Twee voorstellingen toegevoegd aan eerste helft

07-02-2019

We hebben twee voorstellingen toegevoegd aan de eerste helft van het programma. Normaliter krijgen vrienden als eerste de kans om te reserven, maar omdat de eerste helft reeds gepresenteerd is aan de vrienden en deze voorstellingen al in mei plaatsvinden hebben we besloten ze toch alvast op de site te zetten en hier niet mee te wachten tot eind maart. Zo kunnen ze mee in de algehele promotie voor de eerste helft van ons seizoen en hebben de artiesten de beste kans op een goede verkoop van de kaarten. 

Het gaat om de voorstelling van PYURE op zaterdag 18 mei. Op deze avond staan het leven en het werk van Leonard Cohen en Eva Cassidy centraal in de voorstelling genaamd; Tribute to Cohen & Cassidy. Veel mensen kennen Leonard Cohen, maar wie was Eva Cassidy? Waarom bleef deze veelzijdige zangeres tijdens haar (korte) leven zo onbekend? Met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden geven zij een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke muzikanten. Deze voorstelling mag u niet missen!

Op zondag 26 mei hebben we Volodymyr Kurylenko. Met veel gevoel en virtuositeit vertolkt hij werken uit de rijke slavische bajanliteratuur (Y. Derbenko, Vlasov, Chernikov). Verder horen we Bach en Tsjaikowski in transscripties voor bajan, en ook ‘lichter’ werk, zoals de (jazz)musette en de tango van Piazzolla. Na de pauze voegt Anna Janssen zich bij hem, bekend van Klezmergroep Mejoeches. Zij spelen onder meer Oekraïense volksmelodieën.