woensdag 26 september 2018

Eendje (try out)

Kim van Zeben

komisch muziektheater jeugd

Een komische reportage over een verwarde eend

Over nergens bij horen en anders zijn, losjes gebaseerd op het sprookje van Het lelijke jonge eendje.

Dankzij de sociaal wat onhandige journaliste Pia Putman maakt het publiek in Pia’s gloednieuwe radioprogramma ‘PIA OP PAD’ kennis met Dobber. Dobber is nog nooit op de radio geweest, want Dobber is geboren als een eend. Een eend met een verhaal, dat volgens Pia schreeuwt om een radio-reportage. Dobber weet namelijk niet of hij wel een eend is. Is hij niet een mens? Of iets er tussenin?

Om een antwoord te vinden op deze prangende vraag vertrouwt hij ons en Pia zijn levensverhaal toe. Wat volgt is een spannende en muzikale roadtrip op zoek naar Het Grote Geluk, aan de hand van kleurrijke en hilarische scènes uit een eendenleven vol pech en ongeluk.

Eendje (6+) is een muzikale en vrolijke ode aan de buitenstaander. Over nergens bij horen en anders zijn. Over nieuwsgierig blijven en jezelf worden. Losjes gebaseerd op het sprookje Het lelijke jonge eendje.

Kim van Zeben, bekend van o.a. musicals als Minoes, Jip en Janneke en Woef Side Story neemt in deze solovoorstelling alle rollen voor haar rekening.

https://www.facebook.com/KimVanZebenSpeelt/videos/2102716569747454/


Meer informatie: www.kimvanzeben.nl
facebook: www.facebook.com/kimvanzebenspeelt

 

 

"Van Zeben is een uitstekend poppenbespeler, en zet die kwaliteit niet alleen in voor de nodige hilariteit, maar durft expliciet verstilde scènes neer te zetten.” – Het Parool

 

 

“Van Zeben schreef haar voorstelling samen met Marije Gubbels die ook regisseerde. Het is een prachtig, subtiel gelaagd verhaal geworden waarin ze talloze rollen speelt, veelal met poppen. Het simpele decor is creatief met erg leuke vondsten.” – Scènes

 

spel & tekst: Kim van Zeben
regie & tekst: Marije Gubbels
muziek: Keez Groenteman, Jan Groenteman, Timon Koomen
poppen: Marlyn Coetsier, Tamar Stalenhoef
decorontwerp: Marlies Schot
techniek: Johan de Koeijer, Nienke Tjallingii

Aanvang 15:00
Entreeprijs 7,50
Website van Kim van Zeben