vrijdag 10 december 2021

PIEPSCHUIM - "Baat het niet, dan schaadt het niet" Aanvang 19:00u. UITVERKOCHT!!

Piepschuim

Piepschuim gaat de coronacrisis met humor te lijf 

Corona en de lockdown prikkelden de Nijmeegse theatergroep Piepschuim om andere dingen te verzinnen. Dat resulteerde in een speciaal programma "Baat het niet dan schaadt het niet". Cor Burger en Robbert Koekoek laten daarin óók voordelen horen van noodgedwongen thuiswerken, zoals in Quarantaine.
'In quarantaine
Heb je geen last meer van je baas
Dan zit je naakt achter je laptop
Met een broodje pindakaas....'

Tournee gestaakt
Het duo maakt een mix van muziek, cabaret en theater en zat middenin een tournee toen Nederland op slot ging. Na even verdwaasd te hebben rondgelopen, begon de creativiteit weer te stromen. Piepschuim verzon oplossingen om toch te kunnen spelen in coronatijd. Zoals drive-in-theater: met de auto naar een voorstelling toe. Theaters omarmden dit idee juichend, maar geen enkele gemeente gaf de theatermakers er toestemming voor.
Ze wierpen problemen op als: 'je kunt niet controleren dat mensen in de auto tot hetzelfde huishouden behoren.' Maar dat geldt toch ook als mensen samen in één auto naar Ikea rijden? Enfin, het hele feest ging niet door."

Inhaken

Cor Burger componeerde en schreef ondertussen 'als een malle' nummers die inhaakten op 'het nieuwe normaal'. Hij grinnikt: ,,Ik heb geen oplossing, maar wel humor. En liedjes. Over 1,5 meter. Over toiletpapier. Of over de relatie tussen corona, 5G en Bill Gates, waarin ik complotdenkers hussel."

De Piepschuimmannen spelen al tien jaar in volle theaterzalen, in festivaltenten en op scholen. Robbert Koekoek: ,,Je bouwt samen met het publiek een sfeer. Dat wordt lastig wanneer mensen onderling op 1,5 meter afstand zitten en niet mogen meezingen of roepen. Heel onwennig: we moeten nu harder werken en zoeken nieuwe manieren om dichter bij het publiek te komen. Hoe? Dat verklappen we liever niet."

 

 

Aanvang 19:00
Entreeprijs €12,50