zaterdag 2 juni 2018

Gloed

Nederlandstalige Kleinkunst

Gloed staat voor Nederlandstalige kleinkunst, voor een goed verhalend lied. Composities zijn veelal geschreven door Gerard Veltrop (gitarist, componist) en de arrangementen ontstaan gezamenlijk. Soms eigen teksten, maar over het algemeen gebruikmakend van de pennenvruchten van bekende en minder bekende dichters en tekstschrijvers. Ook speelt de groep enkele liedjes van componist en tekstschrijver Peter van Rooij.

Album ‘Vier!’

De nieuwe cd ‘Vier!’ valt opnieuw bij diverse media goed in de aarde. Onder andere Eric van de Berg, Omroep Gelderland Radio, en Kick van der Veer, Andermans Veren Radio 5, besteedden er uitgebreid aandacht aan. Kick gebruikte, zoals ook bij de 2e en 3e cd, opnieuw zijn gevleugelde uitspraak: "Gloed is Goed!"

Intiem en vrolijk

De groep hoort regelmatig dat de kracht van Gloed schuilt in de intieme en ook vrolijke sfeer die zij tijdens concerten creëren. De zangeres verstaat de kunst van het (zingend) vertellen: ook haar toelichtingen over de nummers geven extra kleur aan een concert. De teksten van Gloed zijn betekenisvol: met humor, emotionele lading en een kwinkslag. Regelmatig vanuit de blik van een onbevangen kind. De muziek is meeslepend en gevarieerd: aanstekelijke ritmes en meeslepende melodieën. Teksten en muziek leveren een balans op tussen ingetogenheid en dynamiek, luchtigheid en melancholiek, vreugde en verdriet. Dat wat ook het leven zo boeiend en leerzaam maakt.

Anderen over Gloed

Kick van der Veer zei het volgende over het het nummer  ‘De verliefde asperge’: “Gloed zet veelal bestaande gedichten op muziek en dat doet Gloed goed” – “Gerard Veltrop heeft het gedicht van Paul Asselbergs zo smaakvol bewerkt tot een grappig liedje”.

Weert FM over de CD Vier: “Wederom ontzettend mooie luisternummers, waar je echt even rustig voor gaat zitten. Het lied ‘De verliefde asperge’ verraste mij en springt er in die zin tussenuit.”


Gloed

Gerard Veltrop gitaar, zang

Rudi Korthuis zang

Ines van Deursen contrabas, jukebas, gitaar, zang

Harold in den Bosch percussie, vibrafoon

 

Alvast een voorproefje: Gloed | Zoals het is ; Gloed | Als ik Maria heb gevonden

Voor meer informatie over Gloed: Gloed website

 

 

 

Aanvang 20:30
Entreeprijs 12,50 euro