VOORSTELLING LIMBURG FESTIVAL - 3 MILJOEN VOETSTAPPEN NAAR SICILIË - NHUNG DAM

22-07-2021

Twee dagen is de theaterboerderij weer onderdeel van het Limburg Festival. De voorstelling "3 Miljoen voetstappen naar Sicilië"  van actrice Nhung Dam, die hiervoor dit jaar gekozen is, heeft een hoge waardering gekregen in de recensies. 

De wereldwijde coronapandemie was voor Nhung Dam de aanleiding om de solovoorstelling 3 miljoen voetstappen naar Sicilië te maken. De voorstelling gaat over de zoektocht van iemand die maandenlang heeft gewandeld, in een tijd waarin we alles moesten loslaten wat we dachten te weten of te kennen. Nhung Dam neemt het publiek mee op reis, tot aan Sicilië, maar ook tot aan de plek waar je jezelf terugvindt. Waar je de kracht van de verbeelding in kunt zetten om je leven vorm te geven zoals je het zelf wilt. Thuis bijvoorbeeld.

Het levert een voorstelling op vol lichtheid en humor over de ontdekking dat het leven dichtbij huis zoveel schoonheid biedt die je normaal nauwelijks opmerkt. Weilanden vol koolzaad en fluitenkruid, paaiende karpers, gierzwaluwen, gebrek aan plasplekken, rabarberjam die een boer te koop aanbiedt onderweg. En het gaat over de liefde, of over een gebrek daaraan. Kortom, over ons.
De voorstelling was opgenomen in de lijst van 15 best gerecenseerde voorstellingen van 2020, en in de top 5 van de eindejaarlijst van het NRC.