zaterdag 1 juni 2019

Bandeville

Met "Bandeville" maakt het publiek een trip naar het hart van Amerika's meest populaire muziek. Songs voor een breed publiek! Muziek uit de schatkamer van Willy Deville waarin blues, jazz, country en een vleug rock melodieus bij elkaar komen. Muziek van onder andere John Hiat, Ry Cooder en andere Americana- en blues muzikanten.

De songs van Willy DeVille zijn speciaal gearrangeerd voor de bezetting van Bandeville waarbij ook meerstemmige zangpartijen voor een eigen geluid zorgen. Bandeville is dus eigenlijk geen tributeband maar neemt de songs van DeVille als uitgangspunt voor een eigen interpretatie. De opbouw van de sets neemt het publiek mee in de keur van uitgedokterde bewerkingen. Omdat veel nummers bekend zijn en in de tweede set een hoog dansbaarheidsgehalte hebben ontstaat er bijna altijd een mooi feestje voor het publiek.

Bandeville speelt meestal op een semi-akoustisch niveau in een bezetting met: zanger, drummer, bassist, gitarist, saxofonist en pianist. De muzikanten van Bandeville hebben hun sporen verdiend in tal van bekende  bands zoals Bots, Houdoe, Joe Coverband, Blind Eye en Trigger.

In september heeft Bandeville een nieuw album (CD en DVD) uitgebracht te beluisteren op Spotify, Apple Music of Deezer. Zoek op: Bandeville, “Heaven stood still”.


Bezetting Bandeville:

Gitaar: Peter Vincent
Basgitaar: Peter de Vries
Piano: Wim Goossens
Sax: Mario van Ooij
Drums: Frans van Zoest
Zang: Laurens Mulders

Aanvang 20:30
Entreeprijs 10,-
Website van Bandeville