Nieuws

Zaterdag 2 juni Gloed

25-05-2018

Gloed staat voor Nederlandstalige kleinkunst, voor een goed verhalend lied. Composities zijn veelal geschreven door Gerard Veltrop (gitarist, componist) en de arrangementen ontstaan gezamenlijk. Soms eigen teksten, maar over het algemeen gebruikmakend van de pennenvruchten van bekende en minder bekende dichters en tekstschrijvers. Ook speelt de groep enkele liedjes van componist en tekstschrijver Peter van Rooij. Luister hier het radio interview met Rudi van Gloed op WeertFM.

The Cooder Connection - donderdag 24 mei

14-05-2018

The Cooder Connection is ontstaan uit pure liefde voor de muziek van Ry Cooder. Pieter Vermeulen is de Heerlense frontman van de band. Hij kreeg van zijn broer op zijn 20-ste verjaardag John Hiatt’s ‘Bring the Family’ waarop Ry Cooder een aangrijpende sound en loepzuivere ‘slideguitar’ tentoon spreidde. Pieter was in één klap verkocht.

De openbaring kwam voor Pieter pas écht toen hij terug ging in de tijd van Cooder’s muziek. Cooder’s muziek bleek niet alleen virtuoos maar vooral doorleefd en aanstekelijk gezellig te zijn. Met respect voor het verleden, uit de traditie geboren en teruggaand tot aan de wortels van Americana maakte dit een onuitwisbare indruk die nooit meer zal weg ebben. De eenvoud in de muziek die aansprekend en doorleefd wordt gespeeld bewijst voor Pieter dat echte virtuositeit in diepgang moet worden gezocht, en niet in toeters, bellen en opsmuk. Cooder bewijst dat de echte muzikaliteit terug te vinden is in intentie.

Die ervaring maakt dat Pieter in 2003 een band samenstelt om die muziek te spelen, samen met accordeonist/gitarist Angelo Bombrini, Ron Bormans, Geert Roelofs en zijn broer Simon speelt The Cooder Connection de muziek doorleefd en intens. In deze samenstelling komen de ware Cooderfreaks bij elkaar. Hierbij doet Bormans de bekende Rootsmuzikant Lowell George van de legendarische band Little Feat herleven. Dit levert een aparte muzikale kruisbestuiving op die niet gemist mag worden!

Kaarten kopen kan hier! (klik)

Jim van der Zee

02-05-2018

11 en 12 Mei Jim van der Zee

Op 11 en 12 mei staat Jim van der Zee op ons podium. Aangezien enkele reserveringen zijn afgezegd hebben we zowel voor 11 als voor 12 mei nog kaarten beschikbaar. Je kunt reserveren via de programma pagina of door op de volgende link te klikken: Jim 11 mei | Jim 12 mei