zondag 1 augustus 2021

DE REJE - UITVERKOCHT

JAN SCHROEN & FER KOOLEN

Voorstelling De Reje - Jan Schroën

Na een periode van radiostilte na de dood van zijn zoon Tomas, ging Jan Schroën bij de samenstelling van het liedjesprogramma De Reje (voorheen De Reeje, nu gecorrigeerd naar good Limburgs) op zoek naar zijn eigen zangroots en werd hij geïnspireerd door Sinnead O’Connor. Op Am I not your girl, haar derde album, zingt zij die covers uit haar jeugd die ervoor zorgden dat ze zangeres wilde worden.

Op Terschelling, in het randgebeuren van het Oerolfestival 2019, heeft hij een korte versie van De Reje, inmiddels een tiental keren gespeeld.

Terug in Limburg werd het idee door hem verder uit gewerkt en zocht en vond Jan ook een nieuwe muzikale kompaan. Sinds 2019 werkt hij nauw samen met oud dorpsgenoot en muzikale duizendpoot, Fer Koolen uit Ell. Het muzikale spoor dat Fer nalaat loopt van blaasmuziek, orkestdirectie, popmuziek en luisterlied naar arrangeerwerk, studioproductie en muziekonderwijs en dan blijven alle zijpaden ongenoemd.

Inmiddels is het programma is uitgegroeid tot een volwaardige voorstelling.

Het programma bestaat uit eigen liedjes gezongen in het Limburgs, die je raken, ontroeren en soms aan het lachen maken. De teksten komen uit diepe belevenissen en levenservaringen en dat maakt deze voorstelling tot een monument voor het leven. Jan wordt hierbij begeleidt door Fer Koolen.

Een echte aanrader!

 

Let op! Extra avondvoorstelling aanvang: 19:30u.

 

Presentatie stichting Boovenwater

Aanvang 14:00
Entreeprijs €12,50