zondag 17 maart 2019

The Nag's Head

muziek iers folk

UITVERKOCHT - De entree is inclusief twee consumptiebonnen.

Sinds de oprichting speelt The Nag’s Head gezellige pubsongs, melancholische traditionals, wereldberoemde folksongs, ontroerende ballads en opzwepende instrumentale nummers. Werd in het begin vooral geluisterd naar The Dubliners en werden er toen vooral “traditionals” gespeeld, in de loop der tijd zijn steeds meer andere stijlen opgepikt (o.a. van bands als The Chieftains, Planxty, Van Morrison, Rapalje) en zijn ook modernere Ierse nummers in het repertoire beland (o.a. van Mary Black, Steve Earl, David Kincaid). En het ruigere werk (Flogging Molly) is tegenwoordig ook een vast onderdeel van bijna elk optreden. Recent zijn ook nummers uit de Schotse folklore in het repertoire opgenomen.

In een Ierse pub is het altijd gezellig. De avonden worden regelmatig opgeluisterd door live muziek. Soms door een band, soms door muzikanten die toevallig op hetzelfde tijdstip in dezelfde pub elkaar ontmoeten. De ongedwongenheid, vrijheid, de aparte smaak van het Ierse bier, de prettige afwezigheid van tijdsbesef en de aanstekelijke melodieën zorgen ervoor dat het publiek zich iedere avond weer mee laat slepen in een roes van heerlijke ontspanning.

Die sfeer willen zij graag met het publiek delen.

The Nag’s Head ontstond in september 1997 als een initiatief van een aantal Nederweertenaren met een verleden in de volksdanswereld. De naam van de band is, hoe kan het ook anders, hetzelfde als de naam van menige pub in Ierland. En het motto van de band is al even passend: “A song to a beer”.

Aanvang 15:00
Entreeprijs 10,-
Website van The Nag's Head