zaterdag 11 september 2021

SEAN TAYLOR (GB)

De sympathieke Britse Sean Taylor werd in december 2019 enthousiast ontvangen door het Boeket publiek en was daarmee genoeg reden om hem weer in 2020 te programmeren. Echter de Corona beperkingen gooiden roet in het eten en Sean Taylor mocht niet naar het vasteland reizen. In overleg is toen besloten het optreden een jaar te verzetten naar 11 december 2021. Een lange periode waarin we gelukkig kunnen terugvallen op zijn warme stem te horen op zijn vele cd's en via Spotify.

Sean Taylor is een van de meest opwindende en hardwerkende namen op het internationale roots- en bluescircuit. Zijn unieke songwriting is een cocktail van Tom Waits, Leonard Cohen en Jack Kerouac, met een stem die een kruising is tussen John Martyn en Van Morrison en een gitaarstijl die klinkt als een akoestische Stevie Ray Vaughan jamming met JJ Cale (als deze grootse artiesten nog zouden leven)

Zijn live shows combineren songwriting van wereldklasse met de verhalen van 'on the road'. Ook stevige maatschappij kritische songs zijn hem niet vreemd. Sean Taylor speelt elk jaar meer dan 150 optredens over de hele wereld, solo toerend en/of met zijn band.

Zijn laatste album 'The Path Into Blue' werd opgenomen in Austin, TX met de legendarische producer Mark Hallman (Carole King, Ani Di Franco). Sean heeft vele grote namen vergezeld zoals John Fogerty, Neville Brothers, Robert Cray, Richard Thompson, Tony Joe White, Eric Bibb, Tom Paxton, Band of Horses, John Mayall en Arlo Guthrie.

"Sean Taylor is een geweldig getalenteerde moderne troubadour wiens oprechte, doordachte liedjes je binnenhalen. Ik heb het genoegen gehad het podium met hem te delen. Hij swingt" aldus Eric Bibb.

"Een fijne jonge muzikant, songwriter en geweldige gozer. Ik heb niets dan bewondering voor de toewijding aan zijn vak". ' Danny Thompson.

Aanvang 20:30
Entreeprijs 12,50