vrijdag 23 april 2021

BELG (TEGEN WIL & DRANK)/GEANNULEERD

BAS BIRKER

Na 30 jaar in Tilburg ontdekte comedian Bas Birker (1979) wat hij eigenlijk al heel lang wist: hij werd geboren in het verkeerde land. Dus besloot hij om een paar kilometer naar het zuiden te trekken. Met een cultuurshock, een drankprobleem en een carrière tot gevolg.
Een Antwerps lief, een Belgisch paspoort en een perfect tweetalig kind verder, trekt Bas voor één keer terug naar zijn geboorteland om verslag uit te brengen, want hoeveel liefde hij ook voelt voor stoofvlees met frietjes en architectuur van den Aldi, de helft van de tijd is de haat voor zijn nieuwe vaderland groter.
BELG is een ode aan Nederlands geregel en Belgisch gefoefel. Aan Hollandse directheid en Vlaams getaffel. 
Maar vooral is het een dagboek van 10 jaar proberen integreren, zonder ooit echt ergens bij te horen. Maar geaccepteerd of niet, volgens zijn paspoort Bas Birker is nu eenmaal een Belg, tegen wil & drank.

Bas Birker groeit op in Tilburg en ruilt na jaren in de plaatselijke horeca zijn schort in voor het podium. Na zijn verhuizing naar Antwerpen settelt hij zich in de Vlaamse comedy scene met een finaleplek in Humo’s Comedy Cup en achtereenvolgens de soloprogramma’s ‘Op weg’, ‘SOWIESO’ en ‘JE MOEDER!’, die werden uitgezonden op de Vlaamse televisie.
In juni 2019 maakt Birker voor zijn 40e verjaardag een eenmalige avondvullende show in de 40 dagen voor zijn verjaardag onder de noemer ‘404040’. Die voorstelling zette hij integraal op youtube.
Bas Birker zijn stijl kenmerkt zich door een hoog tempo, scherpe tong en een flinke dosis improvisatie.
Naast zijn theatershows is Bas erg actief het Vlaamse èn Nederlandse stand-up circuit, begeleidt hij al jaren nieuw talent in zijn eigen ‘Comedy Academy’ en heeft hij al meer dan 4 jaar een eigen rubriek in het Radio 2 - actualiteitenprogramma ‘De Weekwatchers’.


De pers over Bas Birker:
“Misschien wel de beste pure stand-up comedian van Vlaanderen” (De Standaard)

Aanvang 20:30
Entreeprijs €15,=