Theaterboerderij Boeket

Een uniek plekje in het buitengebied van Nederweert!

In het buitengebied van Nederweert, in buurtschap Boeket, staat onze langgevelboerderij van oorsprong uit eind 1700. In het verlengde van de boerderij staat een grote boerenschuur, gebouwd in 1938. Deze is ingericht in een sfeervol theatertje, met een capaciteit van 90 personen. De tuin rond de boerderij is aangelegd als boerentuin met een moestuin, fruitboomgaard, ven en veel wilde planten, bomen en struiken. Bezoekers kunnen voor en na de voorstellingen ronddwalen in die natuurtuin.

Vooral jonge theatermakers worden in de gelegenheid gesteld om zich te profileren. De theaterboerderij is heel geschikt voor producties op locatie. Er wordt ingespeeld op kleinschaligheid, waar natuur en cultuur hand in hand gaan. De meerwaarde van theater op locatie is een ambiance in een landelijke omgeving, betaalbare prijzen, een direct contact met de artiesten en kansen voor aankomend talent.

Bekijk ook vooral eens het filmpje dat is gemaakt tijdens een van de shows van Jim van der Zee in mei 2018. Video Jim van der Zee
 

Theaterboerderij Boeket in de pers

Ongerwaeg, het programma van L1, dat reist door heel Limburg op zoek naar bijzondere verhalen van gewone mensen. Tijdens een van de opnames liepen ze naar binnen bij onze Theaterboerderij. Dit is wat ze er van vonden;

In tijden van rigoureuze bezuinigingen op cultuurgebied, is de theaterboerderij een schaars lichtpunt en een ware verademing.  Omringd door bos, wilde planten en water gaan natuur en cultuur hand in hand. Tegen een vriendelijke entreeprijs wordt keer op keer kwaliteit geboden voor jong en oud. Gerenommeerde artiesten vinden het leuk om in een intieme sfeer op te treden. “Runners up” gebruiken de boerderij als “try out” en jong aanstormend talent vindt er de ideale locatie om een punt te zetten en door te stromen in de toch al hectische kunstenaarswereld. De grote Theater Paraplu biedt onderdak aan een scala van muziekstijlen, cabaret, dans en toneel.

In theaterboerderij Boeket voel je de warmte stralen van artiest naar publiek en omgekeerd. Herman van Veen na z’n optreden in de theaterboerderij:  “Ik zat zowat bij de mensen op schoot, heerlijk warm“. Bekijk het Item Ongerwaeg van L1.

 

In februari 2017 stond er een mooi verhaal over de theaterboerderij in Weert Magazine. Laat je verrassen bij Theaterboerderij Boeket. Cultuur in een schuur, omgeven door natuur en niet duur.’ Dat is eigenlijk in één zin waar het bij Theaterboerderij Boeket om draait. Gelegen tussen Laar en Nederweert ligt aan de Rosselsweg de boerderij van Jos Levels. De naastgelegen schuur heeft hij verbouwd tot theater: met Perzische tapijten, velours gordijnen, kroonluchters en 100 café-stoelen als zitplaatsen. Hier biedt hij jonge talenten een podium. Maar ook songfestival-winnares Lenny Kuhr treedt er regelmatig op en met podiumkunstenaar Herman van Veen heeft Jos een speciale band. Lees verder.

 

 

Locatie

Rosselsweg 3
6031 PV Nederweert
Routebeschrijving

Foto's