zaterdag 13 april 2019

Young Birds - Een boeketje talent

Jong Talent

Jeff Mennen: klassiek en romantische gitaar

Jeff Mennen is 26 jaar oud en heeft gestudeerd voor autotechniek en docent geschiedenis. Hij speelt al 16 jaar klassiek gitaar en heeft in diverse ensembles gespeeld. Zijn muzikale focus ligt op oude, klassieke en Zuid-Amerikaanse muziek. Qua oude muziek gaat het voornamelijk om voor gitaar getranscribeerde luit muziek. Bij klassiek voornamelijk om 19e eeuwse gitaarmuziek van Fernando Sor en qua Zuid-Amerikaans speelt hij diverse traditionele gitaarmuziek met duidelijk hoorbare Spaanse invloeden. Op het concert speelt hij één Zuid - Amerikaanse nummer op de moderne klassieke gitaar. Dit is een nummer van de Argentijnse gitarist José Luis Merlin. Dit nummer bestaat uit zes delen, waarin elk deel een sfeer van zijn jeugdherinneringen uit Argentinië weergeeft. Daarnaast speelt hij een heel emotioneel nummer van Fernando Sor, dit nummer heeft hij geschreven na het overlijden van een leerling. In dit nummer is in diverse delen pijn, verlies en verdriet te horen. Dit nummer speetl hij op een originele romantische gitaar uit 1890.

Loes Roost: Singer songwriter

Loes Roost is ondanks haar 16 lentes geen onbekende in het singer-songwriter wereldje. Ze heeft bijvoorbeeld al eerder met andere singer-songwriters in De Pelen opgetreden en heeft vorig jaar Munten voor muziek gewonnen. Op haar piano speelt zij breekbare liedjes. Soms klassiekers maar ook werk van hedendaagse beroemdheden. Haar grote voorbeelden zijn; Kovacs, Birdy, Orla Gartland en Dodie.

 

Hanna Lahaije: Gitaar & Zang

 

 

 

 

 

Ayla en Anna: Muziek | Pop-Country

Ayla (21) en Anne (23) zijn twee nichtjes die zijn opgegroeid in een muzikale familie. Bijna iedereen zingt of speelt wel een instrument. Het is dan ook niet zo gek dat de nichtjes besloten om eens wat vaker samen te gaan zingen. Met Ayla op gitaar en Anne op viool vormen ze hedendaagse pop/countryliedjes om tot hun eigen stijl.

 

 

 

Bboy Lorenzo: Breakdance

De 13-jarige Lorenzo Caboni uit Nederweert is een getalenteerde jonge danser. Lid van de Fresh Allstars Crew en algemeen bekend door zijn deelname aan Time to Dance en Holland's got Talent. In de Bboy wereld maakt hij faam door de vele prijzen die hij al gewonnen heeft.

 

 

Aanvang 19:00
Entreeprijs 5,-