vrijdag 28 oktober 2022

SEAN TAYLOR (GB)

Sean Taylor & Mike Seal

Deze sympathieke Britse Sean Taylor hebben wij weer kunnen programmeren in oktober, op veler verzoek. De tweede keer in 2022. In oktober is Sean weer aan het toeren in Europa en samen met hem hebben wij een nieuwe datum kunnen vaststellen. Dit keer niet alleen, maar met dubbel basspeler Mike Seal!

Een concert van Sean Taylor is echt een belevenis. Ongelooflijk hoeveel klanken hij weet te toveren uit zijn gitaar. Alsof hij niet alleen speelt. Daarnaast zit hij ook graag achter de piano. 

Sean Taylor is een van de meest opwindende en hardwerkende namen op het internationale roots- en bluescircuit. Zijn unieke songwriting is een cocktail van Tom Waits, Leonard Cohen en Jack Kerouac, met een stem die een kruising is tussen John Martyn en Van Morrison en een gitaarstijl die klinkt als een akoestische Stevie Ray Vaughan jamming met JJ Cale (als deze grootse artiesten nog zouden leven)

Zijn live shows combineren songwriting van wereldklasse met de verhalen van 'on the road'. Ook stevige maatschappij kritische songs zijn hem niet vreemd. Sean Taylor speelt elk jaar meer dan 150 optredens over de hele wereld, solo toerend en/of met zijn band.

Zijn laatste album 'The Path Into Blue' werd opgenomen in Austin, TX met de legendarische producer Mark Hallman (Carole King, Ani Di Franco). Sean heeft vele grote namen vergezeld zoals John Fogerty, Neville Brothers, Robert Cray, Richard Thompson, Tony Joe White, Eric Bibb, Tom Paxton, Band of Horses, John Mayall en Arlo Guthrie.

"Sean Taylor is een geweldig getalenteerde moderne troubadour wiens oprechte, doordachte liedjes je binnenhalen. Ik heb het genoegen gehad het podium met hem te delen. Hij swingt" aldus Eric Bibb.

"Een fijne jonge muzikant, songwriter en geweldige gozer. Ik heb niets dan bewondering voor de toewijding aan zijn vak". ' Danny Thompson.

Aanvang 20:30
Entreeprijs €15