zaterdag 18 mei 2019

PYURE

Op zaterdag 18 mei staan het leven en het werk van Leonard Cohen en Eva Cassidy centraal in de voorstelling PYURE Tribute to Cohen & Cassidy. Veel mensen kennen Leonard Cohen, maar wie was Eva Cassidy? Waarom bleef deze veelzijdige zangeres tijdens haar (korte) leven zo onbekend? En wat maken de stem, de liedkeuze en de interpretaties van Eva Cassidy zo uitzonderlijk? Zanger, gitarist Jos van Rens en zangeres Wietske Boesveld gaan samen met Cassidy-biograaf Johan Bakker op zoek naar het hart en de ziel van Eva Cassidy (1963 – 1996) en Leonard Cohen. Met verhalen, liedjes en muzikale voorbeelden geven zij een boeiend eerbetoon aan deze in veel opzichten unieke muzikanten. Deze voorstelling mag u niet missen! 

Binnenkort verschijnt de cd PYURE EVA met 12 songs die ooit door Eva Cassidy zijn uitgevoerd. Wietske en Jos voegen daar nog twee verrassend mooie songs aan toe, als eerbetoon aan deze veel te vroeg gestorven, talentvolle zangeres. Gastmuzikanten op de cd zijn de Canadese concertpianiste Michelle Powell, dwarsfluitiste Helen Hendriks en gitarist, sessiemuzikant en producer BJ Baartmans.

Oktober 2017 verscheen de PYURE ‘Cohen in het Limburgs’ cd met daarop 14 Cohen songs door Jos van Rens vertaald naar het Limburgs. Gastmuzikanten op deze cd zijn; Jo Didderen, Dwayne Verheyden, Marieke van der Leije en gitarist, sessiemuzikant en producer BJ Baartmans.

Beide cd’s zijn opgenomen in opdracht van Universe Productions in samenwerking met PYURE. 

PYURE; sfeervolle luistermuziek, zacht als dons en helder als zwart ijs.

-        Jos van Rens               zang & gitaar

-        Wietske Boesveld         zang & gitaar

-        Johan Bakker               auteur van de Eva Cassidy biografie

Aanvang 20:30
Entreeprijs 10,-
Website van PYURE