert.

DEZE VOORSTELLING IS OOK VOLGEBOEKT!

Met hun programma Urgentie slaan Stola van Lierop, It VannerSande, Hoezo Fikke, Frans de Lange (broer van),Adriaan Fokke ,@ Strouk en Manus van de Boss een nieuwe weg in. Vanuit een creatieve noodzaak zoeken zij hun grenzen op. De urgentie is hoog om vóór het eerste sterfgeval iets op de planken te brengen.
Als u ze kent herkent u ze niet. Kent u ze niet, MOET u ze leren kennen!
Totaal anders, Nederlandstalig, toneel, cabaret, zang, dans en illusie. Bloedserieus, luchtig en lomp, snoeihard en vertederend zacht. Van drama tot spugende lama dus.

10 euro

Tejatergroep de weerse prei  / Reprise van “Urgentie”

20:30 6-10-2017

Na twee uitverkochte voorstellingen in theater De Huiskamer én een snel uitverkochte voorstelling op 29 september in onze theaterboerderij, treedt tejatergroep De Weerse Prei op vrijdag 6 oktober 2017 opnieuw op in Theaterboerderij Boeket, Rosselsweg 3, Nederweert.

De verwachting is dat ook deze voorstelling snel uitverkocht is. Reserveer dus snel!

Met hun programma Urgentie slaan Stola van Lierop, It VannerSande, Hoezo Fikke, Frans de Lange (broer van),Adriaan Fokke ,@ Strouk en Manus van de Boss een nieuwe weg in. Vanuit een creatieve noodzaak zoeken zij hun grenzen op. De urgentie is hoog om vóór het eerste sterfgeval iets op de planken te brengen.

Als u ze kent herkent u ze niet. Kent u ze niet, MOET u ze leren kennen!

Totaal anders, Nederlandstalig, toneel, cabaret, zang, dans en illusie. Bloedserieus, luchtig en lomp, snoeihard en vertederend zacht. Van drama tot spugende lama dus.

10 euro

kunstroute Nederweert o.a. met flamenco-kunst en avondvoorstelling

11:00 3-9-2017

In de tuin van de theaterboerderij expositie van beelden van HERMAN JANSSENPlaza Flamenca is een feest waarbij aficionades (geïnteresseerden in de flamenco) samen kunnen komen om van gedachten te wisselen, ervaringen te delen en onder het genot van een hapje en drankje van de flamenco (dans zang en gitaar) te genieten.
Bezoekers kunnen zelf actief deelnemen (door bv te dansen) of gewoon genieten en van een voorstelling in de avond. De Stichting Flamenco Limburg heeft als doel de flamenco in Limburg onder de aandacht te brengen door het organiseren van workshops of
door het geven van informatie in het algemeen over te verwachten activiteiten (concerten voorstellingen). In eerste instantie is de plaza bedoeld voor de aficionades, maar ook “buitenstaanders” van de kunstroute die de tentoongestelde beelden in de tuin komen bekijken zijn van harte welkom. Zij kunnen dan voor de avondvoorstelling een kaartje kopen.

 

Kunstenaar Henk de Ridder tentoonstelt zijn flamenco-schilderijen binnen in de serre

6 jonge en ambitieuze theatermakers met gastheer Raymon Hofkens / Een boeket cabaret

Avondvullend programma om ontspannen te lachen

20:30 23-9-2017

Op deze avond kunt u genieten van 6 jonge en ambitieuze theatermakers die ieder 15 minuten voor u komen spelen. Er zullen diverse stijlen de revue passeren. Van muzikaal cabaret tot stand-up comedy. Wie weet ziet u de nieuwe Youp van ’t Hek, Jochem Myjer of Claudia de Breij. Deze avond met ruim 2 uur entertainment wordt gepresenteerd door een bevlogen presentator. Een avondje theater zoals het bedoeld is…wees welkom…

Gastheer van deze avond is Raymon Hofkens. Raymon is een stand-up comedian/cabaretier die 150 keer met de top van Nederland en België speelt. Raymon heeft diverse prijzen gewonnen en vele finales bereikt van festivals en wedstrijden. Hij is te horen geweest op Radio Veronica en 3FM. In 2015 speelde Raymon zijn eigen oudejaarsconference FLINTER in uitverkochte theaters. Een zeer persoonlijk verhaal gecombineerd met de actualiteiten van het jaar. Afgelopen jaar mocht hij een ook comedyshow verzorgen op Lowlands.

Raymon is een energieke jongen met veel improvisatievermogen en een hoge grapdichtheid. Hij weet de zaal perfect aan het lachen te krijgen met zijn eigen kijk op de wereld. Achter iedere grap zit een gemeende emotie. Hij speelde al eerder samen in shows met oa Theo Maassen, Ronald Goedemondt, Najib Amhali en Guido Weijers”.

10 euro

Fladderen door Nederweert / Evenement: Nederweert – vlinder van Limburg

o.a. met optredens van Lakefield

10:00 10-9-2017

Het platform ‘Nederweert – Vlinder van Limburg’ is een initiatief van een groep lokale ondernemers die, met ondersteuning van de gemeente Nederweert, een uitdagende, gastvrije, natuurlijke omgeving willen creëren voor toeristen en inwoners. De start van het platform wordt op zaterdag 9 en zondag 10 september op feestelijke wijze gevierd, met het evenement ‘Fladderen door Nederweert’. Tijdens dit evenement openen gastvrije bedrijven in de gemeente Nederweert hun deuren voor inwoners, toeristen en andere geïnteresseerden. U kunt op ongedwongen wijze kennismaken met de enorme variëteit aan natuur, agrarische bedrijvigheid, cultuur, horeca, recreatie en ambacht in Nederweert. Fladder mee en beleef en ontdek de gemeente Nederweert!

Let op: De theaterboerderij is alleen zondag 10 sept. voor publiek open

Op gezette tijden treedt de akoestische band LAKEFIELD op, 4 talentvolle 13-jarige kids uit Nederweert.
Verder laat de non-profit theaterboerderij Boeket zien hoe de organisatie eruit ziet

speeltijden LAKEFIELD:
11.30 tot 12.00
13.00 tot 13.30
14.30 tot 15.00

Mark van de Veerdonk / Kaaskleum –  volgeboekt

Een lachspektakel dat u niet mag missen!

20:30 1-9-2017

De 15e voorstelling van Mark van de Veerdonk gaat over Het Menselijke Tekort: We willen steeds meer en meer en juist daardoor krijgen we alsmaar minder. Zo komen we onderhand om in de nutteloze gadgets, gereedschappen en goederen. Welke oen heeft bijvoorbeeld de sleutelhanger bedacht, de uitvinding die het mogelijk maakte om al je sleutels in één keer kwijt te raken? Wie kwam op het onzalige idee om chips te gaan verkopen in ouwe tennisbal-kokers? En het ultieme middel tegen droog haar is toch gewoon water!?
In Kaaskleum gaat de Brabantse cabaretier op zoek naar dingen die er nog wel degelijk toe doen. De rest mag, wat hem betreft, gerust met de aanstaande zondvloed mee.
Het lachspektakel duurt zoals gewoonlijk ruim tweemaal 50 minuten. Daarbij staat, hangt en zit Mark weer tegen, onder of bovenop een idioot decorstuk, zo onderhand zijn handelsmerk. Net zoals de hoge grapdichtheid van zijn shows. Alleen Tokyo komt met zijn bevolking in de buurt, qua dichtheid dan.

10,oo euro

Dorine Wiersma / Gaan we katten? (try-out)

Cabaret

20:30 21-10-2017

Cabaretire Dorine Wiersma is als een goede wijn: met het klimmen der jaren wordt ze steeds beter. Haar vorige voorstelling  kreeg lovende recensies. Een van de beste vijf cabaretvoorstellingen van het jaar, volgens het NRC. De Volkskrant noemde haar gitaarspel een groot genot en zette haar als ‘een van de beste cabaretliedjesschrijvers in de traditie van Kees Torn, Ivo de Wijs en drs P.

In Gaan we katten? zet Dorine haar nagels in het leven van vandaag. Met virtuoze gitaarliedjes in allerlei muziekstijlen. Met vlijmscherpe teksten met komische wendingen. Want er valt een hoop te katten.

Bijvoorbeeld op mensen die luidkeels hun hond corrigeren, op fundamentalistische gelijkhebbers, mannen met knotjes, acteervolk en Cito toetsen voor kleuters. Vilein, ongenuanceerd, wraakzuchtig en toch hoopgevend. Dorine Wiersma werd alom bekend met haar, met de Annie M.G.Schmidtprijs bekroonde lied, ‘Stoute Heleen’.

10 euro

vrijdag 8 december 2017  –  aanvang 20.30 uur  –  entree 10 euro

Reprise van “Urgentie”
Tejatergroep de weerse prei
Reserveer snel !  De vier voorafgaande voorstellingen waren razend snel uitverkocht

Met hun programma Urgentie slaan Stola van Lierop, It VannerSande, Hoezo Fikke, Frans de Lange (broer van),Adriaan Fokke ,@ Strouk en Manus van de Boss een nieuwe weg in. Vanuit een creatieve noodzaak zoeken zij hun grenzen op. De urgentie is hoog om vóór het eerste sterfgeval iets op de planken te brengen.
Als u ze kent herkent u ze niet. Kent u ze niet, MOET u ze leren kennen!
Totaal anders, Nederlandstalig, toneel, cabaret, zang, dans en illusie. Bloedserieus, luchtig en lomp, snoeihard en vertederend zacht. Van drama tot spugende lama dus.

URGENTIE  – De Weerse Prei

Cabaret

20:30 9-12-2017

Na zes uitverkochte voorstellingen kunnen nog meer mensen genieten van deze ras-artiesten uit het Weerter land, met de nodige urgentie om snel te reserverenMet hun programma Urgentie slaan Stola van Lierop, It VannerSande, Hoezo Fikke, Frans de Lange (broer van),Adriaan Fokke ,@ Strouk en Manus van de Boss een nieuwe weg in. Vanuit een creatieve noodzaak zoeken zij hun grenzen op. De urgentie is hoog om vóór het eerste sterfgeval iets op de planken te brengen.
Als u ze kent herkent u ze niet. Kent u ze niet, MOET u ze leren kennen!
Totaal anders, Nederlandstalig, toneel, cabaret, zang, dans en illusie. Bloedserieus, luchtig en lomp, snoeihard en vertederend zacht. Van drama tot spugende lama dus.

entree 10 euro

2018

Rafael Fraga Quartet / Fado meets bossanova

15:00 18-3-2018

In deze muzikale ontmoeting combineert Rafael Fraga  de lyrische romantiek van de Portugese fado met de rijke harmonieën en ritmes van de Braziliaanse Bossanova.  Fado meets Bossanova neemt de luisteraar mee op een uitdagende ontdekkingsreis naar de nostalgische landschappen rondom Lissabon en die van de Braziliaanse steden en stranden en hun componisten Ivan Lins en Toninho Horta.  Fado meets Bossanova voelt fris , levendig en ontroerend, vol van hunkering en verlangen.

Rafael Fraga werd in Lissabon geboren en woont sinds 2008 in Nederland. Hij begon met gitaarspelen toen hij 13 was, en na zijn studie Biologie wijdde hij zich volledig aan het maken en schrijven van muziek. Hij studeerde gitaar en compositie in Portugal en behaalde in 2010 zijn Master Klassieke Compositie aan het Conservatorium van Amsterdam.

Rafael Fraga  is bekend om zijn samenwerking met groepen zoals het Nederlands Blazers Ensemble, Daisy Correia en Quatro Ventos.  In 2014 bracht hij het album ” Mysteries van de Portuguese Guitar “uit.  In Fado meets Bossanova  maakt Rafael zijn debuut als leadzanger.

In 2015 beleefde het project zijn vuurdoop.  Wat resulteerde in vrijwel meteen uitverkochte zalen en een razend enthousiast publiek.

Rafael Fraga – vocals, guitar and Portuguese guitar
Aki Spadaro – piano
Marko Bonarius – double bass
Efraim Schulz-Wackerbarth – drums

10 euro

Kindervoorstelling Jacques Vriens

15:00 4-4-2018

Naast schrijver is Jacques Vriens ook een geweldig toneelspeler. Voor deze voorstelling bewerkte hij twee sprookjes uit zijn eigen boek Grootmoeders grote oren…. voor het theater

In dit boek, dat in 1996 uitkwam (en bekroond werd met de prijs van de gezamenlijke kinderboekwinkels), vertelt hij de klassieke sprookjes opnieuw waarbij spanning en humor elkaar afwisselen.En nu brengt Jacques deze sprookjes op het toneel in een klank-en kleurrijke voorstelling met prachtige muziek van Ernst Jansz.

In het grappige, maar ook spannende sprookje De twaalf broers wil de koning Albertus na twaalf zonen, nu eindelijk wel eens een dochter. Maar als die eenmaal geboren wordt, moeten haar broers  maken dat ze wegkomen…

In De kikkerkoning verliest  prinses Rosalinde haar gouden bal. Een kikker wil haar wel helpen die terug te krijgen, maar onder wel héél bijzondere voorwaarden… Een familievoorstelling van een klein uur voor kinderen vanaf 5 jaar én hun (groot-)ouders. Maar óók oudere kinderen zullen heel veel plezier beleven aan deze spannende en geestige voorstelling.

Jacques Vriens is een van de bekendste kinderboekenschrijvers van ons land. Zijn boeken (waarvan er inmiddels ruim tweeënhalf  miljoen zijn verkocht)  werden vele malen bekroond. Zie ook www.jacquesvriens.nl

5 euro

Vruger waar alles bitter

Theaterboerderij Boeket in Nederweert krijgt de Limburgse primeur.  Daar staat zaterdag 14 april om 20.30 uur het trio Toon Maas, Hans van Gorp en Piet Snijders op het podium met de Brabantse theatervoorstelling ‘Vruger waar alles bitter’.

20:30 14-4-2018

Maas, Van Gorp en Snijders komen uit Someren en Asten. Ooit  kwamen ze op hun hippe Puchs-met-hoge-stuurtjes en stoere Zündapps naar Nederweert afzakken om in de Santa ’n meadje te versieren. Iets van hun wilde haren hebben deze gasten – jonge senioren intussen – weten te behouden. Daarvan getuigt het programma ‘Vruger waar alles bitter’, waarin zij zich ontpoppen als kinderen van 1968. Hun ‘vruger’ scheert over de velden van de flower-power, de protest-generatie en de roemruchte dagen van het OJC.  Daarop is het heel plezant terugkijken, zo laten zij zien.

De vorm van dit theaterproject is verrassend.  De drie heren – die een paar jaar geleden de kar trokken van Mistero, Brabantse Volksopera – brengen geen typetjescabaret, maar spelen vooral zichzelf in wat zij noemen hun ‘Brabants literair entertainment’. Geen grootschalige voorstelling waar de rebellie vanaf spat, maar verfijnde bellettrie in een bescheiden setting.

De mannen brengen een mix van eigen en een kleine beetje andermans werk.

De verhalen van Toon zijn beeldend, de liederen van Hans poëtisch en de gedichten van Piet ondeugend. Sommige teksten schuren of zijn confronterend, maar als geheel is het programma vooral gemoedelijk. ‘De verteller, de zanger en de clown’, schreef een vroege bezoeker. ‘Hoe compleet kun je zijn ? Als een warm bad!’ Dat wordt dus een avondje ontspannen genieten met drie ‘echte Brabantse Mannen’.

10 euro

MELAQUARTA

Een akoestisch kwartet bestaande uit gitaar, contrabas, viool en dwarsfluit. De verschillende invloeden (klassiek, jazz, flamenco en Indiase muziek) komen tot uitdrukking in hun eigen composities en zorgen voor een zeer eigen geluid en verfrissende stijl.

20:30 21-4-2018

10,–

Theatergroep VRIJ

15:00 22-4-2018

Theatergroep Vrij bestaat sinds 1998. In eerste instantie werden eenakters gespeeld op diverse eenakterfestivals.Sinds 2007 bestaat de groep uit twee vaste acteurs. Antoinette en John werden in 2007 uitgenodigd om het stuk ‘De Minnaar’ (van Harold Pinter) in te studeren voor de professionele opleiding van een toneelregisseur.De regisseur slaagde voor het examen “maar dat kan ook niet anders met twee van zulke kanjers van acteurs” was de reactie van de docenten. Een reden voor Antoinette en John om samen verder te gaan.

Theatergroep Vrij speelt op zondagmiddag 22 april twee komedies over relaties. ‘Jaar in Jaar uit’ is een echte relatiekomedie waarin Trudy en Wim, twee acteurs met nog maar weinig acteerwerk, vele uren thuis doorbrengen. In hun relatie zijn daarom nogal wat hobbeltjes. Wim leest liever z’n krantje dan dat hij Trudy in het huishouden helpt. Toch weten ze altijd wel een oplossing te vinden. Maar over hun aanstaande 40-jarig huwelijksfeest wil Wim liever niet praten. Toch weet Trudy Wim over te halen om op hun feest samen nog eens de rollen van hun leven te spelen.

De komedie ‘Elke Week’ is een ontmoeting tussen twee onbekenden ergens in een park. Ella voelt zich niet gemakkelijk en Harm-Jan heeft duidelijk behoefte aan een praatje. Ze komen tijdens hun gesprek tot de ontdekking dat zij toch wel veel gemeen hebben. En je kan je afvragen of ze echt wel zo vreemd voor elkaar zijn.
Twee komedies op één middag met veel herkenbare momenten voor een publiek dat van veel humor en herkenning houdt.

Ton Engels / Eigen songs in het dialect. o.a. bekend van Blowbeat uit de

20:30 8-6-2018

Ton Engels – Ton E. – Blowbeat – Mister Inglish……..

Songwriter, gitarist, zanger, docent songwriting / gitaar / bandcoach Rock Academie Tilburg. Speelde (speelt?) in de band Blowbeat en maakte daarnaast een reeks albums, waarvan de teksten geschreven waren in het dialect van zijn geboortedorp Helden Panningen.

Van jongs af aan gefascineerd door typische singer-songwriters als Randy Newman, Tom Waits, Joni Mitchell, Bob Dylan, Neil Young. Maar ook door de andere kant van het spectrum; daar, waar nog opzichtiger de muzikale uithoeken opgezocht werden: Beatles, Frank Zappa, Little Feat, King Crimson, Steely Dan, Peter Gabriel.

Herfst Kampioen is het zesde album van Ton Engels, waarop hij zijn verhalen zingt in het dialect van zijn geboortedorp Helden Panningen.

Herfst Kampioen is de opvolger van ‘Alles In De Grip’, dat verscheen in 2010.

12 songs. 11 nieuwe en verder ‘Tom Dumoulin’, dat eind 2015 reeds via Youtube en andere
internetwegen zijn pad zocht en ‘Hallo Veurjaor’, dat in April 2017 reeds verscheen.
Nieuwe songs met observaties over de waanzin van de wereld, de koers, ’t meadje, Canada, het verlies van vrienden, hypes en modetics en ondanks alles, de mooie dingen vlak bij huis.
De muziek werd weer opgenomen in de Vulcano Studio in Panningen

Meer info over Ton Engels: Website

Alvast een voorproefje: Ton Engels | Hallo Veurjaor

10,–

Stef Bos / brengt de soloversie van KERN: songs, die langs de grote thema’s van het leven reizen.

20:30 9-6-2018

Dit optreden stond al in december gepland, maar door de sneeuw kwam Stef Bos vast te zitten en kon het optreden niet doorgaan. Gelukkig wisten we het optreden te verplaatsen naar deze avond.

Stef Bos is natuurlijk vooral bekend om zijn grote hit ‘Papa’, het gevoelige nummer dat hij ooit werkelijk voor zijn vader schreef en uitvoerde. Nu tourt hij met zijn show Kern langs de theaters. Vanavond brengt hij een solo avond. Terug naar de kern zou je kunnen zeggen. Zo intiem zul je Stef Bos niet vaak meer zien aangezien zijn optredens volle zalen trekt.

Meer informatie over Stef Bos vind je op zijn website

Alvast een voorproefje: Stef Bos | Kern
——————

JIM VAN DER ZEE
The voice of Holland winnaar, Jim van der Zee, staat dit weekend twee keer op het podium. Op vrijdag 11  en zaterdag 12 mei.
20:30 12-5-2018The voice of Holland winnaar, Jim van der Zee, staat dit weekend twee keer op het podium. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 mei. Zijn donkere, diepe stem is wat de aandacht trok toen de vier juryleden van The voice hun stoelen draaiden. En niet alleen tijdens de auditie, maar ook in de weken daarna wist de nuchtere conservatorium-student keer op keer te overtuigen en hiermee de talentenshow te winnen. Een muzikant in hart en nieren. Laat je betoveren door zijn unieke stem in deze unieke setting bij ons op het podium.

17,–

G(l)oed verhalende liedjes op basis van gedichten.

20:30 2-6-2018

Nederlandstalige Kleinkunst
Gloed staat voor Nederlandstalige kleinkunst, voor een goed verhalend lied. Composities zijn veelal geschreven door Gerard Veltrop (gitarist, componist) en de arrangementen ontstaan gezamenlijk. Soms eigen teksten, maar over het algemeen gebruikmakend van de pennenvruchten van bekende en minder bekende dichters en tekstschrijvers. Ook speelt de groep enkele liedjes van componist en tekstschrijver Peter van Rooij.

Album ‘Vier!’
De nieuwe cd ‘Vier!’ valt opnieuw bij diverse media goed in de aarde. Onder andere Eric van de Berg, Omroep Gelderland Radio, en Kick van der Veer, Andermans Veren Radio 5, besteedden er uitgebreid aandacht aan. Kick gebruikte, zoals ook bij de 2e en 3e cd, opnieuw zijn gevleugelde uitspraak: “Gloed is Goed!”

Intiem en vrolijk
De groep hoort regelmatig dat de kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: ook haar toelichtingen over de nummers geven extra kleur aan een concert. De teksten van Gloed zijn betekenisvol: met humor, emotionele lading en een kwinkslag. Regelmatig vanuit de blik van een onbevangen kind. De muziek is meeslepend en gevarieerd: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën. Teksten en muziek leveren een balans op tussen ingetogenheid en dynamiek, luchtigheid en melancholiek, vreugde en verdriet. Dat wat ook het leven zo boeiend en leerzaam maakt.

Anderen over Gloed
Kick van der Veer zei het volgende over het het nummer  ‘De verliefde asperge’: “Gloed zet veelal bestaande gedichten op muziek en dat doet Gloed goed” – “Gerard Veltrop heeft het gedicht van Paul Asselbergs zo smaakvol bewerkt tot een grappig liedje”.

Weert FM over de CD Vier: “Wederom ontzettend mooie luisternummers, waar je echt even rustig voor gaat zitten. Het lied ‘De verliefde asperge’ verraste mij en springt er in die zin tussenuit.”

Gloed

Gerard Veltrop gitaar, zang
Rudi Korthuis zang
Ines van Deursen contrabas, jukebas, gitaar, zang
Harold in den Bosch percussie, vibrafoon

Alvast een voorproefje: Gloed | Zoals het is ; Gloed | Als ik Maria heb gevonden

Voor meer informatie over Gloed: Gloed website
12,50 euro

 

Poppenkast | Frank Peters
Voor iedereen die van poppenkast houdt | Familievoorstelling 3+

15:00 13-5-2018

Frank Peters speelt al sinds 1975 poppenkast en hij doet dit nog steeds met veel plezier. Speciaal voor deze dag heeft hij een leuke poppenkast voorstelling gemaakt waarbij Jan Klaassen is vergeten dat het Moederdag is. Het lukt hem net op tijd een cadeau te kopen voor Katrijn, maar Katrijn is weg! Speciaal voor alle mama’s en hun kinderen, papa’s mogen natuurlijk ook mee! Neefjes, nichtjes, vriendjes en vriendinnetjes zijn ook welkom

5,–

Akoestisch Gitaarcafe

RICK en Dé Muziekschool Deurne organiseren in samenwerking met Theaterboerderij Boeket een akoestisch gitaarcafé.

13:00 27-5-2018

Het gitaarcafé wil een laagdrempelig podium bieden aan alle mensen uit de regio Weert, Heeze en Deurne die de akoestische gitaar een warm hart toedragen.

In de popmuziek zijn de klanken van de (elektrische) gitaar niet weg te denken om het grote publiek te vermaken. Hiernaast is er ook een ander repertoire, waaronder klassiek, fingerstyle, jazz en flamenco. Dit repertoire wil de gitaarsalon graag in de schijnwerpers zetten. Het gitaarcafé is een plek waar beoefenaars en liefhebbers van de akoestische gitaar elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Of het nu gitaar, de dobro, de ukelele, sigarenkistjesgitaar of 12 snarige gitaar betreft, iedereen die wil komen spelen is van harte welkom.

Het is ook mogelijk om als toeschouwer te komen luisteren onder het genot van een drankje. Het podium is bedoeld voor de akoestische gitaar – solo, of in combinatie met andere akoestische instrumenten.

GRATIS DEELNAME, AANMELDEN NIET NODIG

Het muziekcafé is laagdrempelig met weinig protocol. Deelname is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig. Deelnemers schrijven bij binnenkomst hun naam op het krijtbord. In deze volgorde komen de artiesten op het podium. Per set kunnen maximaal 3 nummers gespeeld worden. Een kleine geluidsinstallatie is aanwezig.

Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met Paul Gisberts, gitaardocent RICK, 06 – 36170353 of paulgisberts@hotmail.com

Midzomeravond @Boeket

De langste dag van 2018 wordt dit jaar bij Theaterboerderij Boeket gevierd als een Midzomeravond@Boeket. Tijdens deze midzomeravond zullen verschillende muziekstijlen te horen zijn buiten de theaterschuur.

19:00 21-6-2018

De langste dag van het jaar en het begin van de zomer. Dat willen we met jullie vieren en we zullen dan ook samen het glas heffen op deze mooie en bijzondere avond onder het genot van fijne muziek.

Op het buitenpodium, met op de achtergrond de schapen, zal PYURE haar klankrijke muziek brengen. Na PYURE zal het salonorkest The Roses in de buurt van de kas hun optreden verzorgen. De midzomeravond wordt jazzy afgesloten op het terras met de New Orleans Combination. Wees welkom om samen het glas te heffen op een mooie midzomeravond in de natuurrijke omgeving van de Theaterboerderij.

PYURE

zanger en gitarist Jos van Rens & zangeres Marieke van der Leijé. Helder als zwart ijs, zacht als dons. Laat u verrassen en verwennen door dit duo waar man en vrouw, jong en oud verweven in raken en verbinden met en door muziek.

Alvast luisteren naar PYURE:
https://www.youtube.com/watch?v=Y6Sz-VX_fKw

https://www.youtube.com/watch?v=liKK_PrcBgs

 

SALONORKEST : THE ROSES
met stijl, humor en klinkende muziek

 

Enthousiasme voor vele vormen van muziek kenmerkt The  Roses. De hoofdmoot van het repertoire wordt gevormd door salonmuziek en volksmuziek. Maar The Roses spelen ook graag dansmuziek, vrolijke en melancholieke klezmer en een vleugje jazz.

Het ensemble werd gevormd in de 1980-er jaren, opgericht door een aantal ouders van Vrije School-leerlingen in Eindhoven.
In het begin begeleidde de groep volksdansers binnen de school; later kwamen er steeds andere optredens bij voor allerlei gelegenheden.

De groep draagt bij uitvoeringen altijd een roos in het knoopsgat: daarom de naam The Roses.

N.O. C.   NEW ORLEANS COMBINATION

Zes muzikanten maken OUDE NEW ORLEANS JAZZ.

Aangename muziek; bestaande uit  bekende en onbekende melodieën, die uitnodigen om te dansen en te zingen. Samenstelling van instrumenten zijn : Trompet , trombone , klarinet , piano , bas , banjo , zang.

12,50

Limburg Festival

Bijzonder theater op bijzondere locaties in magisch Midden-Limburg.

21:00 9-8-2018

Limburg Festival @Theaterboerderij Boeket

9, 10 en 12 augustus

Bijzonder theater op bijzondere locaties in magisch Midden-Limburg. Daar staan we als Limburg Festival voor. En liever dan de geijkte theaterpodia gebruiken we de objecten van het platteland en het Maasplassengebied. We strijken neer in verlaten boerderijen, op uitgestrekte landerijen, in serene kerken en kloosters, op desolate bedrijventerreinen, in aftandse schepen, in majestueuze kastelen en natuurlijk aan de boorden van Mooder Maas. De regio is daarmee medebepalend voor de identiteit, de programmering en de uitstraling van het festival. Voor het Limburg Festival voelt het als logisch en geloofwaardig om de natuurlijke omgeving van het gebied uit te dragen. Dat vertaalt zich deze editie in het volgende fraaie programma.

Kaartverkoop

De kaartverkoop van het Limburg Festival verloopt via de ticketservice van TheaterHotel De Oranjerie. De kaartverkoop voor Vrienden van het festival start woensdag 4 juli, de vrije verkoop vanaf 9 juli.

https://www.limburgfestival.nl/tickets/

 

George en Eran Producties – George en Eran lossen wereldvrede op, de finale

Donderdag 9 augustus | 21u00 | Theaterboerderij Boeket | €10,-
Vrijdag 10 augustus | 21u00 | Theaterboerderij Boeket | €10,-

Een voorstelling van twee vrienden die in hun geboortelanden geen vrienden zouden kunnen zijn: de Israëlische Nederlander Eran Ben Michaël en de Syrische Hollander George Elias Tobal. In deze muzikale conflictkomedie klaren deze twee vrienden eindelijk de klus waar ze drie jaar geleden aan begonnen: wereldvrede creëren!
George reisde richting moederland en strandde op Lesbos waar hij elke dag honderden landgenoten aan zag spoelen. Eran trok vol goede moed naar Den Haag en Brussel en sprak met beleidsmakers en wetgevers om zo de vrede als domino-effect over de wereld te verspreiden. In deze voorstelling hebben zij de sleutel gevonden waarmee ze de poorten openen die naar wereldvrede zullen leiden.

De aller, aller, aller laatste kans om deze succesvolle voorstelling te zien. Want waar kan de wereldvrede tenslotte beter beginnen dan tijdens het Limburg Festival.

www.georgeeneranproducties.nl

 

Volkskrant
“ Grappig, kwetsbaar en strijdbaar: magistraal stuk van George & Eran”

NRC
”Sprankelend geëngageerd toneel dat midden in de actualiteit staat. (…) Zo superieur geacteerd en bij vlagen vlijmscherp dat het gezien dient te worden”.

 

Ekaterina Levental – De Grens
”Ik zal alles doen om iemand te mogen zijn.”

Zondag 12 augustus | 15u00 | Theaterboerderij Boeket | €10,-

In Muziektheatervoorstelling De Grens vertelt zangeres Ekaterina Levental over haar verblijf als 16-jarig meisje in verschillende opvangkampen, na haar vlucht uit de Sovjet Unie. Ekaterina vertelt, speelt, zingt en begeleidt zichzelf op de harp. De Grens vertelt je een waargebeurd en hoopvol verhaal, opgetekend aan de rand van Nederland, met humor en prachtige muziek. In deze indrukwekkende one-woman show vertelt ze over haar zoektocht naar een nieuwe identiteit in een maatschappij waar ze geen deel van kan zijn. We zien Nederland door de ogen van een buitenstaander. Ekaterina laat op ontroerende en confronterende wijze zien hoe het leven is in een niemandsland, als enkel de hoop nog rest. De Grens is het vervolg op de succesvolle voorstelling De Weg.

 

Theaterkrant
Wat een geweldige theaterpersoonlijkheid … Een heel sterke vrouw, die in staat is te vechten tegen haar lot … Superieur ironisch.

www.ekaterina.nl/de-grens/

—————————————

 

Wim Daniels / De wondere wereld van de taal

20:30 18-8-2018

De wondere wereld van de taal

Wat de mens vooral van de dieren onderscheidt is de taal. Maar die was er niet altijd. Waar komt die vandaan, zowel de gesproken als de geschreven taal? Hoe heeft de taal zich ontwikkeld, elders en hier. Wat is het Nederlands eigenlijk? Waar komen onze woorden vandaan? Wim Daniëls heeft er prachtige, inzichtelijke theorieën over en bestrijkt met zijn theatercollege over taal werkelijk de hele geschiedenis van de taal inclusief de rafelranden, zoals de leestekens en de sisklanken. En dat alles op een vermakelijke, luchtige, toegankelijke en leerzame manier, zodat elke theaterbezoeker na afloop denkt: hoe kan het dat ik als taalmens al dit moois niet eerder geweten heb.

15 euro

Piepschuim / try out van hun nieuwste liedmateriaal

20:30 20-9-2018

Piepschuim is ontstaan toen Cor Burger Jacco Westeneng tegenkwam op een heel slecht feestje, waardoor er veel tijd was om over Cors grootste plannen te hebben om met de zeven liedjes die hij op dat moment had de wereld te veroveren. Met die zeven liedjes hebben ze zich onder de naam Piepschuim ingeschreven bij een singer-songwriterwedstrijd. Daar kwamen ze Robbert Koekoek tegen die ook wel oren had naar de grootste plannen met nog steeds dezelfde zeven liedjes.

Piepschuim is een waanzinnig muzikaal en energiek duo met een programma over grote thema’s en kleine problemen. Het bevindt zich op het snijvlak van muziek, cabaret, en theater: tomeloze energie, prachtige teksten, virtuoze muziek, veel humor, sprekende mimiek en soms een verrassend dansje. De fans en trouwe bezoekers kunnen we melden dat Robbert en Cor zich erop verheugen om bij de Theaterboerderij hun beste en hun nieuwste materiaal te laten zien en horen!

” … hoog tempo en creatieve fysieke vondsten.” | Theaterkrant.nl

Wil je meer weten over Piepschuim bekijk onderstaand youtube filmpje eens of ga naar de website van Piepschuim hier rechtsboven en koop vooral je tickets door op de knop reserveren te klikken!

10,–

Chris Verlaan & Tobi Kooiman
14:30 9-9-2018

 

Van 14.30 tot 15.00 zal Pascal Doensen, een jonge (17) cabaretier uit weert, het voorprogramma verzorgen. Pascal is een levensgenieter en heeft de droom om cabaretier te worden en bij de “grootheden” in het rijtje te komen. Hij heeft al een aantal optredens op zijn naam staan en zal ook op het cultureel lint in weert te zien zijn dit jaar. Jong en nog jonger talent delen vandaag het podium, des te meer reden om te komen kijken.

Ons hoofdprogramma wordt verzorgd door Chris Verlaan en Tobi Kooiman. Twee opkomende cabaretiers door de theaterboerderij ontdekt via de cabaretpoel waar op 1 avond 4 aanstormende talenten zich aan het publiek mogen presenteren. Chris en Tobi sprongen eruit en staan daarom vanmiddag in ons theater.

Chris Verlaan

Chris schrijft Nederlandstalige kleinkunstliedjes in een stijl die vergelijkbaar is met theatermakers als Hans Dorrestijn en Jeroen van Merwijk. Computerspelletjes spelen, stripboeken lezen en statistische berekeningen uitvoeren: Chris Verlaan weet zich prima te vermaken in het leven. Echter, met gitaar en twintig man publiek is hij op zijn vrolijkst. Met zijn puntige liedjes, rake observaties en relativerende zelfspot belicht hij zijn eigen zwakheden en die van de rare wereld om hem heen.

Na het winnen van de jury- en publieksprijs van het Schager Cabaretfestival 2015 werd hij gescout voor de Cabaretpoel, waarmee hij sinds november 2016 tourt langs de Nederlandse theaters met zijn programma “Man in de Maak”. In de zomer van 2015 verscheen zijn eerste EP, “Weltschmerz in Wilnis”, twee jaar later gevolgd door het album “Schuchter uit Schagen”.

Tobi Kooiman

Comedian en wiskundige, doet verwoede pogingen om zijn logica toe te passen op het leven. Als je benieuwd bent waarom dat meestal tevergeefs is, is er maar één optie: kom naar hem kijken en luisteren. Hij is sinds vorig jaar lid van het Comedyhuis, nadat hij o.a. het Amsterdams Studenten Cabaret Festival en de Comedy Talent Award won en de halve finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival bereikte, met lovende

juryrapporten:
De prijs voor de grootste grapdichtheid deze avonden gaat naar deze meneer. Tobi Kooiman maakt comedy van hoog en intelligent niveau en verpletterde de zaal met materiaal waar menig gearriveerd stand-up comedian stikjaloers op zal zijn. (…) Lach er maar eens niet om. (…) Hij ging veel te vroeg weg.

10,–

Eendje (try out) / Kim van Zeben
15:00 26-9-2018

6+ Kinder(familie) voorstelling: Over nergens bij horen en anders zijn, losjes gebaseerd op het sprookje van Het lelijke jonge eendje.

Een komische reportage over een verwarde eend

Over nergens bij horen en anders zijn, losjes gebaseerd op het sprookje van Het lelijke jonge eendje.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma ‘PIA OP PAD’ kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Eendje (6+) is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Kim van Zeben, bekend van o.a. musicals als Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story neemt in deze solovoorstelling alle rollen voor haar rekening.

https://www.facebook.com/KimVanZebenSpeelt/videos/2102716569747454/

Meer informatie: www.kimvanzeben.nl
facebook: www.facebook.com/kimvanzebenspeelt

“Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” – Het Parool

“Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten.” – Scènes

spel & tekst: Kim van Zeben
regie & tekst: Marije Gubbels
muziek: Keez Groenteman, Jan Groenteman, Timon Koomen
poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef
decorontwerp: Marlies Schot
techniek: Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii

7,50

Poezie- en Verhalendag
14:30 13-10-2018

Georganiseerd door Bullseye Publishing. Een aantal auteurs zullen hun gedichten en verhalen aan u presenteren.

Wegens aanhoudende hitte en droogte hebben wij de Poëziedag van 04 augustus 2018 moeten verplaatsen naar 13 oktober 2018.

Op zaterdag 13 oktober 2018 mogen een aantal van de auteurs in het prachtige ‘Theaterboerderij Boeket’ te Nederweert hun gedichten en verhalen aan u presenteren.
O.a. Anna Bemelmans (Zilverfee), Gertie Gommans (Oliver’s Overgang), Jan Hermans (Leven in Overvloed) en Tilly Custers (Overgave & Ontsluiering) zullen voordragen uit hun eigen werk. Het beloofd een inspirerende middag te worden!

Reserveer tijdig uw plek. Dit kunt u doen middels een e-mail aan info@bullseyepublishing.nl of door te reserveren via de webshop van Bullseye Publishing.

Lenny Kuhr
15:00 21-10-2018
15,-

‘Het lied gaat door’

In dit concert staat Lenny Kuhr stil bij de duizenden dingen die voorbijgaan en bij dat wat nooit voorbijgaat. Het lied is hierbij de metafoor.

De mens en de zanger vergaan maar zoals de geest van de mens eeuwig is, is het lied dat ook. Het is namelijk de ziel van de mens en zonder ziel is er geen leven dus ook geen muziek.

Het besef dat alle dingen komen en gaan binnen het tijdloze gegeven dat wij zijn, stemt tot weemoed en tot vreugde en tot alle muziek die in dit programma te horen zal zijn. Met Reinier Voet op gitaar en Mischa Kool op basgitaar laten zij de snaren en stemmen klinken, omdat ze klinken willen om de snaar in jou te vinden.

‘De duizenden dingen vergaan
Maar het lied zal alle harten doordringen
Ja altijd en eeuwig dus laten we zingen
Iets mooiers is er niet.’

Je bent welkom

Toneelgroep BLIK speelt CLOACA
Cloaca: een wrange komedie over vriendschap
20:00 27-10-2018
10,–

Cloaca: een wrange komedie over vriendschap

Toneelgroep Blik uit Maastricht speelt de voorstelling Cloaca naar een toneelstuk van Maria Goos.

Synopsis
Cloaca vertelt het verhaal van vier oude studievrienden die door omstandigheden worden herenigd.  Oude tijden herleven, maar dit geluk duurt niet lang. Het toneelstuk legt bedorven relaties tussen mensen bloot. Vriendschap is ‘een pakketje schroot, met een dun laagje chroom’. De middelbare mannen lijken maatschappelijk geslaagd maar ze zijn hun integriteit, zichzelf en dromen onderweg ergens kwijtgeraakt. Cloaca is een wrange komedie over grenzeloze ambitie, verraad, lafheid en ijskoude liefde.

Auteur
Maria Goos is een gevierd Nederlandse auteur van succesvolle tv-series, toneelstukken en films als Pleidooi, Oud Geld, Volgens Robert, Familie, Leef!, La Famiglia. Haar werk won diverse prestigieuze prijzen. Maria Goos schrijft scherpzinnig en ze schept een glashelder beeld van de zwarte en enkele roze kanten in de hedendaagse maatschappij.

Regie
De regie van Cloaca is in handen van Joop Omloo. Zijn directe, confronterende en humorvolle benadering van de acteurs drukken een belangrijk en vruchtbaar stempel op het werk van Joop.

“Cloaca blijft door sterke performance spannend tot op de vierkante centimeter” – Paul Weelen, Dagblad de Limburger.

Rolverdeling:
Pieter: Wim van der Heijden
Joep: Ron Braat Tom
Bart Claessen Maarten: Wiebe de Vries
Callgirl: Ineke Keller

Met medewerking van:
Inspiciënt: Maartje Vos
Decor en techniek: Wouter Staal
Regieassistente: Sonja Coenen

Website Toneelgroep Blik

De gestampte meisjes – uitverkocht
Aanstormend theatercollectief, grensverleggend, publiek verleidend en grappig.
20:30 20-10-2018
12,50

De Gestampte Meisjes bestaat uit Esmée, Ymke en Thenera. Esmée is verleidelijk, met een hoop zelfspot, Ymke direct, maar altijd eerlijk en Thenera onhandig met een goed gevoel voor humor.

De dames van Gestampte Meisjes zetten mannen weer op het voetstuk, want “de klassieke rolverdeling is verdwenen doordat vrouwen denken dat ze alles zelf (moeten) kunnen en de man minder nodig hebben, met als gevolg: de onzekere man.” En de dames hebben wel degelijk mannen nodig. Dus zoeken ze in deze energieke voorstelling uit wat de man nu wil, wat vrouwen van een man willen en wat ze van elkaar willen. Willen de Gestampte Meisjes eigenlijk wel hetzelfde?

De Gestampte Meisjes zijn sinds 2015 bezig met de weg naar de faam. Ze begonnen met Schaam Streken en zijn nu bezig met de nieuwe voorstelling: BALLEN 2.0. Het is hun droom om zoveel mogelijk mooie, bijzondere, bizarre, overweldigende, zieke, vette voorstellingen te maken en die dan op zoveel mogelijk plekken spelen. Theaters maar ook festivals is het doel. Voor het eerst avondvullend en dat doen zij niet alleen. Ze laten zich helpen door regisseur Kasper Scholten. Verder helpt Kim van der Zijde met kostuums en decor en ontwerpt Nick Bek het licht. En impresariaat WILLEM van Willem Overgaag gaat hen helpen om aan de top te komen.

 

————————————

Melissa James  UITVERKOCHT / Folk, Gospel, Blues, Jazz
huiskamerconcert – beperkt aantal kaarten
20:30 8-12-2018
15,-

Dit optreden mag je gewoon niet missen. Het is een primeur want het is de eerste keer dat ze in Nederland acte de présence zal geven. Met haar debuut “Day Dawns” wist deze Britse topzangeres diepe indruk na te laten.

Het album is een zeer fraaie “melting pot” van onder meer jazz, blues, folk en soul. Op de daaropvolgende EP “Stripped back” heeft ze haar muziek teruggebracht tot de essentie. Slechts begeleid op piano dan wel gitaar bewijst ze dat haar fabelachtige stem misschien nog wel meer tot haar recht komt. Ze zal worden begeleid door gitarist Tom Gamble.

“Best current British blues singer I know.” De woorden van BBC radio presentator Tom Robinsons.

Let op, voor deze voorstelling zijn slechts een beperkt aantal kaarten beschikbaar, zorg dus dat je er snel bij bent.

https://www.youtube.com/watch?v=QevfGiZuRzk, https://www.youtube.com/watch?v=2RCRwE1V7Vs

The Cooder Connection
Meestergitarist Pieter Vermeulen is de frontman van The Cooder Connection, die is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder.
20:30 13-6-2019
10,-

The Cooder Connection is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder. Meestergitarist Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Weinig muzikanten kunnen de muziek van Cooder aan. Smaak en gevoel voor muzikale intentie is nodig om deze muziek integer te spelen. Samen met Ron Bormans op zang, Angelo Bombrini op accordeon, Geert Roelofs op drums en zijn basspelende broer Simon speelt The Cooder Connection de muziek doorleefd en intens. In deze samenstelling komen de ware Cooderfreaks bij elkaar. Waarbij Bormans de bekende Rootsmusician Lowell George van de legendarische band Little Feat doet herleven. Dit levert een aparte muzikale kruisbestuiving op die niet gemist mag worden. De tot nu toe gespeelde concerten in deze toer waren uitverkocht dus reserveer op tijd!
———————————————-

The Nag’s Head
UITVERKOCHT – Gezellige pubsongs, melancholische traditionals, wereldberoemde folksongs, ontroerende ballads en opzwepende instrumentale nummers.

15:00 17-3-2019
10,-

UITVERKOCHT – De entree is inclusief twee consumptiebonnen.

Sinds de oprichting speelt The Nag’s Head gezellige pubsongs, melancholische traditionals, wereldberoemde folksongs, ontroerende ballads en opzwepende instrumentale nummers. Werd in het begin vooral geluisterd naar The Dubliners en werden er toen vooral “traditionals” gespeeld, in de loop der tijd zijn steeds meer andere stijlen opgepikt (o.a. van bands als The Chieftains, Planxty, Van Morrison, Rapalje) en zijn ook modernere Ierse nummers in het repertoire beland (o.a. van Mary Black, Steve Earl, David Kincaid). En het ruigere werk (Flogging Molly) is tegenwoordig ook een vast onderdeel van bijna elk optreden. Recent zijn ook nummers uit de Schotse folklore in het repertoire opgenomen.

In een Ierse pub is het altijd gezellig. De avonden worden regelmatig opgeluisterd door live muziek. Soms door een band, soms door muzikanten die toevallig op hetzelfde tijdstip in dezelfde pub elkaar ontmoeten. De ongedwongenheid, vrijheid, de aparte smaak van het Ierse bier, de prettige afwezigheid van tijdsbesef en de aanstekelijke melodieën zorgen ervoor dat het publiek zich iedere avond weer mee laat slepen in een roes van heerlijke ontspanning.

Die sfeer willen zij graag met het publiek delen.

The Nag’s Head ontstond in september 1997 als een initiatief van een aantal Nederweertenaren met een verleden in de volksdanswereld. De naam van de band is, hoe kan het ook anders, hetzelfde als de naam van menige pub in Ierland. En het motto van de band is al even passend: “A song to a beer”.

Fabian Franciscus – Vlafeest
Uitverkocht – Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven.
20:30 29-3-2019
12,50

UITVERKOCHT – Laatste 6 kaarten zijn inmiddels verkocht.

Fabian is cabaretier en autist. Beide doet hij zelfstandig. Het programma VLAFEEST gaat over hoe hij met dat laatste steeds beter heeft leren leven. Fabian: “Het theater is een goede plek om het daar over te hebben. Als mensen op straat met me praten denken ze: wat een mafkees. Sta ik op een podium denken ze: dit is echt theater! Dat voelt veilig en daar kan ik mee spelen”.

Fabian won in London een comedywedstrijd in The Comedy Store. Hij won het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde naast de finalistentour in Nederland en België o.a. in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Zoals o.a. in The Comedy Store, de bakermat van de Angelsaksisch comedy. Daarnaast speelde hij de hoofdrol in een Centraal Beheer Achmea reclame, schreef hij voor verschillende TV programma’s en ging hij viraal met meerdere cabaret filmpjes.

Check hier het filmpje dat viraal ging!

Trio C tot de Derde
De drie musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het in 1998 opgerichte Trio C tot de Derde. Hun stijl laat zich het best omschrijven als “geïnspireerd op klezmer, balkan- en zigeunermuziek”.
15:00 8-12-2019
10,-

De drie musici Caspar Terra (klarinet), Carel den Hertog (viool) en Coos Lettink (accordeon) vormen samen het in 1998 opgerichte Trio C tot de Derde. Hun stijl laat zich het best omschrijven als “geïnspireerd op klezmer, balkan- en zigeunermuziek”.

Om inspiratie op te doen reizen ze regelmatig de landsgrenzen over op zoek naar nieuwe muziek. Hun streven: geen imitatie, maar integratie van alle muzikale invloeden die op hun pad komen. Vanuit dit streven componeren ze eigen nummers en worden bestaande melodieën uit diverse landen samengevoegd en gearrangeerd. Dat hun eigen geluid hierdoor telkens aan verandering onderhevig is en wordt verrijkt, past bij het dynamische karakter van het trio. Zo zijn er de laatste jaren ook diverse werken van Oost-Europees georiënteerde klassieke componisten als Béla Bartók en Zoltán Kodály in hun repertoire opgenomen. Maar ook dat zijn geen statische composities, want door hun ontembare drang tot improviseren krijgen hun uitvoeringen steeds weer onverwachte en unieke wendingen.

Al improviserend spelen ze overigens niet alleen mét elkaar, maar ook náár elkaar, door op speelse wijze elkaar muzikaal uit te dagen en te verleiden tot virtuositeit en lyrisch spel. Hun muziek geeft uitdrukking aan zowel euforische vrolijkheid als intens verdriet, en leent zich zodoende voor dansen, maar ook voor dromen…

Yasgur’s Farm
“Yasgur’s Farm” verwijst naar lang vervlogen tijden, maar ook naar tijdloze muziek. De liefde voor, met name, het jaren ’70 repertoire, waarbij de meerstemmige vocalen een essentiële rol spelen, is duidelijk hoorbaar.
20:30 5-10-2019

Entree 10,- is inclusief twee consumpties.

“Yasgur’s Farm” verwijst naar lang vervlogen tijden, maar ook naar tijdloze muziek. De naam doet anders vermoeden, maar de oorsprong van de band ligt niet in the summer of ’69. We schrijven zomer 2005 als Enith Linssen (zang), Mieke Bergs (zang), Winand Bijlmakers (gitaar, zang) en Pieter Steenvoorden (toetsen, zang) voor het eerst samen musiceren en tot de conclusie komen dat dit “naar meer smaakt”. Nummers van Sheryl Crow, James Taylor, Bonnie Raitt, Venice vormden de muzikale gemene deler. Na enkele optredens als kwartet werden Eric Bastiaens (bas, zang) en Thijs Kessels (percussie) ingelijfd en ontstond Yasgur’s Farm, zoals het nu nog steeds bestaat.

Yasgur’s Farm verwijst naar de boerderij van Max Yasgur in Bethel (New York) waar in 1969 het Woodstockfestival plaats vond. (“we were half a million strong” – “Woodstock”, Joni Mitchell) Yasgur’s Farm timmerde inmiddels stevig aan de weg, speelde op vele locaties en theaters in Limburg en Brabant en produceerde reeds twee cd’s; “Vintage” (2009) en “Perfect Feel” (2015). Beide albums werden zeer positief ontvangen door luisteraars en de schrijvende pers. De liefde voor, met name, het jaren ’70 repertoire, waarbij de meerstemmige vocalen een essentiële rol spelen, is duidelijk hoorbaar. Inmiddels is ook eigen werk aan het repertoire toegevoegd. Een optreden van Yasgur’s Farm staat garant voor vleugjes nostalgisch gevoel en muzikale spontaniteit.
====================================================

Salonorkest The Roses
Met stijl, humor en klinkende muziek. Een muzikale reis rond de wereld. De hoofdmoot van het repertoire wordt gevormd door salonmuziek en volksmuziek. Deze middag ook vele Franse chansons omlijst met verhalen uit een Frans dorpje.
15:00 15-9-2019
10,-

Met stijl, humor en klinkende muziek. Een muzikale reis rond de wereld.

Enthousiasme voor vele vormen van muziek kenmerkt The  Roses. De hoofdmoot van het repertoire wordt gevormd door salonmuziek en volksmuziek. Maar The Roses spelen ook graag dansmuziek, vrolijke en melancholieke klezmer, Weense walzen en een vleugje jazz.

Deze middag ook vele Franse chansons omlijst met verhalen uit een Frans dorpje.

Het ensemble werd gevormd in de 1980-er jaren, opgericht door een aantal ouders van Vrije School-leerlingen in Eindhoven. In het begin begeleidde de groep volksdansers binnen de school; later kwamen er steeds andere optredens bij voor allerlei gelegenheden.

De groep draagt bij uitvoeringen altijd een roos in het knoopsgat: daarom de naam The Roses.

Luister!

David Philips (GB)
Blues, folk, rock, jazz, elektronica en psychedelica worden verweven in David Philips’ muziek. David Philips is een meester in het tot leven brengen van een waar spectrum aan muzikale invloeden.
20:30 14-9-2019
10,-

David Philips is een singer-songwriter, sessie gitarist en producer uit de UK. Op al zijn tot nog toe uitgebrachte albums speelt hij alle instrumenten zelf, heeft hij zelf de productie geregeld en zelfs het artwork komt uit zijn handen. Blues, folk, rock, jazz, elektronica en psychedelica worden verweven in David Philips’ muziek.

Zijn laatste album ‘get along’ verscheen in mei 2018. Een energieke en zomerse plaat waarop ook de folky songs en de blues niet ontbreken. Indrukwekkend hoe deze artiest blijft boeien, ook als hij zichzelf beperkt heeft tot het meest basale, zang en gitaar. David Philips is een meester in het tot leven brengen van een waar spectrum aan muzikale invloeden.

David is live actief in de Benelux vanaf 2011. Sindsdien deed hij diverse Europese tournees met meer dan hondervijftig optredens in Nederland, Zwitserland, Belgie, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Portugal, Spanje en Engeland.

Muzifique
Marjolein Cuijpers-Kuenen, Maartje Smedts en Henk Deters nemen u mee op een theatrale reis door het land van brood, kaas en wijn. Volg het leven van een kunstenaar, vol drama, passie en romantiek.
15:00 1-9-2019
12,50

La vie au creux de la main
Het leven in de palm van je hand

Marjolein Cuijpers-Kuenen, Maartje Smedts en Henk Deters nemen u mee op een theatrale reis door het land van brood, kaas en wijn. Volg het leven van een kunstenaar, vol drama, passie en romantiek. Droom weg met Franse chansons en romantische verhalen. Van Limburg naar Brussel en via Parijs naar het
uiterste zuiden van Frankrijk. Onderweg begeleid met liedjes van Jacques Brel en Edith Piaf, maar ook van Henk Deters en Herman van Veen. Laat u verrassen en geniet van een inspirerende avond met deze reis, naar en door Frankrijk…

Baroesjko
UITVERKOCHT – Een 9-koppig miniorkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen),  grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek!
20:30 30-3-2019
10,-

UITVERKOCHT – Baroesjko is een 9-koppig miniorkest, opererend vanuit de westelijke mijnstreek (Sittard-Geleen),  grensoverschrijdend in de Folk en “Sittardse” Wereldmuziek!

Naast dat ze bekend staan als een verrassend veelzijdige live-band, scoorden zij ook hoge ogen in de hitlijsten van de provinciale radiozender L1. De liedjes “Wesj aan de Parapluu”, en “Raap dich Biejein”, zijn nog steeds veelvuldig op deze zender te horen.

De theatershow “Snezka / Alles is een Soort van iets” is, zoals de titel zegt, tweeledig. In het eerste deel; een kop staart verhaal over een reis naar de mysterieuze berg ’Snezka’. Een licht filosofische aaneenrijging van teksten, liedjes en muziekstukken. Met een kleine verwijzing naar Dante’s Goddelijke Komedie wordt aan het begin van “bovenaf” naar de absurditeit van het dagelijkse leven gekeken. Waarna een bijzondere reis begint met de nodige mee- en tegenkrachten…

De tweede helft “Alles is een Soort van iets… ” zal een stuk ‘lichtvoetiger’ zijn, waarbij de nodige kwinkslagen, ontroerende momenten en humor zeker niet zullen ontbreken.

Theatergroep Zierik – Pas de Deux
Theatergroep Zierik speelt de voorstelling ‘Pas de deux’ van Hugo Claus. Een meeslepend toneelspel over hartstocht en jaloezie. Als publiek bent u aanwezig in het repetitielokaal van een schouwburg waar ze repeteren voor een romantische scène.
20:30 7-9-2019
10,-

Theatergroep Zierik speelt de voorstelling ‘Pas de deux’ van Hugo Claus. Een meeslepend toneelspel over hartstocht en jaloezie.

Het verhaal: we zijn als publiek aanwezig in het repetitielokaal van een schouwburg. Een bekende acteur en een jonge populaire actrice, die vroeger samen een liefdesrelatie hadden, moeten een zeer romantische scène repeteren uit een bekend toneelstuk. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Ondanks de aanwezigheid van een derde persoon, de technicus, loopt de repetitie danig uit de hand; steeds weer komen bij de spelers de oude gevoelens, verlangens en frustraties naar boven en vermengen zich met de teksten van het toneelspel. Steeds verder ook vervagen de grenzen tussen spel en werkelijkheid. Zo ontstaat een verwarrend en spannend toneelspel; komisch en soms choquerend. Een maskerade zonder maskers.

“Pas de deux”, onder regie van Cees Möhlmann, met spel van Mels Hoogenboom, Tamara van As en Justin Troost.

Rouxlala – Meisjes
UITVERKOCHT – Met de strijkplank als springplank en de aanzuigende werking van de gootsteenontstopper, ontworstelen ze zich aan het thuisfront en banen ze zich een weg naar de top!
15:00 7-4-2019
12,50

UITVERKOCHT

In ‘Meisjes’ gaat kleinkunsttrio Rouxlala een langgekoesterde droom verwezenlijken: doorbreken! Met de strijkplank als springplank en de aanzuigende werking van de gootsteenontstopper, ontworstelen ze zich aan het thuisfront en banen ze zich een weg naar de top! Maar zit de wereld wel te wachten op “meisjes” van 40 jaar en ouder? Zijn de doorbraak-criteria nog wel te halen? Haast u naar een optreden, voordat het te laat is! Mieke Rous, Tynke Luske en Danielle Kien-Absil brengen muziek van eigen, ambachtelijk makelij. De stijl herbergt de ironie van de kleinkunst, het verhalende van de folk en de snik van de smartlap. Van groot en klein menselijk leed weet Rouxlala een waar feest te maken.

Henk van Twillert & Vento do Norte
Gecanceld – Een uniek saxofoon ensemble, bestaande uit gretige jonge en getalenteerde musici, dat unieke aanpassingen speelt van Bach, de melancholische fado transformeert en opzwepende tango’s brengt.
20:30 5-4-2019
10,-

Helaas moeten we u mededelen dat het optreden van Henk van Twillert & Vento do Norte is gecanceld wegens te weinig belangstelling. We hebben getracht en hadden gehoopt deze week nog meer reserveringen te ontvangen, maar dit is helaas niet gelukt. Indien u uw betaling reeds heeft overgemaakt dan wordt deze zo spoedig mogelijk teruggestort. Onze excuses voor deze late mededeling. We hopen u snel bij een van de andere voorstellingen te zien.

Henk van Twillert & Vento do Norte, is een uniek saxofoon ensemble, bestaande uit gretige jonge en getalenteerde musici, dat unieke aanpassingen speelt van Bach, Schubert en Mendelssohn, transformeert de melancholische fado, brengt opzwepende tango’s van Piazzolla en verrijkt de beladen soul van James Brown. Het ensemble is een muzikale openbaring. Een verrukkelijke ervaring die het ene moment de ziel raakt en het volgend moment het publiek uit zijn dak laat gaan.

Vento do Norte is in 2005 geformeerd door Henk van Twillert, internationaal vermaard saxofonist, gast docent aan het Conservatorium van Amsterdam en hoogleraar aan het Escola Superior de Música, Artes e Espectáculo (ESMAE) in Porto, Portugal. De orkestleden studeren allen bij Van Twillert en zijn stuk voor stuk getalenteerde musici die individueel al vele internationale concoursen hebben gewonnen.?

Porto (Portugal) is tevens de thuisbasis van waaruit het ensemble in snel tempo de internationale podia heeft veroverd van festivals en theaters in Zuid-Europa tot optredens in Caracas, Venezuela. We hebben ze al meerdere keren in ons theater mogen ontvangen en we zijn er trots op dat ze er dit jaar weer staan.?

Veelzijdig, competent, gepassioneerd en oprecht. Vento do Norte brengt een nieuwe generatie van musici samen, met hun eigen uniek geluid, die een onuitwisbare indruk achter laten.

========================================

Strapatsen – Workel Mochilk
‘Ik ben het type dat er goed uitziet achterop een scooter. Helaas heb ik geen scooter’.
20:30 11-5-2019
10,-

Let op: deze voorstelling is verplaatst van 22 maart naar 11 mei 2019

Theatergroep Strapatsen komt met de absurdistische en komische voorstelling Workel Mochilk naar theaterboerderij Boeket. Eerder speelde Strapatsen de voorstelling Meel, Jeuk! en De Uitverkorenen bij Boeket.

Workel Mochilk speelt zich af in een restaurant. Service, gastvrijheid en aandacht schenken aan alle noden van de gast, zijn eigenschappen die de bediening in Workel Mochilk zich niet eigen heeft gemaakt. Het personeel en ook de gasten zullen deze avond nog lang heugen.

Spel:
Bunne Norg: Isabel Pullens
Glind:  Mark van Seggelen
Gusta: Mireille Verhoeven
Arend: René Zeebregts

Regie:
Willem Schouten

Tekst:
Mark van Seggelen

Theatergroep Strapatsen profileert zich als een gezelschap dat voorstellingen speelt op basis van nieuw en zelfgeschreven teksten met een geheel eigen vocabulaire.  De speelstijl van Strapatsen spreekt een groot publiek aan.

Cabaretpoel
In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten.
20:30 17-5-2019
10,-

In de Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals. De Cabaretpoel, een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie element.

Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Wie er spelen blijft meestal tot de avond zelf een verrassing. Dus laat uzelf verrassen door het talent van de toekomst. Wie weet ziet u wel de toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van ’t Hek. In ieder geval ziet u vier keer iets nieuws!

Mark van de Veerdonk – Geen Viking (try out)
Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk.
20:30 12-4-2019
12,50

Wegens een annulering zijn er nog twee kaarten vrijgekomen.

met Verbale slapstick vol mallotige meningen, onzinnige omdraaiingen en slimme schijnbewegingen. Zie hier het handelsmerk van cabaretier Mark van de Veerdonk.  Ook zijn nieuwe voorstelling belooft weer een ware flipperkast vol stuiterende grappen te worden. Tweemaal 50 minuten ontiegelijk lachen, onder het motto “Het leven is geen grap, je moet het er zelf van maken”. In “Geen Viking” doet de Brabander wederom verslag van een bizar incident uit zijn persoonlijke leven waar hij misschien niet sterker maar wel veel joliger uit is gekomen. En dat is ook wat waard.

Wie de afgelopen jaren één of meerdere van zijn onstuimige optredens heeft meegemaakt, weet dat het draait om die ene vraag: wat wordt het decorstuk? Na een vliegende wc-pot, een halve deux chevaux, een antieke telefooncel, een gecrashte solex in een ladekast en een concertvleugelboot … wat sleept de Brabantse komiek nu het podium op? Van de Veerdonk zelf: “Wat het decor wordt? Ik kan slechts één ding verklappen; Geen Viking”.

Young Birds – Een boeketje talent
Een ideale en unieke plek voor jong talent. Enkele jonge talenten uit de omgeving zullen zich deze avond presenteren.
19:00 13-4-2019
5,-

Jeff Mennen: klassiek en romantische gitaar

Jeff Mennen is 26 jaar oud en heeft gestudeerd voor autotechniek en docent geschiedenis. Hij speelt al 16 jaar klassiek gitaar en heeft in diverse ensembles gespeeld. Zijn muzikale focus ligt op oude, klassieke en Zuid-Amerikaanse muziek. Qua oude muziek gaat het voornamelijk om voor gitaar getranscribeerde luit muziek. Bij klassiek voornamelijk om 19e eeuwse gitaarmuziek van Fernando Sor en qua Zuid-Amerikaans speelt hij diverse traditionele gitaarmuziek met duidelijk hoorbare Spaanse invloeden. Op het concert speelt hij één Zuid – Amerikaanse nummer op de moderne klassieke gitaar. Dit is een nummer van de Argentijnse gitarist José Luis Merlin. Dit nummer bestaat uit zes delen, waarin elk deel een sfeer van zijn jeugdherinneringen uit Argentinië weergeeft. Daarnaast speelt hij een heel emotioneel nummer van Fernando Sor, dit nummer heeft hij geschreven na het overlijden van een leerling. In dit nummer is in diverse delen pijn, verlies en verdriet te horen. Dit nummer speetl hij op een originele romantische gitaar uit 1890.

Loes Roost: Singer songwriter

Loes Roost is ondanks haar 16 lentes geen onbekende in het singer-songwriter wereldje. Ze heeft bijvoorbeeld al eerder met andere singer-songwriters in De Pelen opgetreden en heeft vorig jaar Munten voor muziek gewonnen. Op haar piano speelt zij breekbare liedjes. Soms klassiekers maar ook werk van hedendaagse beroemdheden. Haar grote voorbeelden zijn; Kovacs, Birdy, Orla Gartland en Dodie.

 

Hanna Lahaije: Gitaar & Zang

Hanna Lahaije is 18 jaar oud. Zij studeert zang aan Rock City Institute in Eindhoven en is dus dagelijks met muziek bezig. Naast zang speelt ze akoestische en elektrische gitaar en schrijft haar eigen muziek. Op school schrijft ze vooral voor bands, vaak zijn dit stevige nummers, maar vanavond speelt ze een akoestische set met zowel covers als eigen repertoire.

 

Ayla en Anne: Muziek | Pop-Country

Ayla (21) en Anne (23) zijn twee nichtjes die zijn opgegroeid in een muzikale familie. Bijna iedereen zingt of speelt wel een instrument. Het is dan ook niet zo gek dat de nichtjes besloten om eens wat vaker samen te gaan zingen. Met Ayla op gitaar en Anne op viool vormen ze hedendaagse pop/countryliedjes om tot hun eigen stijl.

 

 

 

SLAZH: Muziek

Deze kidsband bestaat uit 5 leden in de leeftijd van 9 tot 12 jaar en spelen akoestische covers van o.a.Pearl jam, foo fighters en guns ’n roses. De band is opgericht in november 2018 en de kids komen wekelijks bij elkaar om te rocken tijdens repetities. De bandleden komen uit Nederweert en Weert.

SLAZH is: Armin v.d. Molengraaf (zang en gitaar), Mats Lauwers (gitaar), Raf Janssen (gitaar), Tijmen Lemmers (gitaar) en Stan Lauwers (cajon) als gast op basgitaar speelt mee: Jens Koolen (scary kids)

====================================================

De Theaterkist
Als de theaterkist bij je langskomt, kom je in een fantasierijke omgeving terecht.
13:30 24-4-2019
5,-

Let op: Aanvangstijd 13.30!

Kennen jullie de Theaterkist al? Theatermaker August Greene is de eigenaar van deze bijzondere kist. August Greene woont met zijn familie in het vreemde plaatsje Driepoort. August Greene heeft zijn Theaterkist in het bos achtergelaten om er na het eten theater mee te gaan maken met alle kinderen van Driepoort.
Maar dit verhaal gaat niet over August Greene…

Tovenaar Februus Greene, oudoom van August, heeft een lange reis achter de rug. Hij besluit in de Theaterkist een dutje te doen alvorens hij terug gaat naar zijn torenkamer in de Toneeltoren bij Driepoort. Tijdens zijn dutje heeft de Theaterkist Februus naar een andere plek gebracht. Maar waarom?
Dat doet de Theaterkist niet zomaar, daar zit een reden achter. Heeft het soms te maken met een magische steen die Februus aldaar vindt? Februus verzamelt op zijn verre reizen namelijk allemaal magische vondsten, die uiteindelijk een plekje in zijn Wonderlijke Rariteiten Kabinet krijgen.

Een grappige kindertheatershow van de Theaterkist met Tovenaar Februus Greene in de hoofdrol. Beleef samen met deze dwaze tovenaar avonturen! Tover, zing en dans maar gezellig mee.

Deze show is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Ariadne | GEANNULEERD
Fijngevoelig, direct en eerlijk; met haar filmische pianocomposities neemt ze je mee haar binnenwereld in.
20:30 10-5-2019
10,-

LET OP: DEZE VOORSTELLING IS GEANNULEERD!

Fijngevoelig, direct en eerlijk; met haar filmische pianocomposities neemt ze je mee haar binnenwereld in. En daar zingt het van verlangen. Soms klein en teder, soms uitbundig. Vaak romantisch, maar nooit sentimenteel. ‘Muziek moet altijd ergens een beetje pijn doen’ volgens Ariadne Philine. Beïnvloed door verschillende muziekstijlen blijft Ariadne Philine vooral zichzelf; haar minimal music is net niet de minimal music zoals je die gewend bent, haar neoclassicisme is fris en persoonlijk. Haar achtergrond als klassiek pianiste hoor je terug in haar lyrische toucher, én in referenties naar haar idolen zoals Bach en Schumann, geheel verweven in een eigentijdse klankwereld.

Tijdens haar GLOEI-concert speelt Ariadne Philine stukken van haar cd ‘Gloei’. Wat gloei precies is? Het is warm, het is zacht, het is sterk, het is kwetsbaar, en het zit vol liefde. Kom vooral luisteren om het zelf te ervaren. Met poëtische stukken als “Liefdesverklaring 2”, “Wachtend op de wind” en “Dunne huid”. Maar ook de krachtige “Sta op en gloei” en de minimalistische “De voetjes van Bach”. Ariadne zal deze stukken afwisselen met improvisatie. Zij maakt persoonlijke piano-improvisaties op bestelling, en voor dit concert zal zij uit de aanmeldingen één iemand verloten voor wie zij tijdens het concert een improvisatie zal spelen!

Lees en luister meer op haar website.

Gerard van Maasakkers
UITVERKOCHT | Na zijn bijzonder succesvolle ‘40 jaar liedjes’ loopt Gerard van Maasakkers verder. En hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen, die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is hij op z’n best.
20:30 20-9-2019
15,00

Deze voorstelling is uitverkocht. U kunt zich laten plaatsen op de wachtlijst indien er kaarten vrijkomen. Stuur dan een mail naar kassa@theaterboerderijboeket.nl

IK LOOP

Ik zet d’n ene voet
Vur d’n andere voet
En ik loop
’t Is mee vallen en opstaon begonnen
Ik loop
Honderd schoenen versleten
En God mag ’t weten
Hoeveul paar ik in m’n leven nog koop
Ik zet d’n ene voet
Vur d’n andere voet
En ik loop

Na zijn bijzonder succesvolle ‘40 jaar liedjes’ loopt Gerard van Maasakkers verder. En hij kijkt rond, staat hier en daar stil, komt thuis met verhalen, die hij vastlegt in woorden en akkoorden. Zo is hij op z’n best. Wat klein is wordt groot, wat persoonlijk is wordt herkenbaar voor iedereen. Na een optreden zei iemand onlangs: ‘Het is alsof hij bij jou in de kamer zingt’. En zo is het ook; kom bij hem op de bank zitten en luister naar de nieuwe (en een paar oudere) liedjes en verhalen van Gerard van Maasakkers. En kom thuis.

Frank Cools (snaren en trompet) en Mike Roelofs (toetsen) komen met hem mee.

Van Maasakkers heeft de gave om intieme, persoonlijke liedjes op zo’n manier te verwoorden, dat ze universeel worden” (Trouw)

Hij zingt met woorden die in al hun eenvoud precies de juiste betekenis hebben, zonder in clichés te verzinken en met melodietjes die telkens klinken alsof ze moeiteloos gevonden zijn” (NRC)

Grand cru onder de liedzangers” (Brabants Dagblad)

Heerlijk ontspannen staat hij op het toneel, alsof hij in een café in Brabant staat” (Algemeen Dagblad)

Foto: Phile Deprez

Vocaal Ensemble Andiamo
Het Vocaal Ensemble “Andiamo” is binnen de regio een verrassende nieuwkomer binnen de wereld van liefhebbers van mannenzang.
15:30 30-6-2019
10,-

Zomerconcert

Het Vocaal Ensemble “Andiamo” is binnen de regio een verrassende nieuwkomer binnen de wereld van liefhebbers van mannenzang. Het ensemble bestaat uit ervaren amateurzangers, die enthousiast een gevarieerd repertoire ten gehore brengt onder muzikale leiding van Tim Schulteis.

De keuze van de zangnummers is uitdagend en verrassend te noemen met werken van onder andere: Francis Poulenc, Stan Rogers, Roger Emerson, Voix Bulgares, Audrey Snyder, Kirby Shaw. De ambitie van het ensemble is om het repertoire regelmatig uit te breiden en daarbij nog enkele nieuwe ervaren zangers aan zich te binden.

Tijdens het zomerconcert 2019 verzorgen het kamerorkest Amicitia ensemble en het vrouwenkoor Thorensis de gastoptredens wat tot een uitermate aantrekkelijk programma leidt.Het kamerorkest “Amicitia-ensemble” is afkomstig uit Hamont-Achel en staat onder leiding van Stephan Simons. Het ensemble maakt tijdloze klassieke muziek toegankelijk voor jong en oud.

Het ensemble is niet competitief ingesteld, doet niet mee aan wedstrijden en richt zich hoofdzakelijk naar het oorspronkelijke doel van muziek nl. “communiceren daar waar woorden tekort schieten”.

www.amicitia-ensemble.be

Het Vrouwenkoor Thorensis is niet alleen bekend in de eigen regio maar ook ver daarbuiten.
Na de vele successen en prijzen de afgelopen jaren is het een veelgevraagd koor. Onder leiding van Esther wordt er naar gestreefd een vernieuwend repertoire te brengen dat bij voorkeur specifiek voor vrouwenkoren is geschreven.

www.thorensis.nl

Deze sfeervolle muzikale middag mag je niet missen!

===================================

DE WENKBRAUWERIJ / Ief Postino en Steven Wouters
Authentieke verhalen en anekdotes van Limburgers
19:30 8-8-2019
10 euro

De Wenkbrauwerij – Post       premiere  !

Donderdag 8 aug – 19u30 | Theaterboerderij Boeket | Rosselsweg 3, Nederweert

 

Een ode aan de Limburgse mijngeschiedenis, maar ook eentje aan het brieven schrijven en bijzondere vriendschappen. Ief Postino verzamelde verhalen van (Italiaanse) Limburgers over de geliefden en schoolvrienden die zij achterlieten in Italië, om als migrant in de mijnen te gaan werken. Ze schreven brieven die Ief Postino persoonlijk ophaalde en in Italië weer afleverde. Maar ook daarna zat hij niet stil! Ief schreef zijn ervaringen neer in boekvorm én maakte er een voorstelling van. In Post! vertelt hij over brieven als communicatiemiddel, over zijn ontmoetingen met de briefschrijvers en –ontvangers, maar ook over heimwee en de nood aan traagheid. En dat alles met een lach en een traan, zowel bij Ief als het publiek. Vorig jaar de winnaar van de Europese prijs voor Cultureel Erfgoed!

Klik hier om rechtstreeks te reserveren via Limburg Festival!!

NESTGOUD / Margje Wittermans
Kleinkunst  verhalen en liedjes met als inspiratiebron de geboorte van Margje’s dochtertje.
19:30 9-8-2019
10 euro

Margje Wittermans – Nestgoud  (première voor Limburg)

Acteurs zijn net echte mensen. Maar dan wel met een bijzondere gave, namelijk hun podiumtalent! Wat doet het met je werk als je, als vrouwelijke kunstenaar, een kind krijgt? Wanneer je je energie voortaan anders zal moeten verdelen? Margje Wittermans combineert in deze voorstelling gedichten van Vasalis met eigen verhalen en liedjes van Jeroen Mesker. De inspiratiebron vormt de geboorte van Margjes’ dochtertje. Deze life changing gebeurtenis beweegt Margje om zichzelf onder een vergrootglas te leggen en haar artiestenbestaan opnieuw te overdenken.

Nestgoud: een ode aan thuiskomen en het volgen van je hart.

Klik hier om rechtstreeks te reserveren via Limburg Festival!!

Dus niet via de reservering van de Theaterboerderij.

EEN BOEKET CABARET comedy night
6 aankomend cabaretiers voor de prijs van 1
20:00 14-12-2019
10 euro

6 aankomend talenten verrassen met de meest uiteenlopende comedy- en cabaretacts

Arian Compen: Bekend van oa Omroep Brabant, Keijebijters Kletstournooi
Sjoerd Janssen: Limburgs talent. Sjoerd mag nu al meedoen tijdens professionele shows.

Tom Melotte: Belgisch talent. Verzorgt vaak voorprogramma’s van grote Belgische namen. Winnaar van Persoonlijkheidsprijs COMEDYMATCH.

Sem van der Borne: Brabantse comedian/cabaretier/tonprater. Sem heeft meerdere finales bereikt en diverse prijzen gewonnen.

Loek Marneffe: Loek is een talent uit Eindhoven. Stond oa in de finale van Keigrappiste Comedy Bokaal en COMEDYMATCH.

Eric Goossens: Comedian uit Brabant. Won oa Jury-&Publieksprijs van ComedySlam. Speelde op Lowlands en Paaspop.

MC/presentator Raymon Hofkens.
=======================================================

BOER          geannuleerd
BOER! is een muzikale theatervoorstelling voor kinderen van 6 tot 9 jaar rond respect voor de natuur en voor elkaar, waarin humor nooit ver te zoeken is. Juul is een boer, en Gil is een boer, maar de ene boer is de andere niet.
15:00 18-9-2019
7,50

Juul is een boer, en Gil is een boer, maar de ene boer is de andere niet.
Juul kweekt groenten en heeft heel wat dieren op zijn boerderij. Gil smijt zijn afval op de grond, laat boertjes en is niet zo vriendelijk tegen de mensen!
Kan Gil iets leren van Juul?
En leert Juul misschien ook iets van Gil?

BOER! is een muzikale theatervoorstelling voor kinderen van 6 tot 9 jaar rond respect voor de natuur en voor elkaar, waarin humor nooit ver te zoeken is.

Theatermaker Lennaert Maes componeerde liedjes voor uitgeverij Averbode en tourde het land door met de familievoorstelling RED & LILY en met de schoolvoorstelling DE REISRUS. Ook multi-instrumentalist Andries Boone speelde mee in verschillende jeugdvoorstellingen.

Geen betere plek om deze voorstelling te zien dan in de theaterBOERderij.

BANDEVILLE  met YaDonna West (Wise)   uitverkocht
Bandeville met een speciale gast van wereldformaat YaDonna West, die jarenlang tourde met Willy Deville
20:30 18-10-2019
10 euro

Bandeville met special guest van wereldformaat: Yadonna West

Twee maanden geleden trad Bandeville op in Boeket. Een optreden met veel positieve reacties. Deze keer treedt Bandeville op met een zéér speciale gast uit New Orleans USA, YaDonna West (Wise). Zij heeft jarenlang als vaste backing vocaliste met Willy Deville getourd en heeft veel optredens met hem gedaan. Na het overlijden van Willy Deville heeft zij ook veel optredens gedaan met Neil Young.

YaDonna is dan in Nederland en zal samen met Bandeville een optreden verzorgen. In dit unieke optreden staan songs op de playlist die Willy Deville zelf geschreven heeft, maar ook songs die hij zelf bewonderde.

Bandeville is aanvankelijk gestart als een klein muzikaal project met de Americana muziek van Willy Deville als uitgangspunt. Bedoeling was om 4 optredens te doen en daarna zouden de muzikanten weer ieder zijn eigen weg gaan. Het bleek echter heel anders te lopen, inmiddels zijn ze bijna 100 optredens verder, volle kroegen, een nieuw album (“Heaven stood still”), en de hoofdact op de internationale Willy Deville memorial day 2018. Met “Bandeville” maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika’s meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Deville waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van Willy Deville zelf maar ook songs die hij bewonderde van John Hiat, Ry Cooder en oude bluesgiganten, uitgevoerd in een eigen “her-creatie” door Bandeville. Maar ook eigen werk in de stijl van Deville komt voorbij.

Songs vol hunkering of romantische overtuiging, overspel of trouw, ruzie of liefde. Nummers die iédereen wel aanspreken.

Bandeville bouwt verder op de songs van Willy Deville en is daarom niet direct een tributeband maar een band die deze songs op eigen wijze interpreteert en arrangeert, en daarmee een “her-creatie” van deze prachtige songs maakt. Daarnaast maakt Bandeville eigen songs in de stijl van Deville. Voorop staat om het gevoel van de Americana songs zo goed mogelijk over te brengen. Bandeville speelt in een bezetting met zanger, gitaar, bas, piano, drums en sax. De muzikanten van Bandeville hebben hun sporen verdiend in tal van bekende bands zoals Bots, Houdoe, Joe Coverband, Blind Eye en Trigger.

In september 2018 heeft Bandeville een nieuw album (CD en DVD) uitgebracht te beluisteren op Spotify, Apple Music of Deezer. Zoek op: Bandeville, “Heaven stood still”.

Bezetting Bandeville:
Gitaar: Peter Vincent
Basgitaar: Peter de Vries
Piano: Wim Goossens
Sax: Mario van Ooij
Drums: Frans van Zoest
Zang: Laurens Mulders

 

 

Sean Taylor (GB)    uitverkocht
Sean Taylor is een van de meest opwindende en hardwerkende namen op het internationale roots- en bluescircuit. Zijn live shows combineren songwriting van wereldklasse met de verhalen van onderweg
20:30 6-12-2019
10,-

Sean Taylor is een van de meest opwindende en hardwerkende namen op het internationale roots- en bluescircuit. Zijn unieke songwriting is een cocktail van Tom Waits, Leonard Cohen en Jack Kerouac, met een stem die een kruising is tussen John Martyn en Van Morrison en een gitaarstijl die klinkt als een akoestische Stevie Ray Vaughan jamming met JJ Cale.

Zijn live shows combineren songwriting van wereldklasse met de verhalen van onderweg. Ook stevige maatschappij kritische songs zijn hem niet vreemd. Sean Taylor speelt elk jaar meer dan 150 optredens over de hele wereld, solo tourend en met zijn band.

Zijn nieuwe album ‘The Path Into Blue’ werd opgenomen in Austin, TX met de legendarische producer Mark Hallman (Carole King, Ani Di Franco). Sean heeft vele grote namen vergezeld zoals John Fogerty, Neville Brothers, Robert Cray, Richard Thompson, Tony Joe White, Eric Bibb, Tom Paxton, Band of Horses, John Mayall en Arlo Guthrie.

Sean Taylor is een geweldig getalenteerde moderne troubadour wiens oprechte, doordachte liedjes je binnenhalen. Ik heb het genoegen gehad het podium met hem te delen. Hij swingt“. Eric Bibb.

Een fijne jonge muzikant, songwriter en geweldige gozer. Ik heb niets dan bewondering voor de toewijding aan zijn vak“. ‘ Danny Thompson.
==========================================

Arie Vuyk     UITVERKOCHT
Traditie is een excuus voor een slechte gewoonte. Maar er is een uitzondering: een oudejaarsconference van Arie Vuyk! In een rap tempo zet hij samen met u de tijd stil en blikt terug, met als doel het jaar schaamteloos weg te lachen.
20:30 13-12-2019
10,-

Traditie is een excuus voor een slechte gewoonte. Maar er is een uitzondering: een oudejaarsconference van Arie Vuyk! In een rap tempo zet hij samen met u de tijd stil en blikt terug, met als doel het jaar schaamteloos weg te lachen. De wolf is weer terug, de bij gaat verdwijnen, scholieren staken en Bekende Nederlanders werken. Snapt ú het nog?

Hoe kun je voorkomen dat je verzuipt in al die trending topics? Door naar de oudejaarsconference Trending Topics toe te gaan, de tijd de baas te worden en de zielige televisie eens een avond uit te laten.

In 2019 trad Arie Vuyk ( winnaar van drie cabaretfestivals ) op in gehuchten als New York en Reykjavik, maar hij kijkt nog het meeste uit om voor u op te treden. Arie Vuyk werd in 1969 geboren in Krimpen aan den IJssel, en woont momenteel afwisselend in Rotterdam en Antwerpen. Van jongs af aan werd hij gegrepen door cabaret. Nadat hij zich autodidact ontwikkelde won hij in 2001 het Parkstad Cabaret Festival, en in 2004 het Griffioen Cabaret Festival. Sindsdien maakte hij meer dan tien avondvullende programma’s.

In 2016 probeerde hij op het festival Twentse Lente wat nieuw materiaal uit, waarmee hij het festival won. In datzelfde jaar trad hij op in de Goldenbang Comedy Club in Reykjavik. De programmeur besloot om Arie terug te vragen en hem tevens te plaatsen in de Greenwich Comedy Club in New York. Daar speelt Arie in 2019.

Hij is tekstschrijver voor onder andere Het Groot niet te Vermijden, programmeur van cabaret in theater ‘t Kapelletje, het maandelijkse open podium voor cabaret en kleinkunst in Rotterdam, en hij regisseerde voor het Comedy Café in Amsterdam de stand up opera Orfeo. In 2018 ging zijn elfde programma Altijd Prijs in premiere in theater Landgraaf. Hij maakt naast zijn reguliere voorstellingen ook ieder jaar een oudejaarsconference. Arie Vuyk schreef de biografie van Het Groot niet te Vermijden, verschenen bij uitgeverij Trichis. Elf van zijn grappen staan in Het Grootste Citatenboek ter Wereld. In het najaar van 2018 verschijnt zijn tweede boek bij uitgeverij Asoka. Naast optredens in Nederland en België runt hij ook zijn eigen theater De Kijkdoos, in Rotterdam.

Uit de pers:
De lach kan niet uitblijven. Ook aan durf mankeert het Vuyk niet. Friesch Dagblad
Oudejaarsconference van Arie Vuyk smaakt naar meer. IJssel en Lekstreek
Een blijvertje in cabaretland. GLANS Magazine
Een evenwichtige voorstelling, gebracht door een onbevreesd artiest. Algemeen Dagblad

twee akoestische sets in de week van de pop / Mala en Denise Raetsen
twee singer songwriters geven een avondvullend concert in de tuin van de theaterboerderij
20:00 16-7-2020
gratis (wel graag aanmelden)

Singer-Songwriters Mala en Denise Raetsen slaan de handen ineen voor een avondvullend programma. Twee dames, twee akoestische sets, echter ieder met hun eigen verhaal.

Mala is het alter ego van Martina Lucic, geboren in Kroatië en opgegroeid in Nederland. Het woord ‘Mala’ kan het beste worden vertaald als ‘meisje’ of ‘kleintje’, zoals haar vader haar nog steeds noemt.
In 1994 tijdens de Joegoslavische burgeroorlog vluchtten Martina en haar familie naar Nederland. Hoewel ze geen herinneringen aan de oorlog heeft, heeft ze de pijn en droefheid gevoeld die haar familie heeft ervaren, maar ook de hoop en eindeloze liefde voor elkaar.

De tijd is nu gekomen om dit emotionele verhaal te delen als een ode voor haar moedige familie.

Denise Raetsen daarentegen geeft met haar cassette indie haar kijk op zichzelf en de maatschappij weer. De catchy songs vinden hun inspiratie in acts als White Lies en Sam Fender.

Als soloartieste geeft ze binnen een akoestische setting haar krachtige stem ruim de baan om het publiek mee te nemen en te inspireren.

Het verleden, het heden en de toekomst dus, gezien door de ogen van Mala en Denise!

PUYRE  met “kiezelsteen”
buitenvoorstelling in de tuin
20:00 11-7-2020
12,50

Theaterboerderij Boeket tuin concert “PYURE Jos van Rens – Kietelsteen”

Waar natuur en cultuur elkaar ontmoeten.

Troubadour, zanger, gitarist en componist Jos van Rens speelt 11 juli de première van zijn solo natuurtheater programma ‘Kietelsteen’ in de tuinen van Theaterboerderij Boeket te Nederweert.

Muziek, vertelsels en gedichten over een kiezelsteen die in zijn broekzak verdween waarna zijn leven voorgoed veranderde. Een reis in tijd, afstand en vorm, onderweg naar het verdrinken in een traan en een lach. Over löss en knieêns-aerd, klei en Lage Landen.

De vraag die dan opkomt is; kan die steen ook zinken?

Hoe eenvoud meervoud wordt in schijnbaar alledaagse dingen.

Laat u verrassen door “Kei” mooie luistermuziek én Jos geeft u ‘geluk’ mee naar huis.

PYURE Jos van Rens – www.pyure.me

Reserveren via info@theaterboerderijboeket.nl

11 juli 2020 – 20:00u – entree €12,50

de week van de pop met tv opname door L1
twee akoestische sets door jong aankomend talent
16:00 13-7-2020
gratis

In de week van 13 juli organiseert de week van de pop in samenwerking met tv zender L1 buitenconcerten op diverse plekken in Limburg.
De tuin van onze theaterboerderij bleek heel geschikt om in die week twee dagen concerten voor aankomende artiesten te organiseren.
maandagmiddag 13 juli van 16.00 tot 17,30 uur twee akoestische sets met aankomend talent, waarbij L1 live opname maakt

 

Dit is een buitenvoorstelling, waarbij de coronaregels in acht worden genomen

 

Ton Engels  –    kal toch plat   – / Ton Engels en Eric Coenen
buitenvoorstelling in de tuin
20:00 15-8-2020
12,50

Ton Engels: Kal Toch Plat, Zeg Maar.

Ton Engels maakt songs. Hij neemt ze op en speelt ze graag voor mensen.
Sinds 1994 doet hij dat bij voorkeur met teksten in het ‘plat’ van zijn geboortedorp Panningen. Kepèl , voor intimi.
( ‘Waarom zou je je gevoelens op papier willen zetten in een taal die je amper spreekt,
om die songs te gaan zingen voor een publiek die dat amper verstaat…’?)

Songs dus.  (‘’Liedjes’ klinkt wel erg tuttig en ‘liederen’ te ouderwets en troubadourderig.)
Dus toch maar ‘Songs’.
Engels zingt over kleine en grote dingen. Bij voorkeur blijft hij met zijn onderwerpen vlak bij huis. Over De Peel en zijn kleine dorpen, de waanzin van de nieuwe tijd, wielrennen en over alledaagse en herkenbare beslommeringen

Ton Engels heeft sinds 1995 zes cd’s uitgebracht.  Het laatste album was Herfstlampioen en dateert van okt 2017.

Een aantal bekende titels uit zijn omvangrijke repertoire zijn: Cojboy (Zonger Peard), Tom Dumoulin,  Kal Toch Plat, De Nevel,  D’n Erste Kersmis,  Hallo Veurjaor,  Donkere Daag, Welkom Bej De Minse, Urges a/d Maas.

Ook in 2020 speelt Ton solo of in duo-vorm met meesterbassist Eric Coenen
onder het motto:
‘Kal Toch Plat, Zeg Maar’.’

Waarvan acte.

PS: bij Radio L1 schreven ze: Ton Engels. Deze singer-songwriter behoort tot het allerbeste wat Limburg te bieden heeft op muzikaal gebied. De poëtische zeggingskracht van zijn liedjes gecombineerd met zijn prachtige gitaarspel maken Engels tot een artiest van de buitencategorie.

MOONSHINE WHISKEY   –   uitverkocht
Een  muzikaal akoestisch buitenfeestje
15:00 30-8-2020
10 euro

Terug van lang weggeweest. En het wordt een muzikaal (buiten)feestje met veel akoestische instrumenten, lekkere vocalen, fijne nummers en veel gezelligheid. Voor \aiedereen die de kermis in Nij-wieert al vaker heeft gezien.

Moonshine Whiskey is: Kristy Hollands, Teun Truijen, G.R. Harrison, Joep Larue, Camiel Deelen, Harm van de Mortel, Winand Bijlmakers, Rob Truijen, René Bijlmakers
==================================

IRIS PENNING
Singer-songwriter
15:00 24-1-2021
€12,50

Iris Penning
Liever Vieze Voeten
Ik vul de leegte op met woorden’. Zo begint Liever vieze voeten, het nieuwe album van de jonge singer/songwriter en gitariste Iris Penning uit Eindhoven. Ze schrijft mooie liedjes die soms het midden houden tussen liedteksten en poëzie. Zoals zinnen uit het eerste lied Alles achter: ‘ik zoek de stilte in mijn eigen stem’ en ‘ik beleef elk moment om later na te kunnen praten over de dagen die de moeite waren volgens later.’ In Mag ik iets vragen wordt haar zachtmoedige stemgeluid ondersteund door de tweede stem van Felix Pulmano die het lied iets meer power geeft.

Haar teksten zijn soms filosofisch van aard zoals in de titelsong: ‘want je kan beter jong blijven leven en doen of je, je nergens voor schaamt’. En dan die fraaie tegenstellingen die ze oproept: ‘liever vieze voeten dan altijd schoenen aan’ of ‘liever kwallenbeten dan niet in zee’, gezongen met een vanzelfsprekendheid waardoor je je als luisteraar afvraagt wat ze ermee bedoelt. In dit lied geeft het spel op de cello van Mirthe De Jong extra cachet en sfeer aan de stem en het lichtvoetige gitaarspel van Iris Penning. Die cello weerklinkt ook in andere liedjes zoals in Onderweg bestaan en Als je iets wil waarin deze catchy regel opvalt: ‘jij de kwasten, ik de verf, je maakt je wereld zelf.’

 

Hierbij de Spotify link van Iris Penning. Haar muziek is soms dromerig & wordt vaak vergeleken met Spinvis. Kwa leeftijd, Iris is 26, sluit ze volgens mij goed aan bij young forever
Luister eens naar haar laatste album  via Spotify. E?en vd nummers Vieze Voeten via deze link

Verder op You Tube nav optreden in Paradiso deze link

ttps://youtu.be/UGgpOq23S-4
Tot slot haar site www.irispenning.com
=====================================================

DEZE RIDDER ZEGT: “NEE” / Interactieve voorleesvoorstelling / TANTE THEE THEATER
11:00 13-9-2020
€5,00

Tante Thee Theater leest voor uit en speelt samen met haar publiek het prentenboek “Deze Ridder zegt NEE!” Een lief en spannend verhaal over een kleine ridder die eigenlijk altijd braaf is, maar op een dag…..

Ridders, jonkvrouwen en een grote rode Draak! Maar geen zorgen: het is een lieve draak, al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen..

Als het weer het toelaat in de tuin onder de walnotenboom!
Na afloop voor de kinderen limonade met een wafel!

IBIZA BREEZE / Ruud & Blanca Luna
Zuidelijke, zonnige zomerklanken
20:00 19-9-2020
€12,50

Ruud Post & Blanca Luna/Ibiza Breeze

We maken ons op voor de allerlaatste (de zesde) BOA/BoekerOpenAir van het 1,5 m seizoen. Zaterdagavond staan Ruud en Blanca Luna/Ibiza Breeze op het buitenpodium in de tuin. Topzangeres Blanca Luna neemt je mee met haar doorleefde en omfloerste stem. Ruud laat met haar al zijn passie los in zijn gitaarspel vol vaart.
Als Ibiza Breeze verwijzen zij naar de betovering en de magie die uitgaat van het Spaanse eiland en een lifestyle waarin “Happinezz en Beauty” centraal staan. Dit is wat Bianca en Ruud tot uitdrukking brengen als zij samen musiceren.
Ons advies; mis deze gepassioneerde show niet en wacht niet te lang met reserveren want op is op!
=================================================

DE POES MET WITTE VLEUGELS EN DE MAN \  EDO DOUMA
GEANNULEERD! Zie NIEUWS
15:00 15-11-2020
€12,50

Acteur Edo Douma in toneelvertelling

‘De poes met witte vleugels en de man’ is een ontroerende en beeldende toneelvertelling door acteur Edo Douma, op basis van zijn gelijknamige boek.
Een op leeftijd zijnde aanlooppoes met artrose kiest een oudere man uit om voor haar te zorgen. De man zit bepaald niet op extra kosten van onderhoud en medische verzorging van een bejaarde kat te wachten. Toch neemt hij haar liefdevol op en snel ontstaat er tussen poes en man een zeer bijzondere band. Samen beleven zij hilarische en aangrijpende avonturen. Tot de dag daar is, dat de man met pijn in het hart het besluit moet nemen om Simone, zoals hij de poes genoemd heeft, te moeten laten inslapen. De toehoorder ervaart in het verhaal, dat het volkomen legitiem is om over het verlies van een huisvriendje verdriet te mogen hebben. Maar vooral ook dat dierbare herinneringen aan onze speciale kameraadjes blijvend zijn. Een deel van de toneelvertelling wordt door de ogen van Poes Simone verteld. Zestien prachtig uitvergrote poezen prints dienen als decor.

De voorstelling duurt 1 uur en 25 minuten met een pauze na een klein uur. De voorstelling is bedoeld voor mensen vanaf 12 jaar tot …

NB De voorstelling wordt gegeven in de huiskamer van de Theaterboerderij.
Uiteraard staat de veiligheid van bezoekers en vrijwilligers ook in deze corona tijd voorop. Zo is vooraf online reserveren verplicht (kassa@theaterboerderijboeket.nl) en zorgen wij er uiteraard voor dat iedereen 1,5 meter afstand kan houden. Hierdoor is de capaciteit van de huiskamer beperkt tot maximaal 28 plaatsen.
We gaan er van uit dat u met de mensen waar u in één keer kaarten voor bestelt naast elkaar zit. Wij kunnen dan rekening houden met de plaatsing van de stoelen voor een optimaal gebruik van de ruimte.

PETIT BARBEAU GADJO ORCHESTRE / Timo, Felix & Taeke
GEANNULEERD! Zie NIEUWS
15:00 18-10-2020
€12,50

Petit Barbeau Gadjo Orchestre

Thimo Gijezen, gitaar
Felix Frehé, gitaar
Taeke Stol, contrabas

Vorig jaar 2019 opgericht en na optredens in o.a. Venlo en Roermond nu in de Theaterboerderij het gloednieuwe gipsy jazz trio Petit Barbeau Gadjo Orchestre. Het trio kenmerkt zich door een onconventioneel gipsy jazz repertoire. Verwacht virtuoze solo’s, opzwepende ritmes en vrolijke dan wel melancholische melodieën, zoals we dat van gipsy jazz gewend zijn, maar dan eigenzinniger. Want met vnl. eigen stukken en eigenzinnige arrangementen van bestaande stukken zorgen ze voor een feest van herkenning zoals je die nog nooit gehoord hebt.
Eigen composities, onbekende nummers en enkele covers die je niet zal verwachten. M.a.w. Zondagmiddag 18 oktober vanaf 15u. is de Theaterboerderij the place to be!
==========================================

WOODY SINGS BOEKET/GEANNULEERD/ WOODY VENEMAN
Valentijns concert
15:00 14-2-2021
€12,50

Woody Veneman

Veelzijdige creatieve geest, zanger en lied schrijver met het hart van een dichter. Geestelijk vader van dansformatie S.T.Cordell en mede oprichter van Woody & Paul, een band die een half dozijn albums op verschillende Indie labels uitbracht en door Europa toerde.
Vanaf het begin van de jaren 2000 bouwt Woody gestaag aan een solo carrière resulterend in tal van concerten, soundtracks (oa voor het theaterstuk Stallerhof door Afslag Eindhoven) en een doorlopende productie van releases.
Veneman is ook beeldend kunstenaar; veel van zijn projecten zijn ook onvoorspelbaar en hybride van aard. De Singing Chair – waarvoor hij zijn stem, oog en ziel leende – werd uiteindelijk tentoongesteld in het Museum of Modern Art, New York.
En onlangs was Woody’s Human Jukebox te zien in de dagelijkse filmpjes van limburgfestival.tv (zie hiervoor www.limburgfestival.nl)
Al meer dan 10 jaar creëert Woody live muziek voor toneelstukken. De meest recente stukken Stallerhof en Onder het Melkwoud werden op verschillende festivals gespeeld.
Door de jaren heen heeft Woody samengewerkt met Johnny Dowd, Solex, Nico Muhly, Greg Cartwright, Kathy Ziegler, Marc Ribot en Selim Lemouchi.
www.woodyveneman.com

Opgelet: Voor dit speciale Valentijn concert kunnen bezoekers verzoeknummers aanvragen voor hun Valentijn. Na reservering ontvangt u een overzicht van Woody’s repertoire waaruit een keuze kan worden gemaakt

BELG (TEGEN WIL & DRANK)/GEANNULEERD \ BAS BIRKER
20:30 23-4-2021
€15,=

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. Dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.
Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen, want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes en architectuur van den Aldi, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.
BELG is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel.
Maar vooral is het een dagboek van 10 jaar proberen integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort Bas Birker is nu eenmaal een Belg, tegen wil & drank.

Bas Birker groeit op in Tilburg en ruilt na jaren in de plaatselijke horeca zijn schort in voor het podium. Na zijn verhuizing naar Antwerpen settelt hij zich in de Vlaamse comedy scene met een finaleplek in Humo’s Comedy Cup en achtereenvolgens de soloprogramma’s ‘Op weg’, ‘SOWIESO’ en ‘JE MOEDER!’, die werden uitgezonden op de Vlaamse televisie.
In juni 2019 maakt Birker voor zijn 40e verjaardag een eenmalige avondvullende show in de 40 dagen voor zijn verjaardag onder de noemer ‘404040’. Die voorstelling zette hij integraal op youtube.
Bas Birker zijn stijl kenmerkt zich door een hoog tempo, scherpe tong en een flinke dosis improvisatie.
Naast zijn theatershows is Bas erg actief het Vlaamse èn Nederlandse stand-up circuit, begeleidt hij al jaren nieuw talent in zijn eigen ‘Comedy Academy’ en heeft hij al meer dan 4 jaar een eigen rubriek in het Radio 2 – actualiteitenprogramma ‘De Weekwatchers’.

De pers over Bas Birker:
“Misschien wel de beste pure stand-up comedian van Vlaanderen” (De Standaard)

“TOCHT” \ THEATERGROEP BLIK
20:30 7-5-2022
12,50

Toneelgroep Blik speelt “Tocht”, een blijspel geïnspireerd op en vrij naar Open Huwelijk van Dario Fo.

In “TOCHT” deelt een getrouwd stel hun huwelijksperikelen op een absurde en komische wijze met het publiek. De vrouw kan niet verdragen dat haar man er andere vrouwen op na houdt. Om hun huwelijk te redden doet haar man haar een voorstel.
Als de huwelijkspartners elkaar in openheid alle vrijheid gunnen, blijken de mechanismen van de veldslag in de echtelijke arena nog steeds van alle tijden te zijn. En dus herkenbaar. Via sappige dialogen en herkenbare anekdotes, overgoten met de nodige (zelf)spot vertelt zij het publiek wat zich afspeelt in hun relatie. “Als de deur aan beide kanten open staat, krijg je tocht”.
Vrouw: Ineke Keller
Man: Bart Claessen
Muzikant: Wiebe de Vries
Duur 75 minuten, zonder pauze.

ALLES IS WEL – GEANNULEERD\  THEATERGROEP HUN
20:30 5-6-2021
15 euro

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn Hun.

Bent u wel eens verdomd ongelukkig? Of kent u iemand die zich wel eens van een gebouw heeft willen gooien?

Sabine wel; Charlotte namelijk. Sabine is overigens best gelukkig, maar leidt een ongelooflijk saai leven (aldus Charlotte). Nou, depressief ben je nooit alleen hoor, daar zorgt Char wel voor (aldus Sabine). Hun hebben zich noodgedwongen gespecialiseerd in de krankzinnige wereld van depressies en pillen omdat HUN wereldfaam nou eenmaal al jaren gesaboteerd wordt door psychische somberheid. Tijd om Char haar ziekte eens lekker uit te buiten en met waargebeurde verhalen het theater in te gaan.

Sabine Krol en Charlotte de Vries zijn HUN, beiden afgestudeerd aan het Conservatorium. Gewapend met piano’s, gitaren, synthesizers en andere elektronica shinen ze de pan uit met hun tweede voorstelling Alles is Wel. Een voorstelling vol van tekst, geen tekst, Nederlandse liedjes, dikke dansmoves en levensvragen die niet beantwoord zullen worden.

24 maart j.l. mocht Hun de publieksprijs in ontvangst nemen op het festival Rijswijkse Pracht 2018:

“Met veel humor, muziek en prachtige stemmen blinken zij uit in veelzijdigheid”.

DOE MIJ MAAR ALLES… \ NOL HAVENS – van VOF De Kunst
15:00 5-9-2021
€15,00

Nol Havens

Arnoldus Ignatius Maria Josephus Havens is een Nederlandse zanger. Hij is bekend als de zanger van de Nederlandstalige popgroep VOF de Kunst. Met deze groep scoorde hij enkele grote hits in Nederland en Europa. De grootste hits waren Suzanne in 1983 en Een kopje koffie in 1987.

‘Suzanne… Suzanne… Ik ben stapelgek op jou.’ We kunnen het allemaal nog woordelijk meezingen. En… het brengt ons allemaal terug naar die ene periode in je leven. Over de hele wereld klinkt het lied nog steeds uit radio’s en wordt er bij tijd en wijle uit volle borst meegezongen. De wereldhit van VOF de Kunst/The Art Company. Ferdi Lancee schreef het, Nol Havens zong het. Miljoenen platen werden er verkocht en in 7 landen stond VOF de Kunst op de eerste plaats van de hitparade…..Touren door europa, mooie verhalen.

Na een optreden in Sesamstraat volgde een zeer geslaagde samenwerking met Annie M.G. Schmidt, het was het begin van een nieuw fenomeen in de Nederlandse theaters: Een popconcert voor kinderen. Samen met Erik van Muiswinkel maakt Nol  familievoorstellingen waar jong én oud plezier aan beleeft. Popmuziek en cabaret, ingrediënten voor een pittige voorstelling. 8 seizoenen, 800 uitverkochte voorstellingen……leuke verhalen.

Oude liefde roest niet. Dat blijkt in 2021, Nol zingt en speelt liedjes uit zijn eigen repertoire. Veel meegemaakt en veel te vertellen. In ‘Doe mij maar ALLES’ wordt u meegenomen langs 36 jaar VOF de Kunst. Herinneringen en herkenbaarheid. Zijn beste liedjes, mooie en ook zware tijden. Met twee benen terug op de grond na het overlijden van zijn vrouw, zijn ouders, zijn zus en zijn beste vriend. Het bracht veel veranderingen en verdriet met zich mee. En wat vond hij nou van dat succes als nuchtere Brabander? Hij zal het u allemaal vertellen en u mag vragen stellen over alles én u mag meezingen als u de behoefte voelt. Nol met zijn gitaar alleen op een podium….zijn persoonlijk verhaal, het verhaal achter de liedjes….

Zijn zeer recent uitgebrachte nieuwe album ‘Doe mij maar ALLES’, 
Een concert waarin al zijn bekende liedjes voorbij komen (1 Kopje Koffie, Suzanne, Als ze lacht dan lacht ze echt, etc..) maar ook nieuwe liedjes en veel mooie verhalen, soms met een traan maar meestal met een gulle lach, bij vlagen hilarisch.
Bij mooi weer buiten in de tuin met Nol zijn eigen Caravan als podium.

“Het dorp in Nederland, vroeger en nu” & “De geschiedenis van het vakantievieren”
Wim Daniëls
20:30 20-8-2021
€15,00

Heel blij zijn wij met deze boeking. Een bijzondere boeking mogelijk gemaakt door de schrijverscentrale in het kader van het project: .

‘Schrijver: kies je eigen podium’ is een nieuwe Steunmaatregel voor schrijvers van het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale om in dit lastige jaar schrijversoptredens te stimuleren. Dit keer worden de rollen omgedraaid: schrijvers kiezen een podium voor een eenmalig optreden

Wim Daniëls, schrijver; spreker; cabaretier; taalkundige en presentator is een woordkunstenaar pur sang. Met heel veel kennis, maar vooral ook humor, leidt hij ons door het woud van taal horend bij de thema’s die hij aansnijdt. Hij is natuurlijk al vaker onze gast geweest, dus wij zijn heel blij dat hij aan ons gedacht heeft met deze bijzondere kans.

Twee thema’s hebben wij gekozen: “Het dorp in Nederland, vroeger en nu” en “De geschiedenis van het vakantievieren”

Met de coronamaatregelen, waar de 1.5m nog van toepassing blijft, maar voor een beperkt publiek helaas! Max 35

3HATTrio – GEANNULEERD \ HAL CANON; GREG ISTOCK & ELI WRANKLE
20:30 22-10-2021
€15,00

3HATTrio, 3 compleet verschillende karakters bij toeval samen gekomen in de desolate woestijn van Utah. Hal Cannon, songwriter, folklorist pur sang en banjo speler, Greg Istock, bassist en percussionist en zanger die een groot deel van zijn leven zich heeft verdiept in Caribische muziek met name reggae en jazz en de jonge hond Eli Wrankle die viool speelt vanaf zijn 4e levensjaar en dat op een opmerkelijk groovy manier doet. Met deze 3 heren samen ontstaat er iets magisch dat je transporteert naar Aziatische steppes, langs Tinariwen door de Sahara, om vervolgens de trektocht door Smithsonian Folksounds catalogus te zijn geïnjecteerd en met Native American spirits te zijn besprenkeld. Hun muziek is compleet uniek en anders, maar het resoneert met de natuur van de wondere wereld van hun thuisland in Zion National Park. Daar waar 3HatTrio speelt raken mensen gegarandeerd in de ban van hun eigen volstrekt unieke muzikale creatie een echte must see. Tijdens hun eerste korte doortocht door Nederland speelde ze o.a op een festival in Valkenburgse openluchttheater alwaar ze maar liefst 3x! een staande ovatie kregen hun nieuwste album The Lost Sessions kon in Lust For Life rekenen op de maximale 5 sterren en ook in Heaven stond een top recensie.

Dat wij dit trio konden boeken is echt bijzonder en dit wil je niet missen. Deze klanken raken je in je ziel!

Anouk, Cyril, Loes & Paul
19:30 30-7-2021
Vrije entree

Tijdens dit (openlucht)optreden zullen 4 Nederweerter muzikanten een aantal nummers laten horen. Eén ding is zeker, het wordt een afwisselend optreden doordat de 4 muzikanten zo verschillend zijn qua persoon, gebruik van instrumenten en muziekstijl.
De muzikanten zijn: Cyrill Wulms, Loes Roost, Anouk Roost-Reijnders en Paul Sieben

Cyrill heeft al het een en ander op zijn muzikale palmares staan: voormalig gitarist in Parris en Powerslave, gitarist in F.A.R.T, Western fruit and hooker company, Sonic Temple en Reintje & haar Voskes. Hij speelt en zingt deze avond nummers uit een lijst van persoonlijke favorieten.

Anouk speelt op de piano dromerige, sfeervolle nummers, die worden gezongen met een krachtige, dragende stem. Anouk kiest voor kleine, vaak onbekende luisterliedjes zodat het gevoel en de boodschap van het nummer extra goed naar voren komen.

Loes is met haar 19 jaar de jongste in het gezelschap. Na jaren klassieke pianoles begon het bij Loes te kriebelen om te zingen bij haar pianospel. Het resultaat zijn hedendaagse pop- en rockliedjes in een smaakvolle pianoversie met zang.

Kortom een jong talent!.

Paul zingt en speelt gitaar in de Nederweerter rockband Nem-Q als zanger/gitarist.
Hij gaat in het huiskamerconcert terug naar zijn beginjaren van akoestische gitaar en zang met nummers die hem inspireren of die voor hem van nostalgische waarde zijn.

Week van de Limburgse POP-MUZIEK\  Mayra Salimans
19:30 28-7-2021
vrije toegang

Hallo allemaal, ik ben Mayra en ik hou van muziek maken! Ik begeleid mezelf op de piano en schrijf sinds kort mijn eigen nummers. Ik ben 21 jaar oud en woon in Nederweert. Naast muziek maken sta ik met veel plezier voor de klas.
DE REJE \ JAN SCHROEN & FER KOOLEN
14:00 1-8-2021
€12,50

Voorstelling De Reje – Jan Schroën

Na een periode van radiostilte na de dood van zijn zoon Tomas, ging Jan Schroën bij de samenstelling van het liedjesprogramma De Reje (voorheen De Reeje, nu gecorrigeerd naar good Limburgs) op zoek naar zijn eigen zangroots en werd hij geïnspireerd door Sinnead O’Connor. Op Am I not your girl, haar derde album, zingt zij die covers uit haar jeugd die ervoor zorgden dat ze zangeres wilde worden.

Op Terschelling, in het randgebeuren van het Oerolfestival 2019, heeft hij een korte versie van De Reje, inmiddels een tiental keren gespeeld.

Terug in Limburg werd het idee door hem verder uit gewerkt en zocht en vond Jan ook een nieuwe muzikale kompaan. Sinds 2019 werkt hij nauw samen met oud dorpsgenoot en muzikale duizendpoot, Fer Koolen uit Ell. Het muzikale spoor dat Fer nalaat loopt van blaasmuziek, orkestdirectie, popmuziek en luisterlied naar arrangeerwerk, studioproductie en muziekonderwijs en dan blijven alle zijpaden ongenoemd.

Inmiddels is het programma is uitgegroeid tot een volwaardige voorstelling.

Het programma bestaat uit eigen liedjes gezongen in het Limburgs, die je raken, ontroeren en soms aan het lachen maken. De teksten komen uit diepe belevenissen en levenservaringen en dat maakt deze voorstelling tot een monument voor het leven. Jan wordt hierbij begeleidt door Fer Koolen.

Een echte aanrader!
Let op! Extra avondvoorstelling aanvang: 19:30u.
Presentatie stichting Boovenwater

NHUNG DAM \ LIMBURG FESTIVAL 2021

25 aug 20:00 uur | Theaterboerderij Boeket, Rosselsweg 3, Nederweert
Duur: 70 minuten | Ticketprijs: € 16,50

Reserveren alleen via Limburg Festival!!!

De wereldwijde coronapandemie was voor Nhung Dam de aanleiding om de solovoorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië te maken. De voorstelling gaat over de zoektocht van iemand die maandenlang heeft gewandeld, in een tijd waarin we alles moesten loslaten wat we dachten te weten of te kennen. Nhung Dam neemt het publiek mee op reis, tot aan Sicilië, maar ook tot aan de plek waar je jezelf terugvindt. Waar je de kracht van de verbeelding in kunt zetten om je leven vorm te geven zoals je het zelf wilt. Thuis bijvoorbeeld.

Het levert een voorstelling op vol lichtheid en humor over de ontdekking dat het leven dichtbij huis zoveel schoonheid biedt die je normaal nauwelijks opmerkt. Weilanden vol koolzaad en fluitenkruid, paaiende karpers, gierzwaluwen, gebrek aan plasplekken, rabarberjam die een boer te koop aanbiedt onderweg. En het gaat over de liefde, of over een gebrek daaraan. Kortom, over ons.
De voorstelling was opgenomen in de lijst van 15 best gerecenseerde voorstellingen van 2020, en in de top 5 van de eindejaarlijst van het NRC.

LET OP!!! Reserveren uitsluitend via Limburg festival!!!

NATUURLIJK…THEATER \ LIMBURG FESTIVAL
10:15 27-8-2021
€9,=

In 1996 stond Natuurlijk…Theater voor het eerst op het programma. En het was, vanaf het allereerste begin, een groot succes! Door de jaren heen is deze moeder aller theaterfietstochten uitgegroeid tot een van de meest populaire onderdelen van het Limburg Festival.  Dit jaar kan de vlag in top want Natuurlijk…Theater beleeft haar 25e editie. Daarom presenteren we een bijzondere jubileumeditie met enkele spraakmakende acts van door de jaren heen. Genieten met een vleugje melancholie.

LET OP: OOK VOOR NATUURLIJK THEATER DIEN JE VOORAF TE RESERVEREN BIJ HET LIMBURG FESTIVAL!

Per route zijn er meerdere startplekken en tijdsklokken. Vanwege de coronamaatregelen is het belangrijk om, zodra eenmaal een ticket voor een starttijd gekocht, je hier als bezoeker ook aan te houden. Op de locatie kunnen, anders dan vorige jaren, géén tickets spontaan gekocht worden. Alleen dan kunnen we als festival de veiligheid garanderen die wij ons ten doel stellen. Samen maken we het Limburg Festival van en voor iedereen toegankelijk en geniet iedereen van het mooiste Natuurlijk…Theater.

Rerserveer je tickets alleen via Limburg festival!

https://www.theaterroermond.nl/zoeken?s=natuurlijk

Vrijdag 27 augustus: Nederweert/ Weert
Maak een keuze uit de volgende starttijden:
– 10.15 – 10.45 uur
– 11.15 – 11.45 uur

Startlocaties:
– Pins & Pints Bowling, Randweg-West 4B, Weert
– Life Style Vitae, Houtstraat 10, Weert
– Sparkle, Nieuwstraat 8, Nederweert

Jan Klaassen & de draak \ Frank Peters
11:00 22-8-2021
€5,= inclusief limonade voor de kinderen

Authentiek poppenspel door Frank Peters

Vorig jaar hebben wij genoten van de voorstelling waarbij Jan Klaassen een belangrijke rol speelt bij het vinden van de dief, die de kroon van de koning had gestolen. Dit jaar beleeft Jan Klaassen weer nieuwe avonturen!

Jan Klaassen wordt naar het kasteel van Koning Bollebuik geroepen.
Er zit een draak in het kasteel en niemand kan (of wil) deze vangen.
Zal het Jan Klaassen wel lukken?

Wat denk jij? Gaat het Jan Klaassen lukken?
Bij droog weer een tuinvoorstelling!

“Het dorp in Nederland, vroeger en nu” & “De geschiedenis van vakantie vieren”
WIM DANIËLS – UITVERKOCHT!
20:30 20-8-2021
€15,00

Heel blij zijn wij met deze boeking. Een bijzondere boeking mogelijk gemaakt door de schrijverscentrale in het kader van het project: .

‘Schrijver: kies je eigen podium’ is een nieuwe Steunmaatregel voor schrijvers van het Nederlands Letterenfonds en De Schrijverscentrale om in dit lastige jaar schrijversoptredens te stimuleren. Dit keer worden de rollen omgedraaid: schrijvers kiezen een podium voor een eenmalig optreden

Wim Daniëls, schrijver; spreker; cabaretier; taalkundige en presentator is een woordkunstenaar pur sang. Met heel veel kennis, maar vooral ook humor, leidt hij ons door het woud van taal horend bij de thema’s die hij aansnijdt. Hij is natuurlijk al vaker onze gast geweest, dus wij zijn heel blij dat hij aan ons gedacht heeft met deze bijzondere kans.

Twee thema’s hebben wij gekozen: “Het dorp in Nederland, vroeger en nu” en “De geschiedenis van het vakantievieren”

Met de coronamaatregelen, waar de 1.5m nog van toepassing blijft, maar voor een beperkt publiek helaas! Max 35

TERE ZIELTJES…GEANNULEERD! \ JEROENS CLAN
20:30 4-9-2021
€15,=

Jeroens Clan is een cabaretgroep, nieuwe stijl! Bestaande uit Bram Kroon, Jip de Poorter en Matthias Tuns. Ze kennen elkaar sinds de brugklas, waar ze samen voor het eerst op het podium stonden. In 2018 stonden ze in de finale van het Leids Cabaret Festival. De jury prees de jongens van Jeroens Clan om hun vermogen om ongelooflijk slim de zaal te bespelen met hun snelle scènes en liedjes. Na een succesvolle finalistentournee van het Leids Cabaret Festival komen Bram, Jip en Matthias nu met hun debuutvoorstelling ‘Tere zieltjes’. Een programma vol snelle scènes, rauwe liedjes en scherpe grappen die jij op je werk gaat proberen na te vertellen. De kenners zijn het er allemaal volmondig over eens: Deze jongens gaan het he-le-maal maken! Nederland is toe aan Jeroens Clan en Jeroens Clan is er he-le-maal klaar voor!
http://www.jeroensclan.com/

T.g.v. de CoVid19 maatregelen heeft de Theaterschuur beperkte ruimte. Wacht dus niet te lang met reserveren!

 

“Toen de zebra wilde weten waar het einde van de wereld was”\  Lobke Houkes & Puck Brouwers
11:00 17-10-2021
€6,50

“Toen de zebra wilde weten, waar het einde van de wereld was”

Is een muzikale voorlees-voorstelling voor de leeftijd 4+. Een voorstelling over een zebra die op zoek gaat naar het einde van de wereld. Tijdens zijn zoektocht schakelt zebra de hulp in van al zijn dierenvrienden. Deze dieren sturen hem steeds naar hun einde van de wereld, waar hij steeds weer een nieuw dier leert kennen. Zo ontdekt hij allemaal plekken waar hij nog nooit was geweest, en wordt zijn wereld steeds weer een stukje groter.

De voorstelling wordt verteld vanuit een zelfgeschreven en geïllustreerde prentenboek. Een gigantisch boek van 90 x 90 cm dat voor de ogen van de kinderen tot leven komt. Bij het omslaan van de bladzijde komt er steeds een nieuw dier tevoorschijn. Dit dier helpt de zebra verder met zijn zoektocht. Ook zingen ze met de dieren verschillende liedjes. De dieren worden uit het boek gehaald en spreken/zingen ze de kinderen en Zebra toe. Het prentenboek is met de hand geschilderd en ook alle illustraties zijn zelf getekend. Tijdens de voorstelling is er ook veel interactie met de kinderen. Zo kunnen ze mee dansen, bewegen en zingen. Aan het eind van de voorstelling mogen de kinderen ook met een van de dieren op te foto.

Deze voorstelling is het resultaat van een samenwerking met Bibliocenter in het kader van de Kinderboekenweek!

Verhaal: Martin Houkes
Concept en spel: Lobke Houkes en Puck Brouwers
Boek en illustraties: Lobke Houkes
Eindregie: Mayke Roels
Posterbeeld: Marijne Heuts

Kijk op: https://www.facebook.com/ecicultuurfabriek/videos/508402460457352/

Voor kort filmpje van de repetitie. Met dank aan de Eci Cultuurfabriek

LET OP! Reserveren kan alleen via Bibliocenter!!!

http://bibliocenter.nl/voorstelling-kbw

THE LASSES – UITVERKOCHT!
20:30 9-10-2021
€12,50

Nog voordat ze een woord hadden gewisseld zongen ze al samen, in het Ierse muziekcafé Mulligans in Amsterdam. Inmiddels toeren Sophie Janna en Margot Merah de hele wereld over met geweldige folkballades uit de Schotse, Ierse en Amerikaanse folktradities en intieme eigen liedjes. Hun sterke harmonieën, ongedwongen stemgeluid en interessante repertoire maken ze een veelgevraagd duo in de internationale folkscene: van Schotland tot Amerika tot Japan, met hun charmante podiumpresentatie en grappige verhalen weten The Lasses elk publiek voor zich te winnen. Centraal staat altijd de samenzang waarbij de stemmen elkaar perfect aanvullen en versterken. In oktober 2019 verscheen het vierde album ‘Undone’, dat Sophie en Margot mochten presenteren bij tv-programma Vrije Geluiden. In de Euro-Americana Chart bracht deze “schitterende ode aan de menselijke stem” het tot de eerste plek.

“Folkalbum van het jaar” – daMusic

“Betoverend” – De krenten uit de pop

“Een schitterende ode aan de menselijke stem” – Blues ’n Roots
================================================

PARPAR – Combinatievoorstelling met “OUT OF (SELF)LOVE” \ CLOU DANCE COMPANY
15:45 3-10-2021
€15,=

Deze voorstelling is gecombineerd met “Out of (self) love” van ENSÕ Physical Theatre!

Parpar is Hebreeuws voor vlinder. De vlinder is onze metafoor voor vrijheid. Je vrij voelen is een waardevolle ervaring welke vraagt om kwetsbaarheid, autonomie en vertrouwen. Deze voorstelling leidt haar publiek door zo’n ervaring waarin conflict, dubbelzinnigheid, sensatie en liefde gevoeld worden. We verleiden ons publiek hiermee tot associëren. Na de voorstelling gaan we bij animo graag in dialoog om ervaringen, herkenningspunten en eigen interpretaties te delen.

Parpar is een interactief dansduet in de openbare ruimte. Wij spelen nu niet letterlijk, maar wel figuurlijk dicht op de huid van het publiek. Wij zijn gericht op het meegeven van een ervaring op een bijzondere locatie, waarin verbinding met het publiek centraal staat. In Parpar zal het publiek onderdeel van de voorstelling zijn. De dansers bepalen hun vrijheid en zij bepalen de vrijheid van de dansers. Zonder hen is er geen voorstelling waardoor iedere voorstelling op zichzelf staand is.

We beginnen op een lege plek en nodigen mensen al spelend uit door ze in de ruimte te plaatsen en verschillende cirkels om ze heen te vormen. De voorstelling vordert en langzaamaan wordt de ruimte van een van de dansers ingenomen. In spelvorm nemen we het publiek mee in het bepalen van de bewegingen van deze danser. Dit gebeurt zonder iets op te leggen; we reiken aan en anticiperen op de reacties. Dit spel evolueert steeds verder tot de onderdrukking van een van de dansers duidelijk wordt. Op de piek besluit deze danser voor haar eigen keuzes en vrijheid op te komen. Een fysieke piek volgt, daarna een intieme afsluiting.

Het publiek blijft achter met het beeld van een uitgetelde danser, prachtige muzikale klanken en hun eigen gedachtes.

Naast deze woorden schetsen onderstaande video en deze recensie een helder beeld van de voorstelling:

https://dansmagazine.nl/review/parpar-van-clou-dance-company-%E2%80%98%E2%80%98een-emotionele-reis-door-een-universeel-thema%E2%80%99%E2%80%99

Reserveren via ENSÕ PHYSICAL THEATRE!!! Dit zijn 2 voorstellingen op 1 middag!!!

Entreeprijs €15,= voor beide voorstellingen!

EVGENIA MARKOVA & VLADIMIR KIRASOROV
15:00 14-11-2021
€12,50

Evgenia Markova (domra) & Vladimir Kirasorov (gitaar)
Het duo Evgenia Markova (domra) en Vladimir Kirasorov (gitaar) uit St. Petersburg in Rusland geeft op zondag 14 november om 15.00 uur een concert van klassieke tot moderne muziek. Het optreden vindt plaats in de huiskamer van Theaterboerderij Boeket.
Ze spelen een uitgebreid repertoire: van barok tot hedendaags, van Slavische volksmuziek tot Tango Nuevo van Astor Piazzolla. De domra, een traditioneel Russisch snaarinstrument, doet enigszins denken aan een luit of mandoline, heeft echter een geheel eigen, volle en sonore klank. Evgenia en Vladimir zullen werken vertolken van Ortiz, Rameau, Dowland, Faure, Debussy en anderen.
https://www.theduo-music.com/

PIEPSCHUIM – “BUITEN DE LIJNTJES” \Cor Burger & Robbert Koekoek
15:00 18-9-2022
15,00

Buiten de Lijntjes
Een voorstelling over ons klimaat

Oké, we gaan er allemaal aan. Wat nu?!

We gaan de verkeerde kant op. En met steeds grotere snelheid. Alle redelijke grenzen zijn we gepasseerd en nu begint ook de motor nog eens gevaarlijk warm te worden.

Buiten de Lijntjes is een kolkende mix van keiharde feiten over onze slappe knieën, troostend liedmateriaal waarvan u zult huilen van het lachen, en lachen van het huilen, en een sprankje hoop. Misschien.

De voorstelling is gemaakt in samenwerking met journalisten, dwarsdenkers, activisten en klimaatwetenschappers als Heleen de Coninck (hoofdauteur van IPCC-rapport) en Margot Ribberink (klimaatambassadeur en meteoroloog). Dat alles onder leiding van regisseur Vincent van den Elshout.

Buiten de Lijntjes biedt een zware boodschap verpakt in het lichtste materiaal denkbaar: Piepschuim

Met Buiten de Lijntjes wil Piepschuim een zo groot mogelijk publiek bereiken, op een manier die bij Piepschuim past: met humor, diepgang en handelingsperspectief. We komen deze belangrijke voorstelling graag in uw theater spelen.
=========================

SEAN TAYLOR  (GB)
20:30 19-2-2022
12,50

Van deze sympathieke Britse Sean Taylor hebben wij zeer recent weer mogen genieten. Meteen ontstond de wens, op veler verzoek, om Sean weer te programmeren in 2022. In februari 2022 is Sean weer aan het toeren in Europa en samen met hem hebben wij een nieuwe datum kunnen vaststellen.

Een concert van Sean TayLor is echt een belevenis. Ongelooflijk hoeveel klanken hij weet te toveren uit zijn gitaar. Alsof hij niet alleen speelt. Daarnaast zit hij ook graag achter de piano.

Sean Taylor is een van de meest opwindende en hardwerkende namen op het internationale roots- en bluescircuit. Zijn unieke songwriting is een cocktail van Tom Waits, Leonard Cohen en Jack Kerouac, met een stem die een kruising is tussen John Martyn en Van Morrison en een gitaarstijl die klinkt als een akoestische Stevie Ray Vaughan jamming met JJ Cale (als deze grootse artiesten nog zouden leven)

Zijn live shows combineren songwriting van wereldklasse met de verhalen van ‘on the road’. Ook stevige maatschappij kritische songs zijn hem niet vreemd. Sean Taylor speelt elk jaar meer dan 150 optredens over de hele wereld, solo toerend en/of met zijn band.

Zijn laatste album ‘The Path Into Blue’ werd opgenomen in Austin, TX met de legendarische producer Mark Hallman (Carole King, Ani Di Franco). Sean heeft vele grote namen vergezeld zoals John Fogerty, Neville Brothers, Robert Cray, Richard Thompson, Tony Joe White, Eric Bibb, Tom Paxton, Band of Horses, John Mayall en Arlo Guthrie.

“Sean Taylor is een geweldig getalenteerde moderne troubadour wiens oprechte, doordachte liedjes je binnenhalen. Ik heb het genoegen gehad het podium met hem te delen. Hij swingt” aldus Eric Bibb.

“Een fijne jonge muzikant, songwriter en geweldige gozer. Ik heb niets dan bewondering voor de toewijding aan zijn vak”. ‘ Danny Thompson.

THE BILLY JOËL EXPERIENCE \  Alexander Broussard & friends
15:00 4-9-2022
€27,50

Billy Joël

De liedjes van Billy Joel behoeven geen introductie meer. Ze zijn deel geworden van ons collectieve geheugen.

Hij behoort tot de meest succesvolle artiesten uit de popgeschiedenis en heeft meer dan 30 top tien hits op zijn naam staan. Zijn repertoire bestrijkt eigenlijk alle kanten wel van het pop-spectrum: natuurlijk de klassieke meezinger ‘Piano Man’ maar ook swingende rockers zoals ‘My life’, prachtige ballads zoals ‘Honesty’ of lekkere Rock & Roll zoals ‘Only the good die young’. Stuk voor stuk nummers die live misschien nog wel meer indruk maken dan op de plaat. En hoewel Billy (70+) nog steeds optreedt, is de kans erg klein dat hij nog in Nederland zal neerstrijken. Het werd dus hoog tijd voor een tribute. Vandaar: The Billy Joel Experience.

Alexander & Friends

Alexander is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een veelgevraagd en veelzijdig pianist/toetsenist en zanger/entertainer. Met een indrukwekkend cv dat start van de meest prestigieuze pianobars en doorloopt tot en met Najib Amhali (PlusSupportAct), Crazy Piano’s, De Corona’s, Twarres, en vele anderen is Alexander op zowel grote als kleine podia door heel het land een graag geziene gast.

Met zijn band ‘003’ bracht hij eerder 5 singles en een dubbel live album uit met eigen werk dat door menig radiostation met enthousiasme ontvangen is en de nodige airplay heeft mogen genieten.

Na 5 jaar vond dit team het tijd om een nieuw avontuur aan te gaan. Gezamenlijk werd besloten om het oeuvre van Billy Joel onder handen te nemen. Het resultaat?

The Billy Joel Experience!

In een zeer boeiende solovoorstelling, waarvan wij in een huiskamersetting al hebben mogen genieten, leidt Alexander zijn publiek op zijn eigen unieke en gepassioneerde wijze door de opmerkelijke carrière van muzieklegende Billy Joel. Maar, nu mogen wij kennismaken met de tribute band, The Billy Joel Experience een complete 5-koppige band het repertoire van Billy Joël. Inmiddels bekend door het programma The tribute Battle of the bands van SBS6, waar zij steeds hoge ogen scoorden en als tweede eindigde in de finale! Unieke kans om deze band live te zien!

LET OP!

Reserveringen NIET via de theaterboerderij, maar via de volgende link:

https://ticket.eventree.nl/nl/shop/pzu3osqcgcfa7aiypfq1tq40ktpvo0nropbmlw2s

FABIAN FRANCISCUS – UITVERKOCHT!
Autist en cabaretier met DE KLEINE WERELD
20:30 16-4-2022
€15,00

Fabian Franciscus – Kleine Wereld

Vroeger zat ik daar dan, lekker bang te zijn in mijn eigen kleine autistische wereldje. Met fobieën enz. Fijn was dat wel, dat eigen kleine wereldje; ik kende iedereen en ik was het vooral vaak met mezelf eens. Dat zei ik dan ook hardop tegen mezelf. Vaak ook op straat of bij een druk stoplicht.
Maar ook best wel benauwd, angstig en restrictief, zo’n kleine wereld. Daarom ging ik toch maar eens op zoek naar een lekker nuchtere vorm van no-nonsense zelfacceptatie. Zo een waarbij je ook gewoon lekker hard (om jezelf) kan lachen. Om zo, na veel ‘coaching’ en therapieën steeds meer mijn eigen krachten in plaats van belemmeringen te zien.

In dat licht is mijn nieuwe programma steeds meer een pleidooi aan het worden voor openheid en no-nonsense zelfacceptatie. Mijn zelfbeeld kwam in ieder geval in een ander daglicht te staan.
Uiteraard wordt er weer heel veel gelachen in mijn nieuwe show. Maar zou het óók niet mooi zijn als de bezoekers, of ze nu zelf wel of totaal geen ‘aandoening’ hebben, na de show zichzelf ook een beetje van een andere kant kunnen belichten?

BIO

Fabian zijn eerste voorstelling ‘Vlafeest’ was na de try-out fase vrijwel de gehele tour uitverkocht. Daarmee haalde hij in meerdere theaters al de grote zaal. Meermaals ging hij viraal met stukjes uit zijn voorstelling en was o.a. te gast bij Kopspijkers, Spijkers met Koppen, Radio 538 en Na Het Nieuws. Daarnaast speelde hij zowel op het festival Zwarte Cross als op het Lowlands festival.
Ook veroverde Fabian in de fameuze ‘The Comedy Store’ in Londen de eerste prijs in een belangrijke comedy wedstrijd en speelde o.a. in New York, Berlijn, Stockholm en Londen.

“Zijn voorstelling is een aantrekkelijk voorbeeld van de emanciperende kracht van comedy”
“Naast dat zijn kijk op het leven behoorlijk uniek is, is zijn oprechte nieuwsgierigheid naar de zaal even verfrissend.” – Theaterkrant.

 

Website: https://www.fabianfranciscus.nl/
Facebook: https://www.facebook.com/FabianFranciscus1/

MELODIAS DEL CORAZÓN \ Mónica Coronado & Manito
15:00 10-7-2022
€12,50

Mónica Coronado &   Manito

”Melodías del Corazón “.

Zangeres Mónica Coronado heeft samen met gipsy flamencogitarist Manito een concertprogramma genaamd   ”Melodías del Corazón “. Met deze warmbloedige voorstelling wordt de luisteraar meegenomen naar een wereld vol passie, weemoed hartstocht. Op het repertoire staat zowel bestaande als zelfgeschreven Spaanstalige nummers.

Bij de concerten krijgt Monica de mensen snel op het puntje van de stoel. Zij weet haar publiek te betoveren met haar charisma. Manito weet altijd met zijn virtuoze spel haar te stimuleren het onderste uit de kan te halen. Tijdens de concerten bespeelt hij ook diverse andere snaarinstrumenten, waaronder de Laud (Spaanse Luit)

Monica Coronado is geboren en opgegroeid in Barcelona. Haar ouders komen van origine uit Castilla de la Mancha.  In de auto van haar vader hoorde ze vaak flamencomuziek. Op haar 25ste levensjaar is ze met haar gitaar op muzikale wereldreis gegaan. In deze periode heeft aan verschillende muziekstijlen geproefd.  Via Cuba, Amerika en India is ze uiteindelijk in Nederland beland. In Arnhem heeft ze lichte muziek gestudeerd.

Manito is op zeer vroege leeftijd begonnen met gitaarspelen. Hij ontwikkelde zijn eigen stijl op de flamencogitaar. Zijn spel is intuïtief en rijk aan diverse invloeden. Met zijn vurige en verhalende improvisaties houdt Manito een dialoog met Monica. Zijn naam is een directe verwijzing naar de Franse gitaarlegende ‘Manitas de Plata’

Meer info  www.monicacoronado.com

VIER KEER IS LEUK! – CABARETPOEL
20:30 30-4-2022
€12,50

Cabaretliefhebbers opgelet!
Deze voorstelling mag u niet missen: op zaterdag 30 april 2022 speelt De Cabaretpoel, Vier keer leuk! in Theaterboerderij Boeket Nederweert
In De Cabaretpoel spelen vier nieuwe aanstormende cabarettalenten elk een voorstelling van ongeveer 25 minuten. U ziet finalisten en prijswinnaars van diverse cabaretfestivals zoals Cameretten, Leids Cabaret Festival, Amsterdams Kleinkunst Festival, enz. .
De Cabaretpoel is een nieuw initiatief voor aanstormend cabarettalent om zich aan het publiek te presenteren. Het is een soort reizend cabaretfestival, maar dan zonder competitie-element.
Een avondje Cabaretpoel is een echte belevenis. Het is een zeer afwisselende avond met vier uiteenlopende cabaretgenres. Vier cabaretvoorstellingen voor de prijs van één, met voor elk wat wils. Wie er spelen blijft meestal tot de avond zelf een verrassing. Dus laat uzelf verrassen door het talent van de toekomst. Wie weet ziet u wel de toekomstige Theo Maassen of de nieuwe Youp van ’t Hek. In ieder geval ziet u vier keer iets nieuws!

 

PYURE – NEVER GIVE UP \ Jos van Rens & Sumayya Sheeba
Een vlucht naar het muzikaal geluk
20:30 19-3-2022
12,50 euro

“NEVER GIVE UP”

PYURE Roots muziek “Never Give Up!”
Sinds november 2018 werkt PYURE zanger-gitarist Jos van Rens samen met de uit Uganda afkomstige zangeres en componiste Sumayya Sheeba. Zij zijn een nieuwe PYURE-route ingeslagen.
Onderweg ontwikkelden zij gezamenlijk het muzikale theaterprogramma “Never Give Up!”.
Een intuïtief programma vol eigen songs met autobiografische onderwerpen én thema’s.
Pure muziek in woord en geluid. Of, zoals een mevrouw uit het publiek na afloop zei; jullie kruipen onder mijn huid! PYURE-muziek; zacht als dons en helder als zwart ijs.
Dat hun repertoire niet onopgemerkt blijft bleek onder andere uit de vraag om in augustus 2021 tijdens de Pride Amsterdam 2021 optredens te verzorgen tijdens o.a. een tv-talkshow in het Parool Theater en tijdens de opening van de Pride Walk in het Martin Luther King Park voor meer dan 5000 mensen.
Sumayya en Jos toeren met hun muzikale programma’s langs theaters en podia in de Euregio en daarbuiten.
Never Give Up! Ieder mens krijgt vroeg of laat meer of minder te maken met tegenslagen. De kracht om door te zetten is dan broodnodig. Je laten zien en horen wie je bent, voor jezelf en of een ander opkomen. Wars van alle oordelen en of vooroordelen; hoeveel medemens moet je zijn om mens te zijn? Hoe weinig mens wil je zijn om onmens te zijn?
Nange Jendi = I do exist = Ik besta.
Laat u aangenaam verrassen door de samensmelting van Limburgse en Ugandese Roots in muziek.
=========================================

“ONTVLAMBAAR” Muziektheatervoorstelling \ Theatergroep Duende
Gebaseerd op literair werk “Rookoffer” van Tessa de Loo
20:30 25-6-2022
€15,00

“Je houdt je kop dicht hè. Het is Rozemeyer. Ik mag Barbara zeggen. Ze heeft sproetjes op haar armen en een litteken rechts onder haar navel. En als ik bij haar in bed kruip, dan is dat niet om te gaan slapen… ;)”

Barbara Rozemeyer, 36 jaar, is docente Frans op een school voor voortgezet onderwijs. Een aantal jaren geleden is ze verlaten door haar man. Toch is ze best gelukkig. Haar collega’s respecteren haar en ze heeft het naar haar zin in haar baan. Ook privé heeft ze haar leven op de rails. Maar dan verschijnt de 18-jarige eindexamenkandidaat Guido Maenhout ten tonele. Hij heeft een zekere ‘je ne sais quoi’ en is zich daar volkomen van bewust. Zijn buitengewone interesse voor haar vak, zijn grote vastberadenheid om naar de toneelschool te gaan en een jongensachtige brutaliteit intrigeren Barbara mateloos. Tegen beter weten in begint ze gevoelens voor de jongen te krijgen. Voor Guido is het slechts een opwindend spel: kijken hoe ver je kunt gaan met je docent. Ondanks het verschil in leeftijd en machtspositie beginnen de twee een stormachtige affaire. Maar wat is de houdbaarheidsdatum van hun geheime amourette? En wie is toch die mysterieuze collega van Barbara, die overal lijkt op te duiken waar Barbara en Guido zijn?

‘Ontvlambaar’ is geïnspireerd op literair werk van Tessa de Loo (Het Rookoffer) en Zoë Heller (Notes on a scandal). Op muzikaal-theatrale wijze brengen de acteurs een controversieel onderwerp in beeld, ondersteund door live zang en videomontages. Aan het einde neemt de voorstelling een verrassende wending die garant staat voor optimale betrokkenheid bij het publiek. De muziek die in de voorstelling gebruikt wordt is klassiek of heeft daar een connectie mee. Door de cross-over met andere kunstdisciplines wordt dit genre op toegankelijke wijze voor het voetlicht gebracht.

Zang/Spel: Willem van der Cruijssen, Nanneke Piek, Rogier Monsieur

Regie: Bram van Helden

Videobeelden: Dave Damen

Duur: 60 minuten

MASTERCLASS GELUK – UITVERKOCHT! \ GUIDO WEIJERS20:00
31-3-2022
€20,00

Naast zijn reguliere cabaretvoorstellingen geeft Weijers ook theatercolleges en online webinars over geluk. Hierbij ligt de nadruk niet op humor, maar op de wetenschap en filosofie achter geluk. Want iedereen spreekt er met grote regelmaat over en iedereen wil gelukkig zijn, maar eerlijk: Kun jij op dit moment een allesomvattende definitie geven van geluk? Na Guido’s samenvatting heb je direct heldere antwoorden, praktische tips op weg naar meer geluk, ook in deze moeilijke tijd.

Weijers deed zelfstudie, volgde zelf masterclasses over geluk aan de universiteit, onderzocht het bruto nationaal geluk in Bhutan en schreef een bestseller over de grondslagen van geluk. Met zijn wetenschappelijk en lichtvoetig college is Weijers nu te zien in ons theater.

Vergeet alle zelfhulpboeken over geluk. Neem afscheid van zelfbenoemde geluksgoeroes. Stop met mindfulness, yoga of meditatie! Guido blijft ver weg van zweverig gedoe en belicht de wetenschappelijke kant van geluk. Een vrolijk theatercollege met humor!

“Succesvolle mensen zijn niet gelukkiger, maar gelukkige mensen zijn wel succesvoller…”

POLITIEK CORRECT – UITVERKOCHT! \ TISJEBOY JAY
20:00 7-4-2022
€21,00

Tisjeboy Jay
Comedian Tisjeboy Jay aka Jay Francis, de man die alles kan. Grappen vertellen op het internet, volle theater zalen aan het lachen krijgen, optreden in clubs en bij festivals, muziek produceren en uitbrengen en presenteren. Een mensenmens in hart en nieren én rasechte artiest.

Jay is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een vaak nogal negatieve wereld. Zijn motto luidt dan ook ‘als jij lacht, lach ik ook’.

Tisjeboy Jay verkocht vorig jaar met zijn voorstelling ‘’Het tijdelijke abnormaal’’ 6x Ahoy Rotterdam en 3x Klokgebouw Eindhoven uit en is nu terug met een nieuwe voorstelling genaamd “Politiek Correct.” De show geeft je een inkijkje in de, in zijn ogen, steeds zachter wordende maatschappij.
Natuurlijk wil je hier ook bij zijn.

THE ROSENBERGS
15:00 1-5-2022
€15,=

Gypsy jazz

Johnny Rosenberg, Mozes Rosenberg en Sani van Mullem vormen de nieuwe talentvolle jonge generatie van de Rosenberg familie. The Rosenbergs zijn vanuit hun Sinti achtergrond bij elkaar gekomen en spelen al van kinds af aan dagelijks gitaar met elkaar. Hun roots liggen bij Django Reinhardt.

The Rosenbergs verstaan de kunst om songs dusdanig te bewerken dat er aantrekkelijke, verfrissende, eigentijdse Gypsy Jazz ontstaat met Spaanse invloeden. Naast het bekende repertoire van Hot Club de France geven zij hun eigen swing aan klassiekers van Gershwin tot virtuoze bewerkingen van grootheden als Charles Aznavour en Frank Sinatra.

Verrassend is de vocale bijdrage van begaafd jazz-zanger Johnny Rosenberg met zijn repertoire uit het Great American Songbook. Met hun albums “Obsession” en “Masters of Swing” bewijzen The Rosenbergs dat ze inmiddels tot de absolute wereldtop behoren in hun genre.

Mozes Rosenberg

De virtuoos spelende lead gitarist van het trio is de jongste broer van Stochelo Rosenberg. Van zijn beroemde broer en grote voorbeeld, leerde hij al jong de fijne kneepjes van het vak. Als jongetje ontmoette hij Paco de Lucia en volgde een masterclass van Joe Zawinul. Inmiddels behoort hij tot de

meest befaamde gitaarsolisten ter wereld en is hij veelgevraagd gastmuzikant, o.a. bij Het Rosenberg Trio in de Family Tour.

Johnny Rosenberg

Johnny is een zeer begaafd ritme gitarist en zanger. Ook hij begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen en heeft furore gemaakt met Jimmy Rosenberg in de Gypsy Kids en Sinti. Ze stonden o.a. in het voorprogramma van James Brown en Mariah Carrey. Hij stond reeds op internationale festivals in Engeland, Tsjechië, Hongarije (Sziget), Zweden, Oostenrijk, Frankrijk, Duitsland, Canada, Amerika

(Carnegie Hall New York).

Sani van Mullem

De ritmesectie wordt gecompleteerd door de fantastisch virtuoze bassist Sani van Mullem. Een van de allerbeste en snelste bassisten die de Rosenbergs ooit in hun muzikale familie heeft mogen verwelkomen. Theater bekendheid kreeg hij met de Gypsy Boys en pianist Jan Vayne. Zijn baspartijen zijn fenomenaal en dat is te horen op het album ‘Ready ‘n Able’ met Stochelo en Mozes Rosenberg. Dat leverde hen een tour op door Frankrijk met een dertigtal optredens.

Kortom, The Rosenbergs zijn muzikaal, creatief, jong en flexibel

JAN KLAASEN EN DE BRUILOFT VAN PRINSES ROZEMARIJN \ Frank Peters
11:00 7-8-2022
€3,00

Jan Klaassen en de bruiloft van prinses Rozemarijn

Prinses Rozemarijn gaat zwemmen in de hofvijver zonder kleren aan. Als koning Bollebuik hiervan hoort, vindt hij het hoog tijd dat zij gaat trouwen. Hij nodigt een aantal mannen uit, maar prinses Rozemarijn vindt ze niet leuk.Toch komt er een bruiloft!

Frank is inmiddels onze vast poppenkastspeler en behoeft nog weinig introductie. Bij goed weer vindt de voorstelling weer buiten in de tuin plaats!
==============================

The story of David Bowie\ Alexander Broussard, Rias Baarda & Robbert Tuinhof
20:30 26-5-2022
€15,00

THE STORY OF…” Een serie theater-masterclasses over legendarische pop iconen!
In deze unieke serie voorstellingen, neemt voorman (en verhalenverteller pur sang) Alexander Broussard u mee in een reis door de prachtige muziek, de soms woelige levens, de indrukwekkende carrières en het imposante oeuvre van ’s werelds grootste muzieklegendes. Wat maakte Elvis Presley tot de koning van de Rock ‘n’ Roll? Wat is het geheim achter de fabuleuze zangtechniek van Barbra Streisand? Wat maakte de muziek van Bowie zo onweerstaanbaar?

David Bowie – Alexander Broussard ft. Rias Baarda
Wellicht is Rias op dit moment het meest bekend als gitaarvirtuoos bij ’s lands bekendste roept u maar acts The Originals en De Corona’s waarmee hij bijvoorbeeld drie weken in het Holland Heineken House bij de Olympische Spelen te Vancouver heeft mogen optreden. Of u heeft hem gezien op Lowlands met 2nd Place Driver. Maar afgelopen jaar gooide hij enorm hoge ogen met zijn Bowie interpretaties op o.a. Paaspop en Live XL. Als er één pop artiest is wiens verhaal zich voor een theatervoorstelling leent, dan is het David Bowie wel. De personages, de fantastische muziek, de legende…

 

LET OP!

AANVANGSTIJD: 20:30u.!!

Reserveringen NIET via de theaterboerderij, maar via

https://ticket.eventree.nl/nl/shop/kqauu0jagcxpcczdu6pjnwfrpdmmntd5lfj32uy8

CHRIS HINZE – INCREDIBLE INDIA – GEANNULEERD
Multimedia voorstelling met indrukwekkende -videobeelden en
€17,50

Dit jaar is dat “Incredible India”: een unieke mix van indrukwekkende videobeelden, Chris Hinze die  “LIVE” speelt en improviseert op backing tracks en natuurlijk zijn persoonlijke verhalen en anekdotes. Dit alles samengesmeed tot een boeiende voorstelling.
De combinatie van adembenemende documentaire-achtige reisimpressies (op een gigantisch scherm) en muziek zorgen voor een optimaal effect bij het grote publiek, getuige de volle zalen van vorige multimediaconcerten in binnen- en buitenland.
Mensen gaan zitten en laten zich 2 uur lang zowel muzikaal als visueel optimaal verwennen en komen vervolgens  blij (verrast) weer naar buiten.  Incredible India is voor een zeer breed publiek.

Incredible India neemt je mee naar de onbekende en fascinerende en kleurrijke wereld van 1.5 miljard Indiërs. Hun leven te midden van de overvolle steden, hun chaos, armoede en rijkdom, de overweldigende natuur, de talrijke tempels en paleizen, de hippie, dance, music &film scene en de prachtige stranden en eilanden. India is onvergelijkbaar fascinerend.

“Incredible India” wordt de allerlaatste grote productie van Chris Hinze. Hij gaat zich wijden aan reizen, muziek maken en aan zijn boek! Dus: mis het niet!

DE SANSEVERIA’S – TERMINALE – UITVERKOCHT! \ Sandra, Vera & Ria
Afscheidstournee met krakers uit 30 jaar Sanseveria’s
20:30 11-6-2022
12,50

De Sanseveria’s hebben met succes opgetreden in vele theaters in Nederland
en Vlaanderen. Inmiddels zijn er nog meer rimpels, putjes, losse vellen,
muzikaliteit en gekte bijgekomen. Vier het verval samen met Sandra, Vera en
Ria!
In ‘Terminale’ brengen de Sanseveria’s een keuze uit de beste liedjes en acts uit hun
ruim 30-jarig bestaan. Anders dan de titel suggereert zijn de dames springlevend en
volledig gevaccineerd. Het programma is grotendeels gelijk aan de
Jubileumvoorstelling die vanaf 2017 tot begin 2020 is gespeeld. Mocht u dit gemist
hebben, is uw geheugen niet meer zo goed, of vindt u het juist fijn om het nog een
keer te beleven, dan bent u van harte welkom.
De Sanseveria’s brengen op humoristische wijze een uniek liedjesprogramma en
staan garant voor een avondje ouderwets amusement met een lach en een traan.
Hun repertoire bestaat uit een eigen vertolking van Nederlandstalige liedjes uit de 50-
er en 60-er jaren, aangevuld met zelfgeschreven liedjes en teksten.

Voor meer informatie: www.sanseverias.nl

THE COODER CONNECTION \ Cooder Connection, Pieter; Ron; Angelo; Geert & Simon
15:00 24-7-2022
€15,00The Cooder Connection, inmiddels bekend bij vele bezoekers, is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder. De band rond de Heerlense meestergitarist Pieter Vermeulen brengt enkele ware Cooderfreaks bij elkaar. Samen spelen zij de muziek van Ry Cooder, doorleefd en intens. En eerlijk is eerlijk: deze kwaliteit is maar voor weinigen weggelegd. Bormans doet daarbij de bekende rootsmusician Lowell George van de legendarische band Little Feat herleven. Dit levert een aparte muzikale kruisbestuiving op die niet gemist mag worden.

Line-up
Pieter Vermeulen: guitars & vocals
Ron Bormans: vocals
Angelo Bombrini: accordeon, guitars & lap steel
Geert Roelofs: drums
Simon Roelofs: bass & vocals

PYURE – PEARLS OF POPMUSIC SONGBOOK\ PYURE Jos van Rens & Sumayya Sheeba
Week van de Limburgse POP muziek
20:00 27-7-2022
€10,00

Woensdag 27 juli aanstaande speelt ‘PYURE’, zijnde Sumayya Sheeba & Jos van Rens de mooiste songs uit het “PYURE Pearls of Popmusic Songbook” in het kader van ‘de Limburgse week van de Popmuziek’ in de tuin, bij goed weer!

Sumayya & Jos, op meerdere vlakken een markant duo in de muziek- en de theaterscene. Zij ontwikkelen en spelen eigen theaterprogramma’s, nemen samen en ook duo ‘eigen’ songs op en verrassen hun publiek met hun unieke Limbuganda muziek.

Eerder al klonk hun muziek voor groot en klein publiek onder andere tijdens de Gay Pride Amsterdam 2021, Parkstad Limburg Theater Heerlen, Pesthuys Podium Maastricht, Verhalenhuis Belvedère Rotterdam, Kultkefee Echt én Theaterboerderij Boeket Nederweert.

Laat u 27 juli aangenaam en muzikaal verrassen tijdens deze zomeravond in een sfeervolle omgeving. Deze avond wordt mede mogelijk gemaakt door PYURE-music, Pop in Limburg, Provincie Limburg, POP.NL, JM International en Theaterboerderij Boeket.

Woensdag 27 juli, aanvang 20:00u. entree €10,00.

Voor meer informatie: www.pyure.me

Bel: Jos van Rens 06 4241 0631

Mail: info@pyure.me

Fotograaf:  Adriaan Roodbeen

HART VOOR HUMOR ON TOUR! \ Jonathan Krispijn & Friends
20:30 24-9-2022
€15,00

Hart voor Humor on Tour!

Oprichter Jonathan Krispijn treedt al vijf jaar op als stand-up comedian en deed mee aan diverse cabaretfestivals. Zo bereikte hij in 2019 de halve finale van het Eindhovense “comedy match” en kwam hij in de derde ronde van het Amsterdamse Kleinkunst Festival 2020. Het laatste festival – Het Groninger Studenten Cabaretfestival 2021 – besloot hij na het bereiken van de halve finale het theater te verlaten, omdat hij niet mee wilde doen aan de QR-samenleving die toen werd geïntroduceerd. Het was het startschot om zijn eigen comedycollectief op te richten, “Hart voor Humor”, die voor iedereen toegankelijk is én blijft. Comedy dat niet meedoet aan de woke-cultuur, politieke correctheid of het uitsluiten van ongevaccineerden.

Concept:

Een presentator die het aan elkaar praat.
Vier comedians: twee vóór de pauze, twee na de pauze
De Pro-Shows bevatten de allerbeste grappen!

Artiesten van Hart voor Humor zijn o.a. (U weet van te voren nooit wie er spelen):
– Jonathan Krispijn (Oprichter Hart voor Humor, verslaggever Ongehoord Nederland & Stand-up comedian)
– Chris van der Ende (Café Weltschmerz, ex-Powned, The Comedy Factory & Comedy Café)
– Wouter Meijs (ex-voorprogramma Hans Teeuwen, ex-Toomler)
– Paul Schoolderman (halve finalist Cammeretten)
– Badr Maghrani (ex-auditant Toomler)
– Pieter Hordijk (Talent)
– Bart (Talent)
– Taco Eijzenbach (Master of Ceremony)

Let op:

Reserveren niet via de kassa van de theaterboerderij, maar via:

https://www.onlineticketsverkopen.nl/winkel/1093

WANDER \ Babs van Bree, Renée Steenvoorden en Robbert Suilen
15:00 29-5-2022
€10,=
WANDER is een trio afkomstig uit Nederland, bestaande uit de vocalisten Babs van
Bree, Renée Steenvoorden en Robbert Suilen. Sinds 2019 zijn ze samen muzikaal
actief, ze componeren, arrangeren en speelden al op verschillende podia en
festivals; waaronder ook de Roode Bioscoop in Amsterdam, Poppodium Grenswerk
en Theater de Maaspoort in Venlo, Autumn Leaves Jazz Festival en het MIM in
Brussel. In september 2021 staat er een release tour gepland van het debuutalbum:
‘Songs from the Garden’.
De muziek van WANDER kan omschreven worden als harmonische jazz met een
vleugje folk. Ze combineren krachtige close harmony met experimentele
improvisaties en elektrische gitaar, zo creëren ze verschillende muzikale lagen.
Alle drie hebben ze muziek gestudeerd door heel Europa, dit zorgt voor een
interessante mix van ideeën en stijlen:
Babs van Bree (1992) studeerde Jazz Zang aan Hochschule für Musik und Tanz in
Keulen. Babs voegt iets eigens toe aan de songs van WANDER met haar warme en
verfijnde stem. Improvisatie is haar focuspunt en in WANDER start ze de zoektocht
naar het experimenteren met klank en het vinden van vrijheid. Hierdoor klinkt geen
enkel concert hetzelfde. Haar songs zijn herkenbaar aan de dromerige sfeer en de
ritmische statements.

Renée Steenvoorden (1994) studeerde Jazz Zang aan het Koninklijk Conservatorium in Brussel. Ze heeft een krachtige en heldere stem die heel natuurlijk samenklinkt met de stemmen van Babs en Robbert. Men kan horen dat ze veel ervaring heeft met koorzang en het arrangeren van stukken. Renée’s songs hebben hoorbare invloeden van folk muziek en haar teksten zou je kunnen omschrijven als korte verhalen, ze nemen je mee naar een filmische wereld.

Robbert Suilen (1993) studeerde Jazz Zang en gitaar aan het Conservatorium van Amsterdam. Naast zang, speelt hij gitaar in WANDER en gebruikt hij verschillende effectpedalen om soundscapes en sferen te creëren waar je bij weg kunt dromen. Robbert vertrouwt op zijn intuïtie en gevoel als hij speelt. Zijn composities zijn gebaseerd op harmonische kleuren en metaforische zinnen.

Samen vinden ze een harmonieuze en verfijnde intimiteit in de muziek. Originele composities en verrassende arrangementen zorgen er voor dat WANDER de luisteraar weg leidt van de drukke steden naar de stilte van de natuur, mee op een reis door de tijd.

GITAAR IN 2000 JAAR \ Jeff Mennen
De geschiedenis van de gitaar omlijst met live gitaarmuziek
15:00 23-10-2022
€12,50

De gitaar in 2000 jaar.

Jeff heeft ons al een klein voorproefje gegeven deze winter in de huiskamer. Nu de hele voorstelling!

De gitaar, een veelzijdig instrument waar iedereen zijn/haar herinneringen mee heeft. Als het niet is van zelf gitaar (ge)speelt te hebben, komt het zeker van de vele gitaarmuziek die o.a. in popmuziek gebruikt is.

Maar, de geschiedenis van de gitaar reikt vele malen verder dan we denken. Van instrumenten die nog enigszins lijken op de moderne gitaar, tot vroege voorlopers waarbij je jezelf af kan vragen waarom we dit ook een gitaar noemen…

Ook de verhalen van vroeger zijn goed bewaard gebleven: van de improviserende troubadour uit de middeleeuwen, Me-Too schandalen in de 19de eeuw tot plagiaat op gitaarmodellen in de 20ste eeuw.

Gitarist Jeff Mennen bezit vele gitaren in alle soorten en maten. Van oude voorlopers zoals een mooie renaissance luit, historische instrumenten zoals een originele romantische gitaar uit 1850 tot de moderne varianten van de gitaar.

Jeff studeerde zowel gitaar als geschiedenis, een combi waardoor hij het verhaal van de ‘’gitaar in 2000 jaar’’ kan vertellen aan de hand van bijzondere verhalen, grappige anekdotes en natuurlijk de muziek zelf.

LIMBURG FESTIVAL “WAAROM TRUUS” \ MARGJE WITTERMANS
19:30 24-8-2022

Première voor Limburg

“Waarom Truus” Margje Wittermans

In het kader van het Limburg Festival staat op woensdag 24 en donderdag 25 augustus de door critici bejubelde voorstelling Waarom Truus van Margje Wittermans in Theaterboerderij Boeket geprogrammeerd. Telkens om 19.30.u.

Kaartjes zijn via www.limburgfestival.nl vanaf vrijdag 22 juli verkrijgbaar voor de Vrienden van het Limburg Festival. De vrije verkoop start een week later, op vrijdag 29 juli.

Bij het inspreken van een documentaire over Truus Wijsmuller, raakt Margje geëmotioneerd. Was het de daadkracht van Truus die haar trof? Of misschien het besef dat alles mogelijk is als we ons niet laten leiden door angst?

Of trof het Margje op een dieper niveau? Was het geheim dat ze al een tijd met zich meedraagt de reden dat ze zich zo verbonden voelt met Truus Wijsmuller?

In de voorstelling ‘Waarom TRUUS’ gaat ze op zoek naar deze verbondenheid en geeft ze gestalte aan een vrouw die zich door niemand liet stoppen in haar werk om anderen te redden.

Geertruida Wijsmuller (1896-1978) was een Nederlandse verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Ze heeft de levens van meer dan 10.000 Joodse kinderen gered. Toch is ze nauwelijks bekend. Tijd om het verhaal van deze daadkrachtige vrouw te vertellen, want haar heldhaftige werk grenst aan het ongelooflijke.

DE CURIEUZE DUISTERE WERELD VAN HET GELDSYSTEEM \  GEORGE VAN HOUTS
€17,50

Theatermaker, acteur, cabaretier, schrijver, complotdenker (tenminste als zodanig afgeschilderd door de Volkskrant in 2018) n.a.v. van Houts solovoorstellingen Kom Plot 1 & 2), slimste mens (winnaar 2016), lijstduwer PiratenPartij (2018), radiomaker (Radio Bergeijk), activist George van Houts heeft zich altijd als een maatschappelijk betrokken persoon getoond. Samen met “partner in crime” Tom de Ket vormde hij het succesvolle cabaretduo Van Houts & De Ket en stelden zij met scherpe humor diverse maatschappijkritische situaties aan de kaak.

Tevens zijn beiden de initiatiefnemers voor het theatergezelschap De Verleiders (met Pierre Bokma, Victor Löw, Leopold Witte). Zij brachten vlijmscherpe theaterstukken over o.a. de vastgoedfraude, de rol van de grote farmaceuten (slikken en stikken), het schimmige geldsysteem en het duistere bankenstelsel. Dit leverde een verbijsterend drama getiteld “Door de bank genomen” op over schulden, woekerwinsten, groeiende ongelijkheid en politieke onwil.

Research voor dit theaterstuk bracht George van Houts in contact met Ons Geld en leidde hem via een burgerinitiatief in 2016 naar de Tweede Kamer waar hij namens de ruim 120.000 ondertekenaars van het burgerinitiatief pleitte om kritisch te kijken naar het op schuld gebaseerde geldstelsel. De kamerleden ondersteunden unaniem het pleidooi en gaven de toenmalige minister van Financiën Dijsselbloem opdracht de WRR (Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid) om advies te vragen. Die had 3 jaar nodig alvorens in 2020 met een dik rapport te komen op grond waarvan minister Hoekstra vond dat het een goed rapport was maar dat het terzijde werd gelegd gegeven de huidige chaotische corona periode (!)

George van Houts heeft zich verder verdiept in het geldstelsel, de voortdurende geldcreatie die inmiddels een inflatie van 10% is genaderd, de sturende rol van de ECB (Europese Centrale Bank) en de ontwikkeling naar een digitale Europese munt in relatie tot een controlerend QR systeem van de burger en zijn bestedingspatronen. Momenteel verwerkt George van Houts zijn bevindingen en ontdekkingen in een nieuwe productie Door de bank genomen 10 jaar later die begin 2023 in de theaters zal worden opgevoerd.

Op 25 september is George van Houts te gast op de Theaterboerderij voor een interactief theatercollege over de curieuze en duistere wereld van het geldsysteem. Want wat is geld precies? En is het geld op je spaarrekening bij de bank wel jouw geld? Wat is er na de bankencrisis van 2008 gedaan door de banken en welke rol speelt de ECB t.a.v. CBDC (Central Bank Digital Currencies)

Een boeiende verteller, die je meeneemt op een reis naar de WAARHEID!

https://www.georgevanhouts.nl/
===========================

Sean Taylor & Mike Seal
20:30 28-10-2022
€15

Deze sympathieke Britse Sean Taylor hebben wij weer kunnen programmeren in oktober, op veler verzoek. De tweede keer in 2022. In oktober is Sean weer aan het toeren in Europa en samen met hem hebben wij een nieuwe datum kunnen vaststellen. Dit keer niet alleen, maar met dubbel basspeler Mike Seal!

Een concert van Sean Taylor is echt een belevenis. Ongelooflijk hoeveel klanken hij weet te toveren uit zijn gitaar. Alsof hij niet alleen speelt. Daarnaast zit hij ook graag achter de piano.

Sean Taylor is een van de meest opwindende en hardwerkende namen op het internationale roots- en bluescircuit. Zijn unieke songwriting is een cocktail van Tom Waits, Leonard Cohen en Jack Kerouac, met een stem die een kruising is tussen John Martyn en Van Morrison en een gitaarstijl die klinkt als een akoestische Stevie Ray Vaughan jamming met JJ Cale (als deze grootse artiesten nog zouden leven)

Zijn live shows combineren songwriting van wereldklasse met de verhalen van ‘on the road’. Ook stevige maatschappij kritische songs zijn hem niet vreemd. Sean Taylor speelt elk jaar meer dan 150 optredens over de hele wereld, solo toerend en/of met zijn band.

Zijn laatste album ‘The Path Into Blue’ werd opgenomen in Austin, TX met de legendarische producer Mark Hallman (Carole King, Ani Di Franco). Sean heeft vele grote namen vergezeld zoals John Fogerty, Neville Brothers, Robert Cray, Richard Thompson, Tony Joe White, Eric Bibb, Tom Paxton, Band of Horses, John Mayall en Arlo Guthrie.

“Sean Taylor is een geweldig getalenteerde moderne troubadour wiens oprechte, doordachte liedjes je binnenhalen. Ik heb het genoegen gehad het podium met hem te delen. Hij swingt” aldus Eric Bibb.

“Een fijne jonge muzikant, songwriter en geweldige gozer. Ik heb niets dan bewondering voor de toewijding aan zijn vak”. ‘ Danny Thompson.

“WELKOM IN HET BOS” \  Toneelgroep BLIK
20:00 6-8-2022
€12,50

In de voorstelling “Welkom in het bos” dwalen twee vrouwen door een bos. Dora, weggelopen van haar man, en Fannie die haar uit solidariteit steunt en troost. Ze strijden tegen honger en dorst en stuiten op een aantal merkwaardige personages.
Allen willen ze bevrijd worden van hun lusten, maar de kunst van het verleiden beheersen ze niet. Voor Dora en Fannie zit er niets anders op dan van zich af te bijten.

“Welkom in het bos” is een onvervalste Van Warmerdam: de vreemdste dingen zijn even gewoon als raadselachtig en krankzinnig en altijd genadeloos grappig.

  • Spelers: Danielle Lieven, Ineke Keller, Wim van der Heijden, Bart Claessen, Wiebe de Vries
  • Techniek: Wouter Staal
  • Decor: Wouter Staal/Maartje Vos
  • Kleding: Maartje Vos
  • Auteur: Alex van Warmerdam
  • Regie: Joop Omloo.

 

LET OP: GEWIJZIGDE AANVANGSTIJD 20:00u.

LUUK LENDERS – GEANNULEERD!
15:00 14-8-2022
€12,50 – t/m 12 jaar €5,=

Een feestelijk “familievolksmuziekconcert” van Luuk Lenders in de tuin van het theater!

Luuk Lenders staat bekend om zijn creatieve volksmuziek met bijzondere fluiten, schitterende accordeonspel, voetenpercussie, mini-mondharmonica, pingpongballen en zelfgemaakte instrumenten. Soms speelt hij zelfs drie of vier instrumenten tegelijkertijd! Zijn concerten zijn avontuurlijk en virtuoos, ontroerend en grappig en toveren onwillekeurig een glimlach op je gezicht. Een prachtige mix van volksmuziek uit o.a. Ierland, de Balkan en Nederland, gecombineerd met eigen composities, improvisaties en verrassende acts.

website www.luuklenders.com.

THEATERWEEKEND VOOR KINDEREN – Dag 1 – GEANNULEERD!
Talentbox, Eva Truyen & Sansika de Groot
De kinderen maken spelenderwijs kennis met zowel de natuur als theater en zoeken hierin de verbinding d.m.v. hun eigen creativiteit.
10:00 20-8-2022

In het weekend 20/21 augustus organiseren wij een theaterweekend voor kinderen van groep 3 t/m groep 8. Dit weekend gaat door bij een minimaal aantal aanmeldingen van 10 kinderen en een (vooralsnog) maximaal aantal aanmeldingen van 30 kinderen.

Het doel van dit weekend is: kinderen spelenderwijs kennis laten maken met zowel de natuur als theater en de verbinding hierin opzoeken doormiddel van hun eigen creativiteit.

Zaterdag 20 augustus:

10:00-11:00
Korte theatervoorstelling door The Talentbox en kennismaking met de kinderen.
11:00-12:30
Improvisatieopdrachten met theater
12:30-13:00
Lunch (zelf meenemen)
13:00-13:45
Speurtocht door de natuur
13:45-16:00
Theaterstukje bedenken met een groepje om de volgende dag op te voeren (onder coaching van The Talentbox)
Zondag 21 augustus:

10:00-12:00
Generale repetitie voor de middag
12:00-12:45
Lunch (zelf meenemen)
12:45-13:00
Alles klaarmaken/ in positie voor de voorstellingen
13:00-16:00
Festival ‘Regenboog Ranja”

 

Op zondag 21 augustus is er van 13:00 tot 16:00 uur een festival waarbij de kinderen hun zelfgemaakte theaterstukje zullen opvoeren op diverse plekken waar we met een route langslopen. Tijdens dit festival zullen Sansika en Eva (The Talentbox) aanwezig zijn als prinsessen! We maken een ranja-bar met verschillende kleuren ranja waar de kinderen onbeperkt ranja kunnen drinken. We zullen tijdens het festival een minidisco doen waar alle kinderen op kunnen meedansen. (begeleid door twee echte prinsessen!)

Kosten

Kosten deelname kind gehele weekend: 15 euro p.p. inclusief 1 gratis kaartje voor het festival op zondag voor een ouder.

Kosten festivalkaartje los: 4 euro p.p.
Reserveren voor beiden kan via e-mailadres: thetalentboxnl@gmail.com

ER WAS EENS EEN ZIELTJE… \ Babette Holtman & Hans Kunneman
13:30 6-11-2022

Er was eens een zieltje…
Babette Holtmann brengt samen met gitarist Hans Kunneman het boek  Er was eens een Zieltje…  van Marie-Claire van der Bruggen tot
leven in een sprankelende muzikale familievoorstelling met een bijzondere boodschap. Je wordt door Zieltje meegenomen op haar
aardse avontuur. Het is een wonderbaarlijke reis vol verrassingen, die je laat ontdekken wie je werkelijk bent en waar je eigenlijk
vandaan komt. Ga ook mee met Zieltje!
In deze solovoorstelling, boordevol muziek, toont Babette Holtmann meesterlijk acteer- en zangtalent. Behalve dat ze in een dubbelrol ook haar beschermengel speelt, weet ze daarnaast de suggestie te wekken dat er nog andere mensen op het toneel aanwezig zijn met wie ze spreekt, lacht speelt en bij tijd en wijle ook haar verdriet deelt. De muziek die gitarist Hans Kunneman voor deze voorstelling
componeerde, sluit hier naadloos bij aan. het is verwonderlijk wat hij met één gitaar aan sfeer tevoorschijn kan toveren: soms is de muziek uitbundig, feestelijk, dan weer spannend, dreigend, dan weer verstild en mijmerend.
Deze voorstelling is voor alle zieltjes van 6 t/m 99 jaar en ouder.

Er was eens een Zieltje… is het eerste kinderboek van Marie-Claire van der Bruggen en is gebaseerd op het verhaal uit haar
bestseller  Het sprookje van de dood.  Het gaat over een zieltje dat voor de allereerste keer de reis naar de aarde gaat maken. Wat
gaat daar allemaal aan vooraf en hoe is het voor een ziel om in een mensenlichaam geboren te worden. Hoe wordt een leven op aarde
ervaren door de ogen van een ziel en tenslotte hoe ervaart een ziel het sterven, oftewel de terugkeer naar Huis.

https://www.erwaseenseenzieltje.nl/

Reserveren: https://www.erwaseenseenzieltje.nl/speellijsttickets

LET OP AFWIJKENDE AANVANGSTIJD!!! 13:30U

PODIUMBEEST ONTSNAPT! \ Mark van de Veerdonk
20:30 18-11-2022
€12,50

Mark van de Veerdonk – PODIUMBEEST ONTSNAPT!

In het jaar 1976 was hij winnaar van het Leids Cabaretfestival. Zijn hele verdere leven heeft hij gegeten van de lach, het applaus en alle aandacht. Gegroeid in het licht van de volgspot, heeft hij vele moordende recensies overleefd. Maar nu, duizenden voorstellingen verder, is Het Podiumbeest kaal, krom en versleten en wil hij eindelijk op weg naar de uitgang. Mocht hij die vinden, dan is hij vastbesloten de deur met een onvergetelijke KNAL achter zich dicht te smijten. Het zal niet onopgemerkt blijven! Maar gaat hem dat lukken? En zal dit solitaire zoogdier ook buiten zijn veilige leefgebied kunnen overleven, met weet ik hoeveel mensen met een jachtvergunning?

PODIUMBEEST ONTSNAPT! mag dan het allerlaatste cabaretprogramma van Mark van de Veerdonk worden, zijn handelsmerk blijft hetzelfde: een overdosis aan one-liners, anekdotes en prettig gestoorde meningen op een zalige hoop gegooid. En dat alles met zowaar een rooie draad! Ook in dit programma jakkert de Brabander weer lekker door in een ondenkbaar decor waar een doorsnee milieu-straat zijn vingers bij aflikt. Na afloop rest maar één vraag: waarom zou hij in hemelsnaam stoppen?

EDDOS / Eddos, singer-songwriter
15:00 27-11-2022
€12,50

Intiem huiskamer concert met singer songwriter Eddos bij de open haard.
Eddos brengt naast covers uit de jaren 70-80 en eigen nummers in de Americana/Folk stijl ook een eerbetoon aan zijn muzikale helden Neil Young, Bob Dylan & Townes van Zandt.
Hij begeleidt zichzelf op akoestisch gitaar en mondharmonica en zijn stem heeft een warm timbre.

Muziek zorgt voor verbinding en daarin is Eddos puur en authentiek. Mede dankzij 30 jaar ervaring in live muziek brengt hij een ontspannen sfeer en lekkere luister-muziek.
=============

Klassiek piano koffie/thee met vlaai huiskamerconcert \  Ariadne Philine
12:00 8-1-2023
€15,00

Klassiek piano koffie/thee met vlaai huiskamerconcert m.m.v. Ariadne Philine

De medewerkers van Theaterboerderij Boeket nodigen u graag uit een nieuw jaar vol verrassende Boeket voorstellingen samen “af te trappen”.

Deze aftrap willen wij met u doen op zondagmiddag 8 januari, aanvang 12u. met een klassiek piano (koffie/thee met vlaai) huiskamerconcert m.m.v. Ariadne Philine. 

De klassiek geschoolde pianiste Ariadne Philine maakt sinds 2014 (maar eigenlijk was het conservatorium alleen maar een pauzeperiode want als tiener deed ze dit ook al) haar eigen pianocomposities. Weliswaar beïnvloed door, uiteraard, de klassieke muziek, maar ook door minimal music, popmuziek (op een of andere indirecte manier) en neo-klassieke muziek, blijft haar stijl altijd authentiek en uniek. Ook al zeggen veel mensen tegen haar dat het op Einaudi lijkt, zij is het daar zelf volstrekt niet mee eens. “Muziek moet altijd een beetje pijn doen” zegt ze, en daar horen ook pijnlijke klanken bij, “en bij Einaudi is alles zoet” (toch weten Einaudi-luisteraars kennelijk altijd Ariadne’s muziek te waarderen). Haar muziek is gevoelig, romantisch, soms bevreemdend en soms drammerig. Soms zit je nu eenmaal in een situatie waarin je maar vast blijft steken, en ook dat mag in muziek worden vertaalt. Op dit concert speelt zij een programma van stukken uit haar album GLOEI, uit de reeks 1-minuutstukjes “The Colour Of Days”, en uit de serie “Over Maanverlichte Straatstenen”, een antwoord op tien stukken van componist Leos Janacek. Je kunt haar muziek beluisteren op Spotify en via haar site,(ariadneverstegen.nl)en sinds kort is zij ook financieel te steunen en te beluisteren op petjeaf.com.

www.ariadnephiline.nl

Te beluisteren:

https://vimeo.com/651709449 (1-minuut stukje)

https://vimeo.com/760303489   (Stilte door het avondraam)

Entree €15,00 (incl. koffie/thee en vlaai)

Let op! Aanvang 12u.!!!