zondag 23 oktober 2022

GITAAR IN 2000 JAAR

Jeff Mennen

De gitaar in 2000 jaar.

Jeff heeft ons al een klein voorproefje gegeven deze winter in de huiskamer. Nu de hele voorstelling!

De gitaar, een veelzijdig instrument waar iedereen zijn/haar herinneringen mee heeft. Als het niet is van zelf gitaar (ge)speelt te hebben, komt het zeker van de vele gitaarmuziek die o.a. in popmuziek gebruikt is. 

Maar, de geschiedenis van de gitaar reikt vele malen verder dan we denken. Van instrumenten die nog enigszins lijken op de moderne gitaar, tot vroege voorlopers waarbij je jezelf af kan vragen waarom we dit ook een gitaar noemen… 

Ook de verhalen van vroeger zijn goed bewaard gebleven: van de improviserende troubadour uit de middeleeuwen, Me-Too schandalen in de 19de eeuw tot plagiaat op gitaarmodellen in de 20ste eeuw. 

Gitarist Jeff Mennen bezit vele gitaren in alle soorten en maten. Van oude voorlopers zoals een mooie renaissance luit, historische instrumenten zoals een originele romantische gitaar uit 1850 tot de moderne varianten van de gitaar. 

Jeff studeerde zowel gitaar als geschiedenis, een combi waardoor hij het verhaal van de ‘’gitaar in 2000 jaar’’ kan vertellen aan de hand van bijzondere verhalen, grappige anekdotes en natuurlijk de muziek zelf.

Aanvang 15:00
Entreeprijs €12,50