Ons theater moet toegankelijk blijven voor iedereen, iedereen is welkom!

29-09-2021

Ons theater moet toegankelijk blijven voor iedereen, iedereen is welkom!

Dat is ons uitgangspunt. Dat is het statement dat wij willen maken! Daar past niet in dat wij bezoekers moeten gaan controleren via een corona-app. en naar hun identiteitsbewijs moeten vragen.

Al eerder hebben wij ons, als kerngroep,  de vraag gesteld hoe wij moeten omgaan met een “verplicht” toegangsbewijs, de corona-app., en identificatieplicht. Wij hadden al eerder de theaterboerderij ook aangemeld bij Keuze vrij bij mij, een digitaal platform waarop je makkelijk aanbieders vindt, ondernemers, mensen in de gezondheidszorg, horeca, theaters, etc., waar je altijd welkom bent, ook zonder vaccinatie of testbewijs. Nu deze verplichting een feit is, realiseren wij ons ook, dat als wij deze nieuwe verplichte maatregel niet gaan toepassen, wij opnieuw weer mensen gaan uitsluiten. Dus wij willen een statement maken: Iedereen moet te allen tijden welkom zijn en toegang krijgen tot cultuur, tot ons theater. Dus: Of allemaal, of allemaal niet!

Wij waren zo blij om weer te kunnen starten en wij hebben zo enorm genoten weer van de voorstellingen, het publiek, de artiesten! Er is zo hard gewerkt in het theater en zaken aangepakt en verbeterd! Nu waren wij bezig met een online boekingssysteem, waar wij heel blij mee waren. Het heeft echt wel wat voeten in de aarde gehad om dit toch verdrietige en gedwongen besluit te moeten nemen, een besluit waar wij ons ook allemaal in konden vinden, want natuurlijk hebben wij ook meningsverschillen! Duidelijk moge zijn, dat wij ons GEDWONGEN voelen tot dit besluit om verdere tweespalt en uitsluiting te voorkomen.

Maar, wat voelt het sterk en krachtig dat wij uiteindelijk wel met ieders instemming dit hebben gedaan! Hoe moeilijk ook!

Er zijn nog wat uitzonderingen voor voorstellingen, die strikt genomen niet vanuit ons theater zijn geprogrammeerd, zoals de Kindervoorstelling op 17 oktober a.s. De boekingen lopen via de bibliotheek en daarom zullen voor deze voorstelling de volwassenen helaas wel gecheckt moeten worden. De bibliotheek kan zich als publieke instelling niet permitteren om dit niet te doen. Daar hebben wij alle begrip voor en hiervoor willen wij niet de geweldige samenwerking, die inmiddels gegroeid is, op het spel zetten.

Een verdrietig, maar ook zeker een hoopvol & krachtig besluit!