vrijdag 5 april 2019

Henk van Twillert & Vento do Norte

Saxofoon Ensemble

Henk van Twillert & Vento do Norte, is een uniek saxofoon ensemble, bestaande uit gretige jonge en getalenteerde musici, dat unieke aanpassingen speelt van Bach, Schubert en Mendelssohn, transformeert de melancholische fado, brengt opzwepende tango’s van Piazzolla en verrijkt de beladen soul van James Brown. Het ensemble is een muzikale openbaring. Een verrukkelijke ervaring die het ene moment de ziel raakt en het volgend moment het publiek uit zijn dak laat gaan.

 

Vento do Norte is in 2005 geformeerd door Henk van Twillert, internationaal vermaard saxofonist, gast docent aan het Conservatorium van Amsterdam en hoogleraar aan het Escola Superior de Música, Artes e Espectáculo (ESMAE) in Porto, Portugal. De orkestleden studeren allen bij Van Twillert en zijn stuk voor stuk getalenteerde musici die individueel al vele internationale concoursen hebben gewonnen.


Porto (Portugal) is tevens de thuisbasis van waaruit het ensemble in snel tempo de internationale podia heeft veroverd van festivals en theaters in Zuid-Europa tot optredens in Caracas, Venezuela. We hebben ze al meerdere keren in ons theater mogen ontvangen en we zijn er trots op dat ze er dit jaar weer staan.


Veelzijdig, competent, gepassioneerd en oprecht. Vento do Norte brengt een nieuwe generatie van musici samen, met hun eigen uniek geluid, die een onuitwisbare indruk achter laten.