donderdag 25 augustus 2022

LIMBURG FESTIVAL "WAAROM TRUUS"

MARGJE WITTERMANS

Première voor Limburg

Première voor Limburg 

"Waarom Truus" Margje Wittermans  

In het kader van het Limburg Festival staat op woensdag 24 en donderdag 25 augustus de door critici bejubelde voorstelling Waarom Truus van Margje Wittermans in Theaterboerderij Boeket geprogrammeerd. Telkens om 19.30.u.

Kaartjes zijn via www.limburgfestival.nl vanaf vrijdag 22 juli verkrijgbaar voor de Vrienden van het Limburg Festival. De vrije verkoop start een week later, op vrijdag 29 juli. 

Bij het inspreken van een documentaire over Truus Wijsmuller, raakt Margje geëmotioneerd. Was het de daadkracht van Truus die haar trof? Of misschien het besef dat alles mogelijk is als we ons niet laten leiden door angst?
Of trof het Margje op een dieper niveau? Was het geheim dat ze al een tijd met zich meedraagt de reden dat ze zich zo verbonden voelt met Truus Wijsmuller?

In de voorstelling ‘Waarom TRUUS’ gaat ze op zoek naar deze verbondenheid en geeft ze gestalte aan een vrouw die zich door niemand liet stoppen in haar werk om anderen te redden. 

Geertruida Wijsmuller (1896-1978) was een Nederlandse verzetsvrouw die voor en in de Tweede Wereldoorlog Joodse kinderen en volwassenen in veiligheid bracht. Ze heeft de levens van meer dan 10.000 Joodse kinderen gered. Toch is ze nauwelijks bekend. Tijd om het verhaal van deze daadkrachtige vrouw te vertellen, want haar heldhaftige werk grenst aan het ongelooflijke.

Aanvang 19:30