zaterdag 14 november 2020

duo KIRASIROV / MARKOVA op Dorma en gitaar

DUO KIRASIROV/MARKOVA


Evgenia Markova  domra

Vladimir Kirasirov  gitaar


Een sprankelend duo met muziek uit alle klassieke stijlperioden - renaissance, barok, Frans impressionisme - alsook uit vele volkstradities: in de eerste plaats Russisch, dan Spaans, tango en latin, (jazz)musette en ook filmmuziek. 


De domra, een traditioneel Russisch snaarinstrument, houdt het midden tussen een luit en een mandoline. De klank is zowel helder als sonoor. Evgenia studeerde zowel domra als mandoline in Sint Petersburg, waar zij ook in het Russisch Staatsorkest speelt. Onder Valery Gergiev vertolkte zij de mandolinepartij in de 8e van Mahler.

 

Vladimir studeerde ook in Sint Petersburg en sloot zijn studie af bij Carlo Marchione aan het Conservatorium van Maastricht.


Het duo bestaat sinds 2010 en geeft met grote regelmaat concerten in Sint-Petersburg en omliggende gebieden: van de Baltische Staten en Finland tot aan de Wolga. Ook op de Balkan en in India klonken hun instrumenten, als het even kon samen met die van de regionale artiesten en ensembles. Tijdens hun steeds terugkerende concertbezoeken aan ons land speelden ze ook met bajanist Volodymyr Kurylenko, violist/zanger Rauf Berman en zangeres Anna Emelianova.  

 

www.theduo-music.com

 

 

Aanvang 20:30
Entreeprijs 12,50